Šta je novo?

Sony Xperia acro S

GIF fajlove ne vrti nikome, jedino sa nekim drugim preglednikom ili online sa browserom.

Nego da podjelim jedan zakljucak vezan za Acro, jer ja do sada nisam imao priliku to testirati, ovde kod nas u Republici Srpskoj (i citavoj BiH) je poceo popis stanovnistva, a kako sam gradski instruktor zadnjih 15-ak dana a narocito od 01.10. telefon mi se usijava od poziva, pa bukvalno stotinu na dan, i nijedan razgovor nije ispod minut. Zakljucak je taj da se tu baterija pokazala odlicnom, i pored tolike price pocevsi od ujutru skroz do navece, nikad ispod 50% da sidje a plus sto sam prvih par dana stalno koristio GPS i mape neke da se lakse snadjem obilazeci teren. Bas sam se pozitivno iznenadio, ako uzmemo u obzir to da kad surfam internetom ili igram igrice bateriju ispraznim za 2-3 sata.

Hvala ti na odg.:)
U pravu si i kod mene je slično ali čak internet koristeći preko wifi-a daleko manje troši bateriju nego sad u zadnjem periodu dok koristim mrežu operatera.
Ako koristiš iGO meni iscrpi bateriju samo tako!

Imao sam priliku ne koristiti telefon oko 8-10h i nije mi nešto jasno. Zašto je u jednom slučaju potrošio više baterije a u drugom manje, ako može neko na osnovu screenshot-a odrediti?
Primetio sam isto tako da kada ugasim ekran on nekad i dalje ostane upaljen tj. vidljivo da svetle ona tri kapacitivna dugmeta a nekad pod uglom na svetlo jako slabo, skoro neprimetno i ekran koji se ugasi za nekoliko sekundi dok touch dugmad ostaju da svetle dok ponovo ne otključam pa zaključam. Ima li ko još ovakav ili sličan problem?:confused:

Prilozi

• Screenshot_2013-10-05-20-10-19.png
    Screenshot_2013-10-05-20-10-19.png
    470.5 KB · Pregleda: 53
  • Screenshot_2013-10-06-21-46-51.png
    Screenshot_2013-10-06-21-46-51.png
    440.3 KB · Pregleda: 45
Strasno me nervira kada kucam poruku u horizontalnom rezimu i kada ukucam napr. Sta on mi automatski otkuca State... WTF. Cackao sam sve zivo i nikako to da onemogucim. Zna li neko kako?

U podešavanjima tastature, opcija "word suggestions" i izaberi ovo

Prilozi

• uploadfromtaptalk1381236055978.jpg
    uploadfromtaptalk1381236055978.jpg
    59.4 KB · Pregleda: 51
Poslednja izmena:
Da li ovaj fon podržava HD voice?
Kod nekog od srpskih operatera sam danas saznao da postoji ova opcija koju oni nude ali zavisi da li fon podržava pa je to preduslov za aktivaciju istog.

Proslavih 7meseci od kupovine ovog Sony-evog modela, i još uvek mi je drag kao i prvog dana :cool:

Pomoć!!!
Ne znam a treba mi zbog posla da kucam tekst ćirilicom. Da li ima mogućnost već u sebi i kako mogu koristiti i aktivirati??:confused:
Takođe kako da odaberem bold ili italic ili cak font ako postoji neka opcija za pisanje a da nije office ili drugi sličan program, nego kao obično pisanje npr. kao ovde što pišem?

Poslednja izmena:
Pa odabrao sam srpski i engleski i biram ih na onom dugmetu na tastaturi a kako ćirilicu da nađem, tj. ima li je uopšte?
Mislio sam kad pišem običan sms ili u njegovim beleškama, to mislim kao obično pisanje a u pdf i u OfficeSuite imam te dodatke.;)

Instaliraj google keyboard i imaćeš ćirilicu.
Ne može bold u smsu, gde si to video? To nema veze sa tastaturom

Pa moglo je na SE modelima koje sam imao i imam(j300i, k770i) i još centralno poporavnanje ili desno i levo, pa pomislio ovo smartphone pa logično mi da i on ima a još je ovaj SONY...:D
Hvala ti:)
Imaš li ovaj model kod sebe?

Poslednja izmena:
možda može između istih modela koji imaju neko svoje interno formatiranje, slično kao i za smajliće, ali da pošalješ taj bold i da neko na 3310 to vidi kao bold - ne mere :)
nemam, pričam ti uopšteno

Ma probao da šaljem na ćaletov (nekada davno moj) 3310:D i naravno ništa ali na drugim modelima koji su u boji extra radi, pa sam koristio i mail kad šaljem, pa mi malo to nedostaje na ovom PAMETNOM koji nema ubačeno a treba meni.
Za ćirilicu ne može kod nas da se preuzme sa playstore za Srbiju!!!!:D Odakle si, možda kod tebe može?

