Šta je novo?

Sony Xperia E1

Pa cemu onda garancija? Mislim, ako se oni ne kvare ako ih ne zeznes, onda ne mora uopste garancija?
I koliko telefona se custom ROMovima UNISTI?

Ja ne vidim poentu nekih nasih servisa, kada odbijaju servisiranje maltene svega (famozno nalazenje vode u 99% telefona 😉). Ali, pitanje je koliko stvarno vaze te "ma imas garanciju i na hardver, iako pise softver 6 meseci" gluposti.

Ne,ovo je 12meseci,a to za custom rom nikad nisam cackao i necu.Opet kazem nisam zahtevan korisnik i na L1520 sam imao mozda 3-4 aplikacije tako da nece biti nista razlicito ni za E1.Naravno desi se da neko dobije "los" primerak al sta ces.

Poslednja izmena:
:d

To je walkman, muzicki/muktimedia plejer sa androidom.

Poslednja izmena:
Pa zato sto nema mnogo takvih uredjaja na trzistu, ima kvalitetan audio chip izmedju ostalog a i zato sto je Sony :d Mada kada se pogleda koliko kostaju oni razni hw kilavi ''pametni satovi'' ovo je jos i povoljno :d

Pojavio se u prodaji kod nas Telekoplus-177e(cena za dual i single sim) Mobilnionline-145e(cena za dual sim) 🙂

Nikako da dodje kod nas ova verzija sa jednom karticom.Kako da proverim da li ima neke razlike izmedju dual i single sim verzije?Npr u jacini zvucnika itd

Ne bi trebalo da ima razlike. Ali brate, ovaj fon posle L1520.. nemoguce da za iste pare nema neki malo bolji android sa dovoljno jakim zvucnikom koji bi ti odgovarao 🙂 A i jos uvek nema testova E1 koji bi potvrdili da ima tako jak i dobar zvuk.

Ja jos ne kapiram sta znaci "jak zvucnik", tj. da je kod ovog jeftinog telefona tako dobro oko jacine zvuka 🙂

Pa rekao je čovek da ima oštećen sluh, pa mu je zato bitna jačina zvučnika (glasan zvuk)...

Evo neki ruski test, od 10 min testira zvucnike (ili zvucnik?) i stvarno je jak zvuk i ok generalno mada cujem i distorzije

[YOUTUBE]g-EGnNUw_64[/YOUTUBE]

cak i ekran ima dobre uglove gledanja a ovo je najjeftiniji sony :d

Poslednja izmena:
Pa rekao je čovek da ima oštećen sluh, pa mu je zato bitna jačina zvučnika (glasan zvuk)...

Kapiram taj deo, ali iskreno od 10-ak telefona, koliko sam aktivno koristio, ne bih mogao da se setim da sam primetio da se razlikuje zvucnik, pa ne znam po cemu je saznao da je na E1 jaci, i koliko to znaci konkretno (u db).
Sto se tice uglova gledanja, pa Sony bolje uglove ugradi u te low-end nego u Z1 cesto 🙂

^ ovaj se valjda reklamira da ima 100dB jacinu zvucnika, ovo na videu koji sam okacio jeste glasno ali ima distorzija a da li je bas 100dB to ce neko morati da izmeri 🙂 htc one (oba) imaju 75-80dB prema PA merenju.

Poslednja izmena:
Koliko para ,toliko muzike. Nece bagovati za osnovne stvari sigurno.

Procitao sam u casopisu connect da ce moci da se koristj za mini zurke pa zato kontam da je jak zvucnik 🙂 U toku noci skidam slusni aparat tako da mi treba nesto glasno da me probudi alarm za posao.Znam da je cudno da posle L1520 uzmem ovo ali vise necu da dajem preko 150e na telefone jer 90% funkcija i ne koristim.

sad pogledah ovaj video sto je okacio hsv. i nasao sam ovaj deo gde lik pusta klipove tako da me bas odusevio telefon 🙂 samo da prodam motorolu raz maxx i uzimam odmah dual sim verziju 😀

^ ipak je jedan zvucnik

[YOUTUBE]Hyq05tUCtz0[/YOUTUBE]

Ovde je sve lepo objasnjeno, da li moze da ''dobaci'' do 100dB zavisi da li je ukljucen x-loud, od vrste muzike i samog fajla.. jacina zvuka u videu koji pustaju je do 82dB koliko sam video, muzicki fajlovi mogu da zvuce 100dB ali kazu da zvuk nije bas najkvalitetniji i izbalansiran.

