Šta je novo?

Sony u BG, gde ima?

Buca

Čuven
Učlanjen(a)
15.12.2000
Poena
619
Sony digitalni fotoaparati, gde imaju da se kupe u BG a da nisu neki derachi i lazhovi poput onih iz Sony Worlda?

Buca :wave;

Imash na newsu, yu.oglasi. E sad dal imaju na lageru nemam pojma, inache onaj menhetn bih zaobishao, mislim da je veoma slichan sony worldu. Koji model trazish?

Pa trazim Sony DSC-P72 sa 3xzoom od 3.3mp

Izvini a sto ne uzmes Canon, jel volis da te deru za memory stick i da imas maksimalno 128 mega (skupe) memorije....

p72 koristi i memory stick pro

Pitao sam za Sony, da me interesuje canon, verovatno bih pitao za njega, logicno zar ne?

Jel zna neko gde ima konkretno? Mozhe da mi poshalje i PM da ne ispadne da reklamiramo nekog.

Mozda si ti i u pravu. Evo vec me je malo sramota sto uzgajam Canon-e....
Zna se sta valja u srba, it's not a trick, it's a Sony...

-----------------
Jos da si probao 1% aparata koje sam ja probao, pa da mi kazes nesto.... Slika mu nije nista posebno, a pogotovo nije bolja od A70 koji koristi mnogo bolji (jevtiniji) i pouzdaniji Compact Flash. A bas me zanima, sta ces da radis ako ti se recimo pokvari Sony. A Canon ima vec iskusan autorizovani servis...

Pa ja sam probao mnoge ali da ti pravo kazhem, ono shto mi se ne dopada kod Canona kad su digitalci u pitanju a shto je chesta pojava u zadnje dve tri godine, to je varijacija u kvalitetu koja ne zavisi samo od geografskog porekla aparata.

Inache svoj canon aegII ne bi menjao ni za jedan digitalni iako su mi za njega nudili i 500-600eura a kupljen je pocetkom 80-tih u Frankfurtu i tada je kostao nesto preko 1000$ koliko se secam.

Ako mi se ikad pokvari ovaj Canon, sigurno ga neccu nositi kod domacih shravciger servisera, pa makar bili autorizovani.

Inache najbolji i najpouzdaniji je svakako xD a ne CF pa prema tome pravac na Fuji i Olympus, kakav canon i nikon:D

To sto kazes je najobicnija nebuloza. Takve stvari lansiraju marketing menadzeri fujija i olympusa po forumima.
Mora neko da kupi i taj Fuji i Olympus. Samo izvoli, sta da ti kazem.... Zasto li samo Canon i Nikon u svoje vrhunske modele stavljaju CF, verovatno ljudi jos uvek nisu upuceni u to kako stoje stvari.... Probaj da im napises neki mail, da ih naucis....

A te fore sa aparatima na film, mislim, hajde izostri bolje (brze da ne govorim, nemozes ni teorijski) od autofokusa koji radi na principu kontrasta, i to jos u polumraku. Ma nema sanse. Jos ako nosis naocare/imas slabiji vid... A gde je tu ekspozicija i segmentno merenje.

Ti aparati idu u istoriju. Ja sam lepo rasprodao sve sto ima veze sa filmom jos pre dve godine i sada radim ko covek i uopste mi ne nedostaje glupiranje oko razvijanja, skeniranja i sl... A i da vidim koji je stari FD objektiv za taj aparat bolji od mog 16-35mm f/2.8L recimo. Tesko da je i jedan....

Meni su ljubitelji filma rekli da fotografija gubi draž sa digitalnim aparatima. Nema više onog kad razviješ, pa se iznenadiš i obraduješ ako je uspeo snimak. Ovako, eto, odmah vidiš šta si slikao, pa možeš na licu mesta i da ponoviš ako nije dobro. Prokleta tehnologija...

E prijatelju, ne mozes ti da zamislis sta znaci kada se ulozi par 'ilajda "bodova" u neko snimanje i onda cekas da vidis slajdove..... I to obavezno tek sutra ujutro..... A ne...

:))

Mene glava vise ne boli, i mirno spavam. Vec u svim fazama snimanja, na 21 monitoru, se gledaju slike, dogovovara korekcija boja i eventualni izrez i svi srecni odu kuci....

Nemate pojma koje je to olaksanje.

A i te stvari :"pa se iznenadiš i obraduješ ako je uspeo snimak" toga ne sme da bude.

Nema sta da se iznenadjujes, snimak mora da bude takav kakav si zamislio, ali nesto drugo moze da zezne stvar. Losa rolnica filma, greska u razvijanju, kvar shutter-a aparata i sl. To se moze videti samo kada se film razvije, nikako pre...

