Šta je novo?

Sony VAIO VGN-CS320J/W

prolupator

Slavan
Učlanjen(a)
01.10.2007
Poena
304
Dakle ...

Dobio sam pomenuti laptop i imam mnogo nedoumica ...
Prvo, da li treba da se formira baterija i kako da se odnosim prema njoj?
Zatim, izgleda da imam Vistu na njemu. Vistu nisam probao ali sam čuo mnogo negativnih komentara o njoj. Da li da je isteram i stavim stari dobri XP ili da uživam u sporosti i licenci?
Piše na garantnom listu da bilo koji nelicencirani sw povlači gubljenje iste ili bar delova garancije...
Pošto nemam nameru da kupujem sw kako da tretiram garanciju?!

Postoji li neko ovde koji ima neki laptop iz te VGN-CS300 serije da kaže neko iskustvo?

A kad sam video koliko košta bilo je :zgran::zgran::zgran:

Kad smislim još neko pitanje - pitaću ponovo :d

Bateriju NE formiraš, koristi je kako god ti drago.

Ako uklanjaš Vistu, idi na Windows 7, s obzirom na 4GB rama, obavezno 64bitnu verziju.

Garantni list (za sada) tretiraj kao parče toalet papira, ali nemoj da ga utrošiš dok ne prođe datum zapisan na istom :d
Instaliraj šta god hoćeš, ne znam da je ikada ikoga neki servis smarao zbog toga.
Ukoliko bdue potrebe za servisom, staviš fresh Vistu sa recovery diska i ćao. Naravno, pod uslovom da računar nije riknuo previše, pa da ne možeš da instaliraš OS.

Kada nosim notebook na servis, praktikujem da backupujem sve podatke i vratim image golog operativnog sitema. U zavisnosti od toga šta se nalazi na storage particiji, možeš i da je "ubiješ" (niko se neće zezati da vraća podatke, a onako može slučajno da baci oko šta imaš na disku...ali neće, gotovo sigurno :)).

A koliko košta....mora da se plati onaj Vaio logo i fancy dizajn :d

Hvala na odgovoru, i mislio sam da stavim 7-icu ...
Po performansama mi izgleda veoma zadovoljavajuće, videću kad počnem da ga koristim ...

Legla 7-ica ...
Par pitanja:
Kako da nateram scroll na touchpad-u da radi ?
Kako da nateram one dugmice iznad tastature da rade?
W7 nije licenciran, ako je bitno ...

EDIT:
Scroll resen stavljanjem drivera skinutog sa sony usa sajta za taj model i sve fercera ...
Ostaje samo da se resi pitanje dugmica iznad tastature ... tu nemam ideju ...

Poslednja izmena:
Ni meni nije radio na Pavilionu dok nisam instalirao drajvere, Synaptics, za dugmice iznad tastature ces isto morati da skines drajvere, najverovatnije da na Sony sajtu imas drajvere, ako nekim cudom nema za Windows 7 skini za Vistu jer u 90% slucajeva rade, ako ne rade ostaje ti uvek Unknown Device Identifier koji ce ti naci proizvodjaca i izguglati drajver! ;)
Pozdrav ,)

Imao sam isto probleme sa instalacijom drajvera za te dodatne funkcije na Win7 x64 (imam VAIO FW) - mora da se instalira sve po odredjenom redosledu inache nece da radi...

Nazad
Vrh Dno