Šta je novo?

Sony Xperia 1 Mark V

Sve ono što i ja već godinama pričam kada je sony u pitanju!
 
Nisam nasao adekvatniju temu od ove za moj problem.

Koristim jednu prepaid karticu u malo starijem telefonu SONY ST25i. Do pre par dana odlicno me je sluzio.
Odjednom na slusalici ne mogu cujem sagovornika, a on mene moze. Nije bilo nikakvih ostecenja. Od tog dana kada ukljucim telefon stalno mi se pojavljuje obavestenje: "Mikrofon i dugmad pribora nisu dostupni".

Preko spikerfona i preko slusalica cujem sagovornika, ali na slusalicu i dalje ne. Verujem da mi se to desilo kad nisam zakljucao telefon pa je pritisnuta neka opcija koja meni sada stvara probleme.

Ima li neko ideju kako da resim ovaj problem.

Pozdarv i unapred hvala na svakom odgovoru.
 
Telefon je dovoljno star da ti i onako mršava Sony zajednica teško može pomoći. Verovatno je odradio svoje.
 
Nisam nasao adekvatniju temu od ove za moj problem.

Koristim jednu prepaid karticu u malo starijem telefonu SONY ST25i. Do pre par dana odlicno me je sluzio.
Odjednom na slusalici ne mogu cujem sagovornika, a on mene moze. Nije bilo nikakvih ostecenja. Od tog dana kada ukljucim telefon stalno mi se pojavljuje obavestenje: "Mikrofon i dugmad pribora nisu dostupni".

Preko spikerfona i preko slusalica cujem sagovornika, ali na slusalicu i dalje ne. Verujem da mi se to desilo kad nisam zakljucao telefon pa je pritisnuta neka opcija koja meni sada stvara probleme.

Ima li neko ideju kako da resim ovaj problem.

Pozdarv i unapred hvala na svakom odgovoru.
Pre 2 godine si pisao u adekvatnoj temi, ove postove tu i treba prebaciti.
Što se problema tiče, ako je telefon na JB androidu, onda je veća mogućnost da je neki softverski bag nego kvar, ako je na ICS onda si ili poremetio nešto u podešavanjima, ili je kvar u pitanju. Imam 11 godina star Xperia P model na ICS, i dalje radi isto kao kada je bio nov, namerno nisam ažurirao na JB zbog sitnih bagova.

Prelistaj ovu temu.
 
@hsv.stoned
Oprosti sto kvarim ovu temu, nadam se da nije neki veliki greh. Zaboravio sam na prethodnu temu, sad si me podsetio.
Moracu da proverim na kojoj verziji Androida je telefon, ali mislim da sam nesto poremetio u podesavanjima. Ne verujem da do slusalice.
Telefon nije azuriran godinama, tako da je moguce da je ovaj ICS, moracu na netu da pretrazim sta to znaci i da vidim kako da slusalicu vratim u funkciji.
Poseticu onaj link, vidim da je na Engleskom nadam se da cu ga razumeti, iako nisam bas jak sa tim jezikom.
Kako god, hvala ti puno.
 
Nešto me buni SIM slot. Da li evropski model XQ-DQ54 podržava SIM+memory card+eSIM ili SIM i memorijska kartica dele slot pa moram da biram između ta dva?
 
Koliko sam mogao da zaključim kod EU modela ide 1x fizički SIM + 1x microSD + 1eSim što je idealna kombinacija.

Ali svakako pročačkaj da bi bio siguran.
 
Našao sam uputstvo na netu koje kaže isto kako si ti napisao:
The XQ-DQ54 supports the use of one nano SIM card and a memory card. You can use the device as a dual SIM device
by inserting a nano SIM card and configuring an eSIM.
The XQ-DQ62/XQ-DQ72 supports the use of either two nano SIM cards or a nano SIM card and a memory card.
 
