Šta je novo?

Sony vs Canon vs Nikon

ccoommaann

Cenjen
Učlanjen(a)
14.05.2012
Poena
151
Pozdrav prijatelji. Imam veliku dilemu koji aparat da kupim, a najprivlacniji modeli su mi:

Sony DSC-HX200V
Canon PowerShot SX40 HS
Nikon Coolpix P510

Svi su priblizno iste cene, svi imaju velik opticki zum, ali ostale finese me skroz zbunjuju :eek: Sto vise citam o njima to mi je teze da se odlucim, pa bih vas zamolio da, ako ima neko iskustva sa ovim aparatima, podeli to sa mnom ^_^
Dugo se nisam informisao nista vezano za fotoaparate, a vidim da se u medjuvremenu mnogo toga promenilo, pa je doslo krajnje vreme da moj stari Canon S50 ode u penziju ,) Od tih novih opcija najvise mi se dopao taj ultrazum, ali svidja mi se i napredak u snimanju videa :) Napomenuo bih jos i da nisam preterano zahtevan korisnik i da napravljene fotografije na racunaru ne bih obradjivao niti uvelicavao, znaci bitno mi je samo da budu sto jasnije prilikom pregleda na kompjuteru :D
Imam i jos jedno totalno amatersko pitanje :p Da li je moguce sa ovim aparatima uopste napraviti losu fotografiju? Veoma bih se razocarao kada bih kupio ovaj aparat, a da mi slike izgledaju losije od mog 8 godina starog Canon-a S50 :wall:
Hvala unapred :wave:

Uglavnom rade na automatici, te daju priblizno iste rezultate. Ako im ogranicis iso osetljivost slike bi trebale da budu dobre. Kod ugradjenih bliceva problem sto nemaju kontrolu snage blica. Ako je previse blizu "sprziz" objekat. Ako je daleko onda ostane neosvetljen. Stvari na koje bih ja pazio su
Fokalni opseg -18-55 mm npr, ultrazoom nije losa stvar samo ne znam kako odrzati ruku stabilnom ako sunce nije bas jako.
Otvor blende,f 2,8 - f 11 npr, sa njom recimo mozes snagu blica kontrolisati.
Koji daje najvise mogucnosti da podesavam sam parametre(iso, f)
Sony ima dobre cipove, canon je po meni malo meksi kod fokusa( bar je takav utisak na dslr) nikon ostriji za nijansu. Uzevsi u obzir sve navedeno, mozda ti pomogne da odlucis
P.S. Brij Mgpix ne znaci puno, ako imaju 12 ili vise to znci da su jako zbijeni na maloj povrsini. Kada je manjak svetlosti definitivno ce se javiti tkz "noise" ili crvene tackice po slici.

Pozdrav

Nazad
Vrh Dno