Pa naravno da nece biti, to je lowest end telefon Sony-a trenutno, 100db je bas jak zvuk, i plus softverski ide.
Mada, iskreno, na Xperia C je zvuk bio extra jak, sasvim OK, a na sluskama cak odlican. Ali se videlo da je cak i na starom W902 bolji kvalitet zvuka, iako je slabiji. Xperia C je waterproof valjda (ima one maskice svugde).

BTW, E1 je stigao u VIP, i nije uopste skup. Ako se izuzme da su paketi kod VIP-a trenutno preskupi 😀
http://www.vipmobile.rs/mobilni-uredjaji/sony-xperia-e1.2577.html

Poslednja izmena:
^ alfa, XC nema IP58 tj nema nikakvu specijalnu zastitu.

A E1 u vipu.. pa sta znam, moze da prodje. Na to sam i mislio kada sam napisao da ovaj fon moze da bude dobro resenje, ne za 140-150e u kesu nego bas ovako, za dinar ili do 6k kod operatera, za manje zahtevne korisnike ili decu, devojke itd. Kao i Tipo sto je bio samo sto je E1 ipak bolji.

Inace nikada ne bih dao 150e za nov E1, za te pare je veliki izbor starijih a boljih androida.

Sutra uzmimam E1 u vip-u,za 1din i 1500mesecno :d Danas sam ga probao i kvalitet izrade nije nesto al sto se tice brzine za 512mb je sasvim ok koliko sam mogao da ga testiram.Nikakve gluposti necu ubacivati tipa igrice,one prdeze,itd itd tako da bi trebalo da posluzi dobro,tj da ne baguje i te stvarcice.Sto se tice zvuka bas me briga da li je kvalitetan,meni kad zvoni telefon ja se odmah javim 😀 a za slusanje muzike retko to radim al sam siguran da je dobar zvuk na slusalicama.

Ovo sto si rekao za xloud da li moze da bude stalno ukljucen?

Poslednja izmena:
Ovo sto si rekao za xloud da li moze da bude stalno ukljucen?

Moze naravno, ukljucis u podesavanjima i to je to. Mozda ima jos neka slicna podesavanja (softverska poboljsanja) jer radi na 4.3 a dobice i 4.4 navodno.

E za dinar se u svakom slucaju isplati 😀

Aj pa javi kako radi, kakav je zvuk, baterija, ekran, kamera..

Naravno sutra javljam,mada sam video danas da je ekran za tu klasu dobar.E reci mi samo ako budem morao da ga dekodiram jel gubim garanciju time?
A ovo za kameru to me zezas :d

Imaj na umu da ce VIP morati da izbaci neki popust tipa Sneg ili slicna promocija, jer im trenutne tarife (smart barem) uopste nisu ovako isplative.
Pa ako ne sacekas mesec-dva, platices znaci 25% vise pretplate otprilike. Sto dodje 9.000 vise ukupno - vise nego sto telefon vredi realno 😀

Cekaj sad si me nesto sjebao..kako mislis neki popust?Sad na smart 700 = pretplata 1500din ima 700smartova i 700min u mrezi(to je po tebi puno para malo muzike),a to da cekam 2meseca mnogo bre 🙂
Jel gubim garanciju ako dekodiram?

Poslednja izmena:
VIP sa malim prekidima uvek ima i neki popust na cenu paketa 20-35% (u proseku), koji vazi i uz telefon. Imala je rodjendanska, ponuda zlata vredna, sneg.... ranije vauceri...

Mozda se nacekas, ali budi spreman na to da ce uvesti popust a da ces ti placati po staroj ceni.

Poslednja izmena:
Ovo je komentar jednog lika sa phonearena "this phone is crap. Look at Moto G" :d
Bas me briga,danas sam uzeo E1 u vip-u i ima bas ono sto sam trazio.Nije puno glomazan,zvuk je extra,ekran takodje dobar za tu klasu,kamera je losa,plastika pozadi je bas lose odradjena.To je ukratko za ovo 3h koliko ga imam.
E sad me zanimaju dve stvari? : 1-zakljucan je naravno i hocu da ga dekodiram ali nisam siguran da li cu izgubiti garanciju
2-ako ga dekodiram da li je bolje otici u servis gde ga lik dekodira za 5min ili gde mi ocita imei broj i treba da sacekam 24h pa mi onda posalje kod

J***li ih soft dugmici!

Nazad
Vrh Dno