Šta je novo?

Sony Xperia acro S

Samo da kažem umalo ne zeznuh Acro sa 360Mobile Security. AVG antivirus ga je klasifikovao kao MALWARE... Zar je to moguće?:confused:

Samo da kažem umalo ne zeznuh Acro sa 360Mobile Security. AVG antivirus ga je klasifikovao kao MALWARE... Zar je to moguće?:confused:

Ako sam dobro skontao ti imas 2 antivirusa na telefonu, 360Mobile Security i AVG antivirus??? Ako je tako nije ni cudo jer antivirusi lose reaguju jedan na drugog...

Nego decki, evo okacicu screen shot sa mog Acro S i sa curinog Xperia P telefona, po specifikacijama oba 1GB RAM memorije imaju, pogledajte razliku...

1. Acro S Screenshot_2013-12-21-21-31-58.png 2. Xperia P Screenshot_2013-12-21-21-31-45.png

Da li je stvarno JB tako lose odradjen, ne sjecam se koliko sam na ICS imao rama ali je telefon bio puno fluidniji i nije lagovao, poput Xperia P koja ima Dual-core 1 GHz i radi kao sat, a Acro Dual-core 1,5 GHz, nema logike, mislite da bi CyanogenMod pomogao...

AVG našao 2 zaražene datoteke i određene aplikacije i plus 360MobileSecurity, dok dotični 360MS koji je najpopularniji nije ništa pronašao.
Kako misliš da nije potrebno?

Ako sam dobro skontao ti imas 2 antivirusa na telefonu, 360Mobile Security i AVG antivirus??? Ako je tako nije ni cudo jer antivirusi lose reaguju jedan na drugog...

Probao sam sa AVG-om da li ima neka takva pretpostavka sa drugim antivirusima ali ispade da on samo ovaj 360 klasifikuje kao štetan.
Da bih bio siguran da nešto nije neki bag sa OS-om ili šta već, drug na SGS2 instalirao 360 i nema problema (mislim sa virusima i sl.). Zatim je instalirao AVG i on mu našao nekoliko štetnih fajlova i među njima isto je 360.
Znači na ACRO nijedan neću koristiti osim AVG, nego samo mi bilo čudno zar antivirus toliko izreklamiran, kao što je 360, je i sam kao neki virus ili šta već.

Ukloni oba AV-a, koji ce ti to uopste?

Ćuti, nikad se ne zna odakle vreba opasnost. Treba se zaštiti.

Ja vjerujem da su trenutno skoro skroz nepotrebni, nema sta sve nisam skidao i instalirao na telefon, sa svih poznatih i nepoznatih sajtova, od japanskih do ruskih, a plus sto jos svakodnevno koristim telefon umjesto memory stick-a i prenosim razne fajlove preko njega, nikad nista, instalirao sam jednom anti virus cisto da vidim kako radi i odmah obrisao, a ako bas hoces neku alatku onda radije probaj ovo:
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.iobit.mobilecare
...nije lose, ima zastitu ali oslobadja memoriju, cisti kes, nepotrebne fajlove, ram i tako to, mozes i widget na displey postaviti da jednim klikom malo optimizuje sve...

Pazi, on ne može nikako pokrenuti viruse za windows. Jedino ako ti sam pokreneš apk fajl, što će instalirati program koji ti može gurnuti reklame u status bar ili neracionalno koristiti resurse (šalje poruke, ili zove), zato nikad ne instaliram neke leve aplikacije koje niko živi ne koristi osim tri čoveka iz Pakistana. A ti antivirusi samo opterećuju telefon.

Ma znam ali navika kada koristim internet mi ostala da imam neku zaštitu za svaki slučaj jer ipak imam bitne stvari u samom uređaju, hvala.

Srećna svima nova 2014-a.!:)

Da li neko ima negativna ili pak odlična iskustva, na ovom modelu Sony-a, sa microsd memorijskom karticom, po mogućstvu sa onom od 32GB?

Da li neko ima negativna ili pak odlična iskustva, na ovom modelu Sony-a, sa microsd memorijskom karticom, po mogućstvu sa onom od 32GB?