Screenshot-2024-03-15-121142-1200x943.jpg

Šta mislite braćo, hoće li Xperia 1 VI preći sa 21:9 na 19,5:9 i hoće li ekran sa 4K ići na 2K+ (što se tiče rezolucije mislim da i ako bude tako, je ok odluka, neće niko primjetiti, imam i Xperia XZ3 koji je 2K i Xperia 1 koji je 4K, moram reći da ekran na XZ3 na oko djeluje oštrije, vibrantnije, nekako je više punchy nego na prvoj jedinici, ne znam kakav je na ovim zadnjima IV i V, a bilo bi malo benefita u vidu trajanja baterije i ostalih pratećih stvari...), ali više me zanima paše li vam odons stranica, koliko ste se fanovi 21:9 ekrana?
 
Poslednja izmena:
Navikao sam na 21:9, odličan je za konzumiranje većine video sadržaja snimanog u tom formatu.

Ali, ako ćemo dobiti duže trajanje baterije, više ažuriranja OS-a a bez žrtvovanja: microSD slota, 3.5mm džeka, dizajna sa nočevima i neprekinutog ekrana... Onda neka probaju malo i ovo. :)
 
Ovo se neko igrao sa renderima, zna se već da će MK6 biti recikliran 1 MK5, samo sa SD 8 Gen 3, malo poboljšanim kamerama i to je to.
Onaj lik sa ESATO-a ponovo ima najnoviji model, ne sme da otkriva previše, samo je ovo napisao: I have the next 1 and its boringggggg (except the mobile network part, its one of the best phone in terms of RF design and network compatibility I have seen, aka fastest speed and best signal reception)
Što samo potvrđuje da se radi o umereno poboljšanoj verziji 1 MK5 i to je sve što može da se očekuje.
 
Ovo se neko igrao sa renderima,
Što samo potvrđuje da se radi o umereno poboljšanoj verziji 1 MK5 i to je sve što može da se očekuje.
Ma naravno brate da je render kog je neko uradio čisto da se "na oko" izgled sa takvim odnosom stranica.
Redovno pratim esato al' pošto ovo svi prenesoše, baš sad nisam, nego okačih više malo da pokrenem temu 🙂
Jel ostaje i 4K ekran?
 
Moguće da su promenili AR displeja, a da taj lik ne sme ništa da piše na tu temu.
Ali znamo već kako Sony funkcioniše sa 1 serijom, reciklira stari 1 model, doda novi SD čipset, izmeni/unapredi 1 ili 2 kamera modula, još neke sitnice i to je to.
Ionako neće stići na naše tržište, tako da nam je svejedno. Samo u slučaju da bude vanserijski dobar, isplatila bi se nabavka iz EU, mada mislim da neće imati ništa posebno bolje u odnosu na konkurenciju.
 
Sad je sve jasnije:
I can confirm that there will be no 4K and 21:9 aspect ratio every products in the first half of 2024. Atleast there is no punch hole. Xperia 5 lineage is gone.
They are focusing more on AI and "midrange" consumer type. If you want flagship best of industry specs then run away while you can because its gonna hurts a lot


Tako da je izgleda tačno da su spremili bar 1 telefon sa 19.5:9 AR-om i bez 4K. Znajući sony, izbaciće neki precenjeni mid-range telefon, a na jesen novi 1 ili Pro-I model (sa jezivo visokom cenom).
 
 
Exclusive: Sony Xperia 1 VI Massive Leak; Specs, 360° Video & 5K Renders

The dimensions are 161.9 x 74.5 x 8.4mm, which is similar to what was leaked a couple of weeks ago. It’s not a huge difference from its predecessor, but it might be enough of a difference to change the aspect ratio from 21:9 to around 19.5:9, as has been rumored.
That would make it about the same aspect ratio as the Galaxy S24 Ultra.


Sony-Xperia-1-vi-leak-renders-5k-AH-1-jpeg.webp




21:9 AR je baš kvario prepoznatljiv Xperia dizajn na seriji 1 i 5, ali ovo već deluje bolje.
Samo što mislim da se neće preterano potruditi oko kamera, i da će ovo biti blago poboljšana verzija 1 MK5. Što je nedovoljno dobro u vreme kada bukvalno svi flagship modeli imaju bar na neki način unikatne kamere, od One Plus 12, Xiaomi 14, do modela sa brutalnim kamera setup-ovima, kao što su Find X7 Ultra, 14 Ultra itd.
 
Ultra-Wide Angle 16mm Lens
Wide-Angle 24mm Lens (48mm with 2X Optical Zoom)
Telephoto Zoom 85-170mm Lens (Up to 7X Zoom)

Ovo je potvrđeno na esatu: 1VI, yes zoom lens 85-170mm 3.5-7.1x. Screen 1.5x brighter than old stuff, 1-120Hz.

Ali moraju da pređu na veći i bolji senzor za telefoto kameru, ovaj iz petice je jedan od najmanjih na tržištu.
 
Leaked interview reveals new Sony Xperia 1 VI color and a redesigned camera app

gsmarena_001.jpg




GNh-q0sasAIeT7M


GNh-q0_aMAA0UnA


GNh-q1FaIAAdbCn


Advanced Camera Capabilities: The Xperia 1 VI is set to redefine smartphone photography with its impressive camera features. All three cameras on the device are apparently equipped with a 48MP Exmor T lens with ZEISS optics, ensuring high-resolution images across all shooting scenarios.
Main Sensor: The main sensor has a focal length that ranges from 24mm to 48mm. This range allows for versatile shooting, from wide-angle shots to closer, more detailed images.Ultra-Wide Lens: The device also features a 16mm ultra-wide lens. Ultra-wide lenses are popular among landscape and architecture photographers as they can capture a larger field of view.Telephoto Lens: The Xperia 1 VI is the world’s only smartphone to feature a telephoto zoom lens with a range of 85-170mm. This, combined with telemacro compatibility and AI-based posture recognition, expands the scope of photography, ensuring sharp focus even when the subject is not facing the camera.The device also includes 399 AF points, S-Cinetone for mobile, Creative Look, and a background blur mode that reproduces the effects of a single-lens lens. Real-time Eye AF provides continuous eye tracking when shooting portraits in motion. The device also includes Human Pose Estimation technology, which predicts the locations of human joints in 3D spaces. The Xperia 1 VI supports 4K HDR video recording at 120 frames per second. Sony is also combining its Photography Pro, Videography Pro, and Cinema Pro apps into one user-friendly app. Additionally, Sony plans to introduce a new Video Creator app. These features make the Sony Xperia 1 VI a powerful tool for both professional photographers and casual users who want to take their mobile photography and videography to the next level.
 
Poslednja izmena:
Toliko o mojoj kupovini OnePlus 12 :D
Mada, dok kilavi Sony ovo izbaci u prodaju, OP 12 će bukvalno biti duplo jeftiniji, a mizerno ''lošiji'', pre svega za maks. zoom raspon kamere.
 
Toliko o mojoj kupovini OnePlus 12 :D
Mada, dok kilavi Sony ovo izbaci u prodaju, OP 12 će bukvalno biti duplo jeftiniji, a mizerno ''lošiji'', pre svega za maks. zoom raspon kamere.
Ahahahahahahahaahha :D:D:love: Toliko mi je ovo drago čuti...
Elem, nisam htio izbacivati ove fotke dok nisam pogledao sve detaljno, ali zato si ti tu. Inače sve ovo mi je ovo sve ok /bar što se tiče specki, ne mislim na politiku kasnog izlaženja i skupoće), i po ko zna koji put stvore želju u meni za njihovim prizvodom...
... Da se prebacujemo na novu temu
 
Nema ništa od toga. Ova šestica je downgrade/upgrade miks u odnosu na 1 MK5, a početna cena je skoro duplo viša od neke realne. Umesto da naprave telefon koji bi mogao na crtu najboljim kineskim (2024) kamera telefonima (pa neka košta i 1500 evra) oni istovremeno sakate i unapređuju prošlogodišnji flagship, i ponovo traže 1400 evra za telefon koji nije bolji od 600 evra jeftinijeg OP 12.
 
Steta za odnos stranica, onako je mogao da se koristi jednom rukom ovo sad opet se vracamo u presiroke telefone.
Ali kontam da to ljude bas mnogo ne interesuje.
 
Vrh Dno