Šta je novo?

Sony Xperia 5 Mark III

hsv.stoned

Audio Guru
Učlanjen(a)
27.10.2009
Poena
2,095
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD RYZEN 7 2700/LC-CC-120
Matična ploča
MSI B450 Tomahawk Max
RAM
Kingston HyperX Fury 32GB (2x16GB) DDR4 3200MHz (CL16)
GPU
Sapphire RX 580 Pulse 8GB
Storage
Kingston A2000 M.2 NVMe 500GB, Toshiba P300 3TB, WD Black 750GB, 2 x WD Blue 10EALX 1TB
Zvuk
FiiO K5 Pro + Beyerdynamic DT 900 Pro X/Fostex TR-90/Sennheiser HD650/AKG K240 Sextett/PreSonus HD7/ATH-CKX9/SFR DT6 | 2.1 50W + FiiO E10k
PSU
Cooler Master G550M
Kućište
Cooler Master Mystique 632s Black & Silver
Monitor
GIGABYTE G27Q & AOC i2481FXH
Miš & tastatura
Asus ROG Chakram wireless & ROG Strix Scope RX, Logitech MK320 wireless
Mobilni telefon
Xiaomi 14 Ultra 16/512GB Black & Sony Xperia™ XZ2 Liquid Black
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
  2. Mobilni internet
https://www.sony.com/electronics/smartphones/xperia-5m3
Sony debuts the Xperia 1 III and Xperia 5 III - first phones with variable telephoto lenses
Time for the big news. Sony has decided to be brave and incorporated a periscope zoom system in the Xperia 1 III and Xperia 5 III. Unlike other similar camera systems with fixed focus, this one features a variable telephoto lens. This means there’s an optical element that physically moves inside the camera system, switching between two focal lengths — 70mm and 105mm.

Poslednja izmena:
https://www.gsmarena.com/sony_xperia_5_iii-10851.php

@TechAltar
The new Xperia 5 III is a compact phone with

• World's first variable telephoto cam
  • 4500 mAh, 30w charging
  • 120hz screen (1080p)
  • Audio jack
  • Waterproofing
  • Stereo speakers
  • SD888

If there ever was a compact phone that did it all, this is probably it!

Izlaskom 5 Mk3, priblizavam se odluci da kupim 5 Mk2 :)

Imase za 590 na KP, ali nema sivi. Nesto mi se Xperia 5 Mark III ne doima kao znacajan uograde, bar ne u onim oblastima gde je meni bitno

Ni meni kamera nije nesto bitna, a i mislim da 888 ima vise problema.

Da li ovo znači da će konačno i 5ca biti dostupna istovremeno kada i 1, tj da nećemo morati da čekamo kraj godine? Alleluja!

Cene ne videh nigde, tačno je da nisu previše unapredili 5Mk2 tako da ostaje da se tu izvaga cena i dostupnost, eventualno neki bundle sa slušalicama itd.
Šteta što je 5 opet ostao bez bežičnog punjenja, kao i gde će biti dostupni 256GB modeli (zbog dual sim, meni bar otpada kartica kao proširenje).

Jedino im ostaje još da ove megapiksele pojačaju malo radi patkometrije (108MP na Samsungu, eeeeej, bato!) i budu dostupni u ovo vreme umesto da tek najavljuju modele i to je to.

iPhone lepo prolazi sa 12 MPx a ti 108 MPx se i nisu baš nešto pokazali.

iPhone ima svoje druge (sektaške) razloge zbog kojih lepo prolazi, u Android svetu je glavno gađanje ciframa.
Ne kažem ja da nešto fali Soniju, samo primećujem pregledom specifikacija na šta će masa raje da skoči sa komentarom 'pih, Soni, imam bolju front kameru od tih 12MP...' i sl.

Sony jedini brend koji i dalje fura svoj notchless dizajn što mi se sviđa, ali mi se ne sviđa to što će biti preskup. Inače prelep je u zelenoj boji.
iPhone ima svoje druge (sektaške) razloge zbog kojih lepo prolazi, u Android svetu je glavno gađanje ciframa.
Ne kažem ja da nešto fali Soniju, samo primećujem pregledom specifikacija na šta će masa raje da skoči sa komentarom 'pih, Soni, imam bolju front kameru od tih 12MP...' i sl.
Pa te 108MP kamere koriste 9 in 1 pixel binning tako da na kraju dobiješ sliku rezolucije 12MP. Čudo kako brojke mogu da zavaraju ljude.

Стварно изгледа моћно у зеленој боји. Није било за очекивати неко драстично унапређење јер МК2 већ има скоро све. Могли су ето мало побољшати селфи камеру али без обзира, биће занимљиво видети ову њихову варијабилну телефото камеру. И не знам како су успели да у исто кућиште угурају јачу батерију од 4500 mah, али свака им част. Батерија ће бити још боља.

Odličan telefon! Bilo bi lepo da nas neko od mob. operatera iznenadi i svrsta nove Sony telefone u svoju ponudu.

Kao i 1 mark III, 5 III je evolucija prošlogodišnje dobre priče vodećih Sony modela, možda još i više nego veći brat.

Profitiraće kupci modela 5 II, samo je ovuda "mali" problem njegova dostupnost.
Kao najveći skok, sem telefoto kamere, vidim jaču bateriju za 500 mAh. Mada, u kombinaciji nje i vrelog 888 ključ je kvalitet hlađenja, kao što je ranije u temi pomenuto.

Držimo palčeve da i ovi modeli dobro prođu, raznovrsnost ponude je dobra za sve nas.

P.S. Trenutno, po ruskim izvorima, pominje se avgust kao početak prodaje.