Kada budes kupovao karticu od 32Gb gledaj samo da bude class 10 i to je to.

Hvala.
Kako se radi back up drugih stvari, tipa beleški, kontakata, aplikacija i svega ostalog u telefonu ali na memorijsku?
Moram resetovati fon zbog problema sa internom memorijom koja kida živce, i da se nadam poboljšanju, pa da pitam da li mogu sačuvati na memorijsku i kako, a sve kasnije da mogu vratiti opet a da ne prebacujem na komp.

Jutrošnji bug. Svetlela zelena lampica svu noć tj. od sinoć kako sam isključio punjač, kada je palo ispod 90% baterije pomislio sam da će se ugasiti kad ono... (screenshot)
Rešio tako što sam ponovo uključio da se puni i zatim sve ok.
A pre neki dan da uđem u prečice kad ono piše da nema ništa a ujedno pokazuje da ima (screenshot)
Kada dodam problem sa internom mem. koja se opet pojavila, mogu reći da me je super krenulo ove godine:D:cool:

Prilozi

• DSC01782.JPG
    DSC01782.JPG
    826.9 KB · Pregleda: 37
Drugi screenshot..

Prilozi

• Screenshot_2014-01-09-16-43-29.png
    Screenshot_2014-01-09-16-43-29.png
    373 KB · Pregleda: 58
Hvala.
Kako se radi back up drugih stvari, tipa beleški, kontakata, aplikacija i svega ostalog u telefonu ali na memorijsku?
Moram resetovati fon zbog problema sa internom memorijom koja kida živce, i da se nadam poboljšanju, pa da pitam da li mogu sačuvati na memorijsku i kako, a sve kasnije da mogu vratiti opet a da ne prebacujem na komp.

Skini ovo na racunar http://www.fjsoft.at/en/downloads.php a ovo na telefon https://play.google.com/store/apps/details?id=com.fjsoft.myphoneexplorer.client
Povezi preko bilo cega: Wi-Fi, Bluetootha ili usb kabla i klikni create backup, otkaci sve sta zelis sacuvati, kontakte, sms-ove, kalendar, biljeske... za par sekundi gotovo sve, jednostavno i pregledno a mozes cak i fajlove prenositi. ;)

Konacno mi je istekla garancija, vidim na xperiablog-u da je CyanogenMod 11 (Android KitKat) dostupan Xperia S, Xperia Ion i Xperia M, sve sto je izlazilo za S i Ion bilo je dostupno i za Acro, da li da sacekam da izadje i za Acro ili odradim neku stariju stabilniju verziju nekog custom rom-a...
I da li je iko od vas na bilo koji nacin modovao Sony Acro?

Da mogu rado bih bacio ovaj telefon!
Memorija koja naprasno nestane i 100% kada uđem u muziku i album, pa kada u podešavanjima zaustavim medije i keširani proces iste a zatim u fajl menadžeru pod DCIM obrišem thumbnailove tek tad vrati sakrivenu memoriju.
Bagovi su ko dobar dan, pojma nemam šta se dešava... Nekoliko puta se sam isključio pa uključio... Veoma ide na živce a možda će uskoro i o patos! Sony više nije brend kakav je bio pod imenom SONY ERICSSON, nikakva podrška! Huawei y300 bre brže radi sada od ovog mog, užas!!!!!

Poslednja izmena:
Guši ga Sonijev softver. Rešenje - flešuj neki CM10 na primer...meni je telefon preporođen nakon toga.

@ Iske

ICS ili JB? Mozda da odradis hard resete silne, obrises antiviruse :d i probas opet (ili neki custom rom). Pratio sam teme o Acro S i ljudima uglavnom radi solidno, cudi me da toliko lose radi na JB jer je to u stvari Xperia S u drugom kucistu a i ona radi solidno.. pa i meni XP radi skroz dobro na fabrickom ICS a ima sporiji cipset od Acro S i softver je slican. Stavio sam Novu sa nekom Xperia temom i telefon radi brzo kao stariji Nexus..