Poslednja izmena:
moraš da ga prevariš
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.tunnelbear.android&hl=en

registruješ se na TB, uloguješ, podesiš proxy na USA (mada rade svi al eto) i uključiš ga, kad gore levo dobiješ ključić da si konektovan odeš u play store, settings/accounts/ok (samo pritisni ok na tom prozorčetu što iskoči) i dobiće USA market. onda klikni na ovaj link što sam ti dao i moći ćeš da instaliraš.

Danas doživeo nešto čudno sa acro-m.
Naime, fotografisao sam nekoliko puta a kada sam želeo i zabeležiti i fullHD-om pojavilo se nešto jako zanimljivo nije hteo da snima:eek:
(screenshot u prilogu).
Imao sam 485MB u memoriji free a nije hteo da snima. Nakon nekoliko minuta pokušavanja rešavanja ovog problema odjednom prilikom svakog dodira ekrana čuo se zvuk na zvučniku, pored standardnog, neki zvuk koji bukvalno zvuči kao varničenje struje - jako pucketanje.
Restartovao sam ga i problem je prestao.
Šta je bio uzrok onom problemu, ne korišćenje videa ili kamere što češće ili...???:D

Prilozi

• Screenshot_2013-10-27-16-13-49.jpg
    Screenshot_2013-10-27-16-13-49.jpg
    153.3 KB · Pregleda: 58
Malo mozda brine to pucketanje ali mislim da to nije nista strasno nego neki trenutni i slucajni error, pa ipak je to operativni sistem a sjetite kakve su vam se stvari desavale na widows-u, zasteka maksimalno, poludi, a nakon reseta, nista, normalno radi.

Nego imam jedno pitanje, volio bih da mi ona 3 LED svjetla na dnu ispod back-home-menu stalno svjetle, kao na slici dole

DSC01712111.JPG

sto se trenutno desi samo kad imam neku notifikaciji ili neprocitanu poruku mislim, postoji li mogucnost za to ?

P.S. Telefon nije rutovan

Meni se to dešavalo da ostane da svetli kad pritisnem dugme za zaključavanje ali samo ako koristim sigurnost da prilikom otključavanja upotrebim kameru za prepoznavanja lica i treptaj, e tad sam primetio da neće da isključi, što vidim kao neki bug softvera a ne ubačenu opciju. Za drugu način nznm.:)

Poslednja izmena:
Evo još problema sa acro-m!:mad:
Juče krenuo da slikam nešto kad ono pojavi se nema memorije, a znam da ima oko pola giga!
Obrisao nekoliko slika i videa koji su snimljeni ovim fonom i očekivao slobodnu memoriju kad drugarica tražila neke fotke da mi prebaci preko bluetooth-a i kada prihvatim da primim datoteku kaže da opet NEMA MEMORIJE!
Odem u podešavanja i piše 0 bajta:eek:
Iznerviram se i uradim restart telefona kad ono... pojavi se 488MB!:rolleyes:
Prebacim slike na bluetooth i nakon nekoliko minuta odem do foto radnje da uradim neke slike.
Kad ono PAZI! kliknem na bluetooth da aktiviram kad fon zabagovao i ukočio se. Čekam i čekam a on ništa, pa opet restart i on proradi!
Sad instalirao apk koja prikazuje stanje interne memorije i prikaže tačno koliko treba da bude dok u podešavanjima telefona opet piše 0 bajta:mad: ali ona aplikacija pokazuje osim interne i eksternu da imam skoro pa isto memorije kao na internoj ali kako kad ja mem. karticu nemam???!!!
Molim za pomoć, jer sam večeras uradio hard reset i vratio podatke i ista situacija, kako da znam šta SRČE MEMORIJU I GDE????:(

Force stop i clear cache za market pa ga onda otvori sa upaljenim vpnom

hvala Iske, sta kazete vi ostali, zna li neko drugu foru kako da mi svjetle stalno tri LED svjetla islod ,,back, home i menu'' dugmeta

Našao sam šta "jede" memoriju!;)
U podešavanjima pod opcijom aplikacije odabere se SVE i tu nađoh da imam keš memoriju i to u opcijama: ALBUM, FILMOVI, FOTOGRAFIJE I VIDEO SNIMCI koji su zbirno zauzeli pa skoro 1GB keša!!!!
Zanima me koja aplikacija postoji da očisti SAMO KEŠ MEMORIJU iz svih delova koji sakupljaju tu vrstu memorije?
Instalirao sam nekoliko aplikacija čiji je posao da očiste keš ali one ne rade to nego eto kao u ovom slučaju ipak ostane zauzete nepotrebne keš memorije...