Mica je napisao(la):
Mozda si ti i u pravu. Evo vec me je malo sramota sto uzgajam Canon-e....
Zna se sta valja u srba, it's not a trick, it's a Sony...

-----------------
Jos da si probao 1% aparata koje sam ja probao, pa da mi kazes nesto.... Slika mu nije nista posebno, a pogotovo nije bolja od A70 koji koristi mnogo bolji (jevtiniji) i pouzdaniji Compact Flash. A bas me zanima, sta ces da radis ako ti se recimo pokvari Sony. A Canon ima vec iskusan autorizovani servis...

sony nije izgradio ono sto je izgradio u srbiji vec u svetu...

tako da tvoja _____ konstatacija definitivno ne stoji...

"Kevo", Sony je u svetu samo jedan od mnogih, a ovde je jedan i jedini....

Jedino gde se malo izdvaja je broadcast oprema, mada i tu jedva cekam kako ce da odgovori na samare koji su mu Panasonic i JVC uputili jos pre par meseci....

Mada mislim da ih za sada nece imati...

Mica je napisao(la):
"Kevo", Sony je u svetu samo jedan od mnogih, a ovde je jedan i jedini....

Jedino gde se malo izdvaja je broadcast oprema, mada i tu jedva cekam kako ce da odgovori na samare koji su mu Panasonic i JVC uputili jos pre par meseci....

Mada mislim da ih za sada nece imati...

e, ajde batali to sa canon prosvetljavanjem u kome si ti canon prosvetitelj...

svak` svog konja...deja vu...itd...smaranje...

EJ, covek trazi sony - nece canon!
obe firme su odlicne, sony je ovde a i napolju skuplji i tako...to sto je servis iskusan me bas `obradovalo` a osacovao sam da pazarim A70...

ja bih naravno kao osvedoceni sony fan najradije kupio sony digitalac ali nemam dovoljno para...potrosio sam na sony trv30 pa sad moram da kupujem tamo neki canon... :mrgreen:

Ha, pa Canon pravi aparate jos pre 2. sv. rata, kada Sony nije ni postojao, mislim u cemu je problem.

A sto se servisa, tice, pa i mercedes se danas kvari pa sto ne bi i Canon. Sto da ne budes siguran, to je samo jedan od momenata a ima ih dosta...

I na kraju, kazem opet, skini brate neku sliku, pa kazi, pogledaj tu i tu sliku, pa onda pogledaj tu canonovu, pa vidi koliko je sony bolji u tome, tome i tome.

A ovako, pricas napamet, a ja probao oba aparata....

Mica je napisao(la):
Ha, pa Canon pravi aparate jos pre 2. sv. rata, kada Sony nije ni postojao, mislim u cemu je problem.

A sto se servisa, tice, pa i mercedes se danas kvari pa sto ne bi i Canon. Sto da ne budes siguran, to je samo jedan od momenata a ima ih dosta...

I na kraju, kazem opet, skini brate neku sliku, pa kazi, pogledaj tu i tu sliku, pa onda pogledaj tu canonovu, pa vidi koliko je sony bolji u tome, tome i tome.

A ovako, pricas napamet, a ja probao oba aparata....

i zastava je pravila automobile pre nekih korejanaca pa sta?
ti si se dakle odlucio za canon zbog njihovog predratnog iskustva?
sa cime? sa digitalnim fotoaparatima? :happy: :happy: :happy:

Kakvo poredjenje? Ne znam samo zasto skakuces. Kamo srece da je zastava danas tamo gde je canon bio pre 20 godina a danas da ne govorim. Bila bi Ferarri, ili barem BMW.

Tako da nemoj da mesas te pojmove. A digitalni aparat nije nista drugo do fotoaparat koji umesto filma ima chip, pa bio on CCD ili CMOS. Prema tome, canon se razvijao i konstantno nudio nova i konkurentna resenja. Dok je zastava nudila svo to vreme krs od Yuga...

Skoro svi modeli Canona su proizisli iz njihovog iskustva sa analognim aparatima, i skoro svaki ima pandan u filmsom modelu. Pocevsi od DSLR, pa do Ixusa, koji je zapocet jos pre desetak godina. Sta je Sony tada proizvodio. Mavice na Floppy. Foto aparate zasnovane na CCD chipu iz kamera.

I na kraju, opet, po stoti put, idi malo pogledaj aparate, probaj ih, pa onda pricaj, a ne tako napamet....

diskusija se po ko zna koji put udaljila od postavljenog pitanja

thread closed

Vrh Dno