Ma stvar je u tome što ponekad zabaguje, recimo ako ga ne koristim određen period i tad kada nakon pola dana mirovanja uključim da nešto pogledam on zakoči.
ICS je bio SUPER, telefon je radio fantastično, dok ovaj JB je zeznuo i kameru i neke softverske delove. Da li je to zato što je oficijelni OS ili koj moj, uglavnom ne smem da ubacujem ništa jer sam tek u 10-tom mesecu garancije od 2 godine, a rado bih ubacio štagod ali tek kad istekne garancija.
Sinoć sam primetio nešto. Kada ubacim na početni ekran widget za slike (onaj fazon gde se listaju), tada mi skine memoriju i koči fon, dok nje kad nema na početnom ekranu sve ok. Šta je to onda? A memoriju vratim kada obrišem MEDIJE u aplikacijama i keš iste, a zatim one thumb koji svu memoriju tu odvuče a fajlova nema u datoteci.
JB je doveo mnoge inovacije ali i ovaj za mene veliki problem.
Aplikaciju za virus sam obrisao i ipak ona nije uzrok ovome:cool:

Poslednja izmena:
A da gratis na ICS? Kad gratis preko flashtoola ne ponistavas garanciju a procedura traje 2 minuta.

Nisam siguran ali mislim da je neko pravilo (hard)resetovati telefon posle apdejta na novu verziju, znaci apdejt na JB pa recimo hardreset i trebalo bi sve to mnogo bolje da radi.

I pogasi sto vise tih sony widgeta (za sve to imas alternative u marketu) pa vidi kako radi mada kapiram da bez reseta nema nista.

Uradio reset a pre toga backup na kompu preko PC comp. i nije mi vratio sve fotke i druge stvari, pa sam se, jako iznenadio i time, ali haj sad.
I opet ništa, ali u pravu si za pre ažuriranja da to uradim ali tad nisam bio u mogućnosti ali je i radio super tad (osim onog laga sa kamerom) e kad je, došao build za JB (gde su, popravili tu kameru) e tad su počinjali problemi i sad se drastično manifestuju.
A za vraćanje na ICS može ali čekam da će možda biti noviji sistem a i realno JB ima dosta pogodnosti i poboljšanja sem te memorije, a i navikao sam se...:p
Valjda će Sony dati nešto od OS-a za ovu godinu...:confused:

Poslednja izmena:
Pa gotovo je sa podrskom za 2011/2012 Xperie, poslednja verzija je taj JB.

Ali citaj teme na xda, verovatno ima neki dobar JB rom bez bagova za Acro.

Ništa, onda da čekam garancija da istekne pa tek tad da ubacim nešto a to je za godinu dana, a tad možda kupim neki drugi... Videću šta da radim, hvala.

Poslednja izmena:
Da li ovaj model ima neki zvuk prilikom uključivanja/isključivanja?
Po meni bi trebalo da ima, e sad svašta je moguće sa ovim novim Sonijem :confused:

Zbog raznih bagova i kočenja prilikom pokretanja nekih prostih procesa na ovom uređaju morao sam potražiti neko rešenje kako to popraviti. Dobio sam savet druga da jedna aplikacija pomaže telefonu u njegovim radnjama, naime telefon brzo radi bez ikakvih seckanja i kočenja.
Instalirao sam tu aplikaciju i zaista sam se oduševio kako fon radi!:)
Interesuje me, da li neko zna kako je to moguće da samo tek tako ubrza rad i plus da bateriji smanji potrošnju i na koji način to radi i da li može napraviti neku štetu upotreba ove aplikacije samom uređaju?
Ona se zove RAM BOOSTER 2013 (evo link na play-u)
[video]https://play.google.com/store/apps/details?id=com.apeapps.rambooster2013[/video]

Poslednja izmena:
Hajde još jednom da pitam.
,,Da li ovaj model Sony-a ima neki zvuk, melodiju, bilo sta tokom uključivanja i isključivanja?
Kod mene nepostoji nikakav zvuk, pa da li je to normalno?''

Nazad
Vrh Dno