Moram da napisem sledcu poruku, evo posjedujem Sony Acro S malo manje od godinu dana, uglavnom zadovoljan, ali nezadovoljstvo koje moram da izrazim je u stvari softverske prirode, (barem sam ubijedjen da je tako).

Svi smo dugo cekali v4.1.2 (Jelly Bean) medjutim kada saberem i oduzmem sve, instalacijom Jelly Bean-a, moram reci da osim nekih sitnih vizuelnih stvari sam vise izgubio nego dobio, prvo smo cekali i cekali dok nije rijesena greska ,,volume'' dugmeta, pa laga na full HD snimanju, a po meni, kamera nije nista bolja, u nekim segmentima nocnim cak losija cini mi se, i dalje imam stekanje (lag) prilikom pustanja filmova na LCD preko HDMI kabala sto sa v4.0 (Ice Cream Sandwich) nije bilo, takodje telefon poceo da steka, od surfanja netom pa na dalje, kao da je u svemu bio fluidniji ranije.

Evo moja djevojka ima Xpreiu P, znaci Chipset NovaThor U8500, CPU, Dual-core 1 GHz Cortex-A9, GPU Mali-400 i 1GB RAM memorije koja je takodje kao kod Sony Acro S-a 1GB, vrti se na Ice Cream Sandwich-u a tek planiraju da ga update-uju na Jelly Bean, evo bas poredim zadnjih dana neke stvari, taj lag prilikom pustanja HD filmova preko HDMI, njezin telefon nema, neke igrice koje sam instalirao na njenom rade savrseno i tecno dok kod mene JAKO koce i malo malo Crash-uju, a dok mi je bio Ice Cream Sandwich nisam imao nikakvih problema, da mi telefon nije pod garancijom i da sam blize BG-u gdje sam ga kupio, vratio bi ga na Ice Cream Sandwich definitivno!!!!!!!!!!!!!!!!!

Iznesoh svoje probleme što se desilo sa memorijom koja je super radila pre ažuriranja JB- šta obrišem za toliko znam da imam više mesta, što sad nije tako.
Slažem se za kameru da nekad zeza, kod mene recimo kada želim da slikam sebe i nekog samnom iz svoje ruke kao i tekstove, predmete kada je slabo osvetljenje (ne mrak!), treba mu X puta da slikaš da fokusira normalno, primetio sam da je normalan mod efikasniji od automatskog kom treba izvesno vreme da prepozna scenu pa obično manuelno biram scene. Uporedio sam prethodne slike što sam slikao sa drugim svim OS-ima i zaključio da fabrička je bila najbolja i čak za video fullHD! Džaba onoliko funkcija kad su upropastili glavne stvari, to nije unapređenje!
Ali igrice još uvek dobro pušta bez problema.
Primetio sam, da nekad zabaguje ali da se otkoči sam a uzrok su aplikacije koje se same pokrenu pa moram više puta da optimizujem da se ugase ili da uđem pa ponovo da izađem iz njih. Onda se vraća u normalu.
Posle 7,5meseci korišćenja i svih utisaka o ovom fonu kao što su podrška, ažuriranja, kvalitet, zamerke i sve kao opšte moje mišljenje iskazujem ocenom 8 od 10.
10 nisam dao jer ima boljih kao XPERIA Z1 a ni 9 jer Sony ne mari za korisnike toliko, što beše za OS, pa samim tim i ne omogućava da fon bude takav kakav bi trebao biti nego ga zapostavljaju... Moje mišljenje.:)

Imam pitanje kako da i mi ovo imamo ažurirano, može li?
[video]http://blogs.sonymobile.com/2013/10/31/anu-kirk-sony-entertainment-network-introduces-sonys-walkman-app-update/#comments[/video]

Imam pitanje kako da i mi ovo imamo ažurirano, može li?
[video]http://blogs.sonymobile.com/2013/10/31/anu-kirk-sony-entertainment-network-introduces-sonys-walkman-app-update/#comments[/video]

Nikako. To je samo za verzije androida 4.2 pa nadalje... :/

Da li neko koristi memorijsku u ovom telefonu od 32GB i koju klasu i da li je i koliko bitna ta razlika u klasi microSD-a?
Planiram da kupim pa mi trebaju iskustva i preporuke a za ovaj model Sony-a.:)

Nazad
Vrh Dno