Šta je novo?

Sony televizori

"Fury" 114GB radi preko Samsung t5 u internom plejeru, ali premotavanje ga zabaguje žestoko.

radi preko nova playera i to na 2.0 ulazu, dakle nije do protoka i brzine nego je interni plejer nesto zabagovao. hvala na pomoci, ne bih se nikada setio da instaliram eksterni plejer, tim pre sto je interni radio ok do sada.
a sada da vidimo gde su otisle pare i tu cuvenu Sony-jevu magiju :)

I mislio sam da je do toga :) Ja sve sa fleša što sam puštao sam preko Nove. Nisam nikada koristio default plejer.

inace, krenuo sam da citam temu od pre godinu dana kada su ljudi poceli da kupuju A80J pa naovamo i jos jedan clan je imao slican problem:
pa cu probati i na taj nacin da odbagujem google tv.

Probajte i varijantu MX Player + custom codec odavde, apsolutno sve pusta bez greske.

navika, a i mrzi me da podesavam preko mreze, morao bih da guglam kako to ide :)

Treba ti za to vremena koliko i da skineš i sačekaš da se 5 filmova snimi na fleš😀

mozda probam nekada.

Uz Nova video player najbolji je Just!
Baziran na ExoPlayer-u od Google-a

kazem ti, ne postoji logicno objasnjenje ali tako sam navikao. nije sada to neka tragedija.

Procitaj stremio temu to je najbolja i najjedbnostavnija varijanta. Cimanje jednom da namestis 15 minuta, a potom gledanje bukvalno u 3 klika.

mozda probam nekada.
i moja preporuka je da probas preko mreze... jednostavno se namesta... ja kad sam namestio plex po preporuci nekog na ovom forumu, progledao sam...
odmah sam skinuo hdmi kabl koji je povezivao tv i komp...
i jedan dodatni plus, na svim TV-ima u stanu mozes da gledas bez problema sve sto je na racunaru...

A onda kad i to postane normalno, automatizuješ skidanje svih serija i filmova (i titlova) za par sati i imaš svoj mali netflix :)

A onda kad probas Stremio shvatis da bezveze zatrpavs disk bespotrebno. Prosao sve 3 faze u zadnjih 15 godina. Zapravo flesku nisam nikada svakodnevno koristio.

brisem ja filmove, mozda sacuvam nesto bas posebno. nego pade mi napamet moguca mana tog wireless streaminga sa kompa. komp mora da radi dok gledam film, zar ne? ne moze da bude u sleep modu? znaci em mi svetli monitor em se cuje zujanje.

@Chinaski ne mora da radi monitor.

Ja potpuno razumem to kopiranje i petominutno nameštanje za gledanje preko mreže se oteglo na 2 dana, jer prvi fajl kojim sam probao je imao neki problematičan container. Šta god.

Postacu naporan i dosadan ali probajte stremio, direktno strimuje renteto i sam vuce prevod. Ima addonova brdo i nije komplikacija kao kodi. Npr sve sto dodam na watchlistu na imdb kad udjem u stremio me tamo ceka, klik izaberem source i play. Jedino sto placam RD server 16 eur pola godine ali to je da bi mi ucitavao u sekundi.

I na tom serveru drzis filmove i serije?

Ma jok ne drzim nista, real debrid je u pitanju. On svlaci max brzinom materijal i maksimalnom brzinom prosledjuje na TV.

@Chinaski ne mora da radi monitor.

Ja potpuno razumem to kopiranje i petominutno nameštanje za gledanje preko mreže se oteglo na 2 dana, jer prvi fajl kojim sam probao je imao neki problematičan container. Šta god.
mislis da ga iskljucujem na dugme? ako ga uopste ima

Staviš da se isključi sam sebe se ukoliko nemaš integraciju sa računarom duže od nekog vremena.
Ali dugme može da bude brže rešenje :)

brisem ja filmove, mozda sacuvam nesto bas posebno. nego pade mi napamet moguca mana tog wireless streaminga sa kompa. komp mora da radi dok gledam film, zar ne? ne moze da bude u sleep modu? znaci em mi svetli monitor em se cuje zujanje.
Mislim da se moj PC budi iz sleep moda cim pokrenem plex na nekom TV-u... verovatno wake on lan...

pa nisam nista podesavao... mislim da mi je wake on lan iz biosa ukljucen...
i da jednostavno radi... Ali opet ponavljam, nisam 100% siguran da je tako... moracu da proverim kad stignem da li se stvarno budi iz sleep moda komp, ili je samo monitor ugasen a komp nije u sleep...

znaci komp mora da radi sto je i logicno. e sada, kada se npr svlaci torrent monitor je ugasen, medjuim ako se slusa winamp onda mislim da se ne gasi ekran tako da ne znam kako je za plex. sve i da se ugasi sto sumljam opet ostaje huk kompa i nesto malo RGB sarenisa. nije tragedija ali eto, bilo bi bolje da je ugasen komp skroz dok se gleda film.

To je sve za lokalni sadržaj zato ti i savetuju da uzmeš kombinaciju kodi/stremio + RD ili Kodi+Elementum i ugasiš komp.

Pa da, ja ga koristim (plex) samo za lokalni sadrzaj... Iskreno netflix i hbo mi zavrsavaju posao i sve uglavnom na tim platformama gledam... Mada nisam ja neko ko gleda puno filmova/serija... A torrente ili bilo koji DL filmova/serija ako ne racunam ove sinhronizovane crtace, skinuo sam pre 7godina mozda :)

Nazad
Vrh Dno