Imase za 590 na KP, ali nema sivi. Nesto mi se Xperia 5 Mark III ne doima kao znacajan uograde, bar ne u onim oblastima gde je meni bitno
Ја сам био оптимистичан да ћу успети пронаћи сиви, али на крају шипак. И оно мало модела у тој боји колико је било цена је била за 100+ евра већа од нпр. црне варијанте.

Kao i 1 mark III, 5 III je evolucija prošlogodišnje dobre priče vodećih Sony modela, možda još i više nego veći brat.

Profitiraće kupci modela 5 II, samo je ovuda "mali" problem njegova dostupnost.
Kao najveći skok, sem telefoto kamere, vidim jaču bateriju za 500 mAh. Mada, u kombinaciji nje i vrelog 888 ključ je kvalitet hlađenja, kao što je ranije u temi pomenuto.

Držimo palčeve da i ovi modeli dobro prođu, raznovrsnost ponude je dobra za sve nas.

P.S. Trenutno, po ruskim izvorima, pominje se avgust kao početak prodaje.
МК2 је већ одлично одрађен тако да условно речено и нису имали много простора за неко драстично унапређење. МК3 има ту унапређену телефото камеру, варијабилну како су је назвали па ће остати да видимо шта је то и да ли је и колико унапређење на пољу фотографије. Али свакако за похвалу што су повећали капацитет батерије.
А нисам био у току са причом о СД 888, видим помињете загревање/прегревање, о чему се тачно ради?

Nisam baš detaljno pratio ali na temama o drugim vodećim modelima 2021. pominje se veća temperatura tog procesora. Samsung, Xiaomi...

Čini mi se da je to pomenuto i u video recenziji Xiaomi Mi11 na Benchmark kanalu.

Ја сам бацио поглед на Гугл, видео сам да се помиње али нисам био сигуран шта и како. Мораћу погледати тест Mi11. Колико сам пратио чипсете, не сећам се кад су последњи пут избацили неки да је имао проблем са грејањем.
А што се тиче МК3, на основу досадашњег коришћења МК2, покушавам да смислим шта би то могло да се унапреди у односу на претходни модел и једино што ми паде напамет је селфи камера и да је мало јачи звук нотификација (мада мислим да је ово више софтверски део).

To je, otprilike, i rečeno ovde na forumu i pre predstavljanja 5 III.

Koliko su dobri ovi Eye AF rafali, bar pri povoljnom dnevnom svetlu.

Najava za Xperia 5 MK IV:

Respect ako uguraju toliku bateriju u te dimenzije!!...mada ako opet dolazi sa onim bangavim odnosom stranica ne privlači me baš

Sve je individualno-meni je na 5 II odlično legao taj odnos stranica.

Trentuna situacija u zemlji civilizovanog coveka: https://promotion.teqcycle.com/XperiaKopfhoererKinoBundle
Xperije III, 1100 i 800 evra i na poklon dobijas slusalice koje kod nas kostaju po 45, 50k dinara i ta cena nece ici nigde.

Pa me zanima sada:
Ima li ko ove telefone ovde u Srbiji?
Kakva je situacija sa servisima, ako ode nesto?
Postoji li kakav zvanicni zastupnik ili ako nesto pukne mozes da se slikas?

Zaista nedostaje Sony na ovim prostorima... prezadovoljan sam sa 5 II i nadam se da će me još dugo služiti.

Pa u ovom krajevima Xperia se ne prodaje tako da ako se nesto desi, mozes da se slikas :(
Ja sam gledao sam Xperia 5 III u MediaMarkt-u za 800 eur, Da bih bio u Njemackoj sada uzimao bih bez razmislanja. Kada povratis MwSt dodze ti oko 720eur. Kad odbijes slusalice, dodje ekstra cena od oko 600 eur. E sada bolje bi bilo da su slusalice in-ear ali kako sam vidio stariji model WF1000MX3 je 100eur sada, dok WF1000MX4 je pao na 200 pa nije toliko strasno.

Pa u ovom krajevima Xperia se ne prodaje tako da ako se nesto desi, mozes da se slikas :(
Ja sam gledao sam Xperia 5 III u MediaMarkt-u za 800 eur, Da bih bio u Njemackoj sada uzimao bih bez razmislanja. Kada povratis MwSt dodze ti oko 720eur. Kad odbijes slusalice, dodje ekstra cena od oko 600 eur. E sada bolje bi bilo da su slusalice in-ear ali kako sam vidio stariji model WF1000MX3 je 100eur sada, dok WF1000MX4 je pao na 200 pa nije toliko strasno.
bukvalno mi citas misli :D

Pa ako si u Njemackoj....samo napred.
Ali ponedeljak dolazi drug a jas jos se nisam odlucio. Ne znam dali ce da povrati MwSt jer on ulazi i izlazi sa EU pasos. Mozda moze da ga uzme na supruzi jer je ona sa MK pasos i ofental. Ne znam dali u ovakav slucajeve ima pravo povratka MwSt. Uostalom letace preko Fridrihsafena pa ne znam dali uopste bice moguce na carini na stempuje dokumenat i da uradi povrat preko GlobalBlue.
Inace ima neke spekulacije da cjene za 2022 modele budu oko 100-200 eur jeftinije. Najverojatno ce da iskoriste iste komponente i jedino ce da upgrejduju bateriju i procesor.
Xperia 10 IV ima spekulacije da bude oko 300 usd sto je znacajno jeftinije nego III, ali da budu iste komponente, manja baterija i stero zvuk.

Teško da će bilo koji novi model biti jeftiniji od prethodnika, a serija 10 je u principu nebitna jer ne nudi ništa posebno zanimljivo u toj cenovnoj klasi, gde vlada žestoka konkurencija.
Xperia 1 i 5 MK4 samo mogu da budu 100-200$ skuplji u odnosu na MK3 verzije.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno