Šta je novo?

Sony S73h

RUS

Čuven
Učlanjen(a)
18.01.2001
Poena
619
Da li je neko imao iskustva sa ovim monitorom?
Postoji varijanta da ga uzmem sa malo manjom cenom od maloprodajne (oko 360€).
Da li se isplati uzeti ovaj monitor ili je bolje kupiti LG 1730s/b (310/325€); Samsung 710n (330€).
Da li je neko upoznat sa garancijom koju nudi SONY po pitanju bad pixela?

Pozdrav

Pitanja te vrste su strogo zabranjena. Nema razmisljanja - Sony. Vlasnik sam jednog HX-a i bicu dok se ne omasove 21" za na zid :) Bez zezanja, nemas potrebe da razmisljas, pogotovo ne u poredjenju sa modelima koje si naveo nakon Sony-ja. Nije mi na dohvat ruke garancija za Sony-dzu, ali mi je u secanju da nigde ne pise o toleranciji na bad pixel-e. Posalji pitanje nekom od uvoznika ili na sony.co.yu.

mihailo je napisao(la):
Pitanja te vrste su strogo zabranjena. Nema razmisljanja - Sony. Vlasnik sam jednog HX-a i bicu dok se ne omasove 21" za na zid :) Bez zezanja, nemas potrebe da razmisljas, pogotovo ne u poredjenju sa modelima koje si naveo nakon Sony-ja. Nije mi na dohvat ruke garancija za Sony-dzu, ali mi je u secanju da nigde ne pise o toleranciji na bad pixel-e. Posalji pitanje nekom od uvoznika ili na sony.co.yu.
znaci licno si video kako rade sony s73, lg 1730s/b i samsung 710n i tvrdis da je sony s73 najbolji od sva tri? ili mislis ako je dobar tvoj hx, mora biti i ovaj, pa i bolji od druga dva? ili mislis da jednostavno uvek treba kupiti sony, bez obzira na sve?

Bahati [SiD] je napisao(la):
znaci licno si video kako rade sony s73, lg 1730s/b i samsung 710n i tvrdis da je sony s73 najbolji od sva tri? ili mislis ako je dobar tvoj hx, mora biti i ovaj, pa i bolji od druga dva? ili mislis da jednostavno uvek treba kupiti sony, bez obzira na sve?

Ja sam gledao i gledam sva tri. LG mi je na poslu, Sony kod prijatelja koji ga je i uzeo po preporuci a Samsung sam pre neki dan sklopio sa jednom masinom. Svi monitori su dobri ali je Sony za dve klase bolji. Jednostavno ima mnogo bolju sliku ma sta govorile karakteristike na papiru.

Milan je napisao(la):
Ja sam gledao i gledam sva tri. LG mi je na poslu, Sony kod prijatelja koji ga je i uzeo po preporuci a Samsung sam pre neki dan sklopio sa jednom masinom. Svi monitori su dobri ali je Sony za dve klase bolji. Jednostavno ima mnogo bolju sliku ma sta govorile karakteristike na papiru.
aj ako ti nije tesko, definisi mi "bolja slika". to je previse nacelno.

aj ako ti nije tesko, definisi mi "bolja slika". to je previse nacelno.

Nije mi tesko jer je vrlo prosto. Meni taj monitor ima bolju, lepsu sliku. Znaci kada sednem i pogledam najlepsa mi je njegova slika. Ostrina, boje i ugao gledanja su mi mnogo bolji nego na ovim drugim. Pogotovo naspram LG-a ima mnogo bolju vidljivost iz uglova.

Milan je napisao(la):
Nije mi tesko jer je vrlo prosto. Meni taj monitor ima bolju, lepsu sliku. Znaci kada sednem i pogledam najlepsa mi je njegova slika. Ostrina, boje i ugao gledanja su mi mnogo bolji nego na ovim drugim. Pogotovo naspram LG-a ima mnogo bolju vidljivost iz uglova.
ostrija a? jes cudo taj sony...
dajte ljudi, ovde se razgovara o investicijama od po 300-400€ a vi se ubacujete sa pricama o ostrijoj slici na tft-u, "boljim bojama" i "sony je zakon"... ajte malo ozbiljnosti.

ostrija a? jes cudo taj sony...
dajte ljudi, ovde se razgovara o investicijama od po 300-400€ a vi se ubacujete sa pricama o ostrijoj slici na tft-u, "boljim bojama" i "sony je zakon"... ajte malo ozbiljnosti.

:trust: ???

Sony S73 ima za dve klase bolju sliku. Lepse i kontrastnije boje, bolji ugao.
A iako je deklarisan na 25ms nista sporiji nije od LG-a 1720 sa kojim sam ga uporedjivao.
A LG je sve losiji vremenom, meni je 1710B bio najbolji, pa 1720 a ovaj 1730 je bas
krsh :)

A S73 je povoljan trenutno jer je stigao S74, do pre nekoliko meseci kostao je skoro 500€.

Sasa je napisao(la):
Sony S73 ima za dve klase bolju sliku.
lepo rece ti - ne slazemo se oko monitora. ;)
al' da bude jasno, s73 nisam testirao, samo me nerviraju "sony je sony" likovi i "ostrija slika, lepse boje" likovi. ***., jesu nezgodni monitori, svako moze da se pravi pametan jer je sve tesko proveriti, al' gluposti, nelogicnosti i besmislice se ipak daju uociti i moze se skrenuti paznja na njih.
toliko od mene, nadam se da sam bar pomogao RUS-u toliko da ne uzima u obzir nekompetentna i pristrasna misljenja.

Bahati, ja ne mislim, vec znam. Moj decidiran odgovor i to sto sam vlasnik Sony-ja ne znaci automatsku pristrasnost i slepu odanost brand-u koji god da je, pa i da je objektivno najbolji.

lepo rece ti - ne slazemo se oko monitora. ;)
al' da bude jasno, s73 nisam testirao, samo me nerviraju "sony je sony" likovi i "ostrija slika, lepse boje" likovi. ***., jesu nezgodni monitori, svako moze da se pravi pametan jer je sve tesko proveriti, al' gluposti, nelogicnosti i besmislice se ipak daju uociti i moze se skrenuti paznja na njih.
toliko od mene, nadam se da sam bar pomogao RUS-u toliko da ne uzima u obzir nekompetentna i pristrasna misljenja.
Postovao si pre mene, pa da se nadovezem. Upravo si ti RUS-u odmogao nepoverenjem u misljenje ljudi koji su se oglasili u topiku.

Ja sam takodje protiv etikete "It`s Sony..."... Skupo me je izasao.

Ne razumem se nesto u TFT tehnologiju, uzeo sam ga posto su oci pocele da mi ispadaju lagano od rada na CRT-u.

Jedina vodilja mi je bila da slika podseca sto vise na sliku sa CRT-a (objasnjenje: bavim se dizajnom, opcionalno neki code), tako da mi laicko objasnjenje "dobre boje, ostrina" vise odgovara nego neke suve specifikacije na papiru.

Pre nego sto sam paznuo taj monitor, pogledao sam par komada. Poredjenje oko ostrine stoji, ono sto sam video od tft-ova ima razlicit stepen ostrine, najbolje se vidi na fontovima.
Prica oko boja je jos vise izrazena kod TFT-a. Nece moci jos neko vreme TFT da zameni dobar CRT (pored Sonija sam zadrzao i Samsunga 957p, koji je da kazemo OK za nase uslove, cena - kvalitet esp). Pola tft-ova (koje sam ja gledao ponavljam) imaju neki izrazeni gradijent osvetljenja po vertikali, neki manje neki vise. Ili kao primer, razvuces sivi gradijent u PS-u... fotke visokog kvaliteta... bwehehehe... da vidis kako se tu pojavljuju razne boje koje nikako ne bi trebalo da budu tu. Ja problem sa "dobrim bojama" i dalje vidim kao najveci problem tft-a.

Sveukupno, taj Sony mi je imao najbolju sliku (osim jednog Samsunga koji sam video, zaboravio sam oznaku, ali mi je bio preskup, 500e ili vise tada, ali je imao "bolji kolorit")

Inace, valjda ima 16ms odziv, ali svi kazu da je nesto sporiji od toga. Medjutim, igrice, divx, sve radi oket.

mihailo je napisao(la):
Bahati, ja ne mislim, vec znam.
neznam dal znas, al' svakako ne mislis. ;)
a to si i coveku preporucio: "bez razmisljanja - sony". aj da si se nadovezao sa: "imam ga, a gledao sam i druga dva..." pa podelio sa nama opazanja...
mis'im nemoj se sad nesto ljutis, savetujes coveku da kupi nesto sto nisi ni video, sta si ocekivao?

mihailo je napisao(la):
Postovao si pre mene, pa da se nadovezem. Upravo si ti RUS-u odmogao nepoverenjem u misljenje ljudi koji su se oglasili u topiku.
pa znas kako, imas misljenja i "misljenja". jedno je kad o necemu imas podatke (u ovom slucaju neophodno je da su steceni empirijski) pa formiras sud, a drugo je da ga ekstrapoliras iz nekog ranijeg iskustva. prvo moze biti korisno, drugo moze biti jako stetno ako nije pravilno formulisano kao npr: "imam hx i odlican je pa predpostavljam, ali nemam nacin da budem siguran da je odlican i s73", sa sve boldovanjem. ;)

ja se izvinjavam RUS-u sto kontaminiram njegov tred ovim stvarima. mozda njemu ne treba drveni advokat koji ce da skrece paznju na beskorisne komentare, ali ono sto nam svakako svima ne treba jesu ti beskorisni komentari, pa reko da probam da ih isteram na videlo - mozda ce ih onda biti manje. :smash:

Bahati kako nisi testirao S73 ?
Pa ima test na benchu, crnog primerka, i nije nesto ocenjen.
Ali dobro, zakljucci testova monitora na benchu i moji se kao sto smo vec rekli retko slazu :)

Pozdrav!

A svaki Sony TFT je dobar. Svidelo se to nekome ili ne.
Naravno da se desi da i nesto sto je Sony ima probleme, crkne kada se ne ocekuje, niko nije bezgresan. Ali da je Sony Sony, jeste. Samo jedan.
Ima naravno jos firmi koje su u tom fazonu, kod monitora Eizo i NEC-Mitsubishi sto sam ja video, jer sve sto sam video bilo je dobro. Kada CRT-ovi vise nisu mogli da se prodaju, ove firme su ili odustale ili ostale na staroj visokoj ceni.
Kvalitetan CRT kosta, dobre to firme kapiraju i odustaju od njega, samo se korejanci i kinezi lome da sada naprave 17ticu za manje od 80E i slicno.
Prave firme su davno to batalile, pa i Sony. Recimo to je jedna stavka koju cenim, ne fusare bre! Za LG i Samsung se to tesko moze reci. Imaju dobre modele, ali imaju i krsha.

Pozdrav!

Sasa je napisao(la):
...
A iako je deklarisan na 25ms nista sporiji nije od LG-a 1720 sa kojim sam ga uporedjivao.
...

Sony je deklarisan na 16ms.

Tražio sam po netu uporedni test navedenih monitora ali sve što sam našao je mišljenje korisnika.
Da li neko zna za takav test na Net-u?

Pozdrav

Bahati, zaista se ne secam kada smo se ti i ja toliko zblizili da mi mozes drzati predavanja kako cu ja postovati i konstruisati svoju misao i izlaganje. Od tebe trazim odgovore:
Odakle ti pravo da tvrdis da ja na osnovu pretpostavki iznosim svoje misljenje ili zapazanje?

Zasto tvrdis da je moj (i ne samo moj) komentar beskoristan? Na osnovu cega si sebi dao zadatak da ih isteras na videlo (po tebi beskorisne komentare)?

Siguran si da se profesionalno bavim kiseljenjem kupusa i cisto onako opaljujem postove po tamo nekom forumu, te tvrdis da ja savetujem coveka da uzme nesto sto nisam video.

Neprijatno sam iznenadjen tvojim izlaganjem. Kao moderator ovog foruma imas zuti karton od mene kao user-a.

Sasa je napisao(la):
Bahati kako nisi testirao S73 ?
Pa ima test na benchu, crnog primerka, i nije nesto ocenjen.
Ali dobro, zakljucci testova monitora na benchu i moji se kao sto smo vec rekli retko slazu :)
lol, vidi jesam, a bio sam ubedjen da je s71. sta ces, zbuni se covek kad treba da drzi 200+ oznaka u glavi. :-devil-:
enivej, sad konacno mogu i konkretno da pomognem RUS-u i odgovorim mu na pitanje: ne, ne isplati se. s73 je mator model koji nema sta da trazi u poredjenju sa novim LG i Samsung modelima koje si pomenuo. a veruj mi da ne vredi jos ga platiti i skuplje od njih. mada, sumnjiv si mi ti, cim pominjes i razmisljas verovatno se i ti lozis da imas "it's a sony". ;) ako je tako i ako se spreman da platis malo vise neces se razocarati, ipak ovom s73 nista strasno ne fali.
ja bi eventualno razmisljao o nekom hs cisto sto bar izgleda k'o zmaj pa i vredi dati vise para, al' ovaj s73 stvarno samo ima "sony" na sebi i nista vise.

mihailo je napisao(la):
Bahati, zaista se ne secam kada smo se ti i ja toliko zblizili da mi mozes drzati predavanja kako cu ja postovati i konstruisati svoju misao i izlaganje. Od tebe trazim odgovore:
Odakle ti pravo da tvrdis da ja na osnovu pretpostavki iznosim svoje misljenje ili zapazanje?

Zasto tvrdis da je moj (i ne samo moj) komentar beskoristan? Na osnovu cega si sebi dao zadatak da ih isteras na videlo (po tebi beskorisne komentare)?

Siguran si da se profesionalno bavim kiseljenjem kupusa i cisto onako opaljujem postove po tamo nekom forumu, te tvrdis da ja savetujem coveka da uzme nesto sto nisam video.

Neprijatno sam iznenadjen tvojim izlaganjem. Kao moderator ovog foruma imas zuti karton od mene kao user-a.
izvini molim te, donecu ti cvece i bombonjeru drugi put.
svoje pravo nalazim u tvom prvom postu. sta ti mislis, da si beli medved? da mi treba specijalna dozvola da ti se obratim a kamoli protivurecim? ovo je otvoren forum, dosao si svojom voljom, izlupetao se i popio poklapacu. nista strasno, desava se svima, ukljucujuci i mene - get over it.
tvrdim da je tvoj komentar beskoristan zato sto propagira mit.
ne treba mi osnov da sebi dam zadatak.
ne znam cime se bavis, nit me zanima.
tvrdim da ga nisi video jer da jesi rekao bi to, ne bi spamovao o svom hx-u.
puche mi prsluche. jel vredi ovo za crveni?

RUS je napisao(la):
Sony je deklarisan na 16ms.

Tražio sam po netu uporedni test navedenih monitora ali sve što sam našao je mišljenje korisnika.
Da li neko zna za takav test na Net-u?

Pozdrav

Polovična pomoć - na www.xbitlabs.com se pre neki dan pojavio test aktuelnih LG, Samsung, Viewsonic i Nec modela.
Sony modele imaš u ranijim testovima:
http://www.xbitlabs.com/articles/other/display/response-6.html
http://www.xbitlabs.com/articles/other/display/response-5.html

izvini molim te, donecu ti cvece i bombonjeru drugi put.
Ti to imas neke namere prema meni? :d
svoje pravo nalazim u tvom prvom postu. sta ti mislis, da si beli medved?
Iz mog posta nije proisteklo nikakvo tvoje pravo osim odgovora koji nece imati za cilj da omalovazi i pod sumnju stavi iznete tvrdnje. Druga stvar, to sto sam beo i imam 100 kila ne daje ti za pravo da me nazivas medvedom :D Vredjam li ja tebe i tvoj izgled?
da mi treba specijalna dozvola da ti se obratim a kamoli protivurecim? ovo je otvoren forum, dosao si svojom voljom, izlupetao se i popio poklapacu. nista strasno, desava se svima, ukljucujuci i mene - get over it.
Jesam li ja trazio da mi pokazes kakvu dozvolu za obracanje? Mozes mi, naravno, protiv(u)reciti kada raspolazes cinjenicama koje pobijaju moje neispravne. Naravno da sam na forumu svojom voljom. Takodje, ako nemam sta pametno da kazem, cutim i ne lupetam. Pri tom me jos i tesis sto kao lupetam - svasta! :trust:
tvrdim da je tvoj komentar beskoristan zato sto propagira mit.
Imas problem sa mitovima. :D
ne treba mi osnov da sebi dam zadatak.
Lose su ti i postavke i resenja.
ne znam cime se bavis, nit me zanima.
To smo vec ustanovili, postavljas se u odnosu na sagovornike kao da su uzgajivaci kupusa (izvinjavam se svim uzgajivacima kupusa koji su i u svetu HW-a :) )
tvrdim da ga nisi video jer da jesi rekao bi to, ne bi spamovao o svom hx-u.
Ponovo tvrdis...cccccc
puche mi prsluche. jel vredi ovo za crveni?
Moja komsinica nosi prsluce, a u njemu.... :D :D :D Prica o komsinici u prici o Sony-ju s73 jeste spam, ali ce mi citaoci, nadam se, oprostiti :) Sto se crvenog kartona tice i sam znas da nisam u poziciji da ga upotrebim, ali i da mogu, ne bih to ucinio, jer mojih obozavalaca, kao sto si ti, nema na svakom koraku.

Pozdrav,
Mihailo

mihailo je napisao(la):
Ti to imas neke namere prema meni? :d
sta bi ti falilo, vidis kako sam pametan? :d

vidi, i'm too old for this shit. :) ako imas neko razumno objasnjenje zasto si coveku preporucio da kupi nesto sto nisi video, a svima ostalima da ne razmisljaju nego kupuju iskljucivo proizvode jedne firme bez obzira na komparativne kvalitete samog proizvoda ti reci. ovo davljenje sa quotovanjem je previse zamorno. ;)

Definitivno nisi moj tip, a jos si i mator :D
Sto se glavne teme tice, svoje sam vidjenje prvi preneo i zarad tvog hira necu pisati review 3 monitora, niti mi je to posao. Razumno objasnjenje je da Sony s73 u poredjenju sa 1730b i 710n ima najlepsu sliku, odziv dovoljan za najzahtevnije igre (sta god pisalo u njegovoj specifikaciji), najbolji dizajn i u ovom slucaju odlicnu cenu. Posao mi je da ih razlikujem i od trgovine njima ostanem u finansijskom plusu.

Poslednja izmena:
mihailo je napisao(la):
Razumno objasnjenje je da Sony s73 u poredjenju sa 1730b i 710n ima najlepsu sliku, odziv dovoljan za najzahtevnije igre, najbolji dizajn i u ovom slucaju odlicnu cenu.

i couldn't agree more.... :)

mihailo je napisao(la):
Posao mi je da ih razlikujem i od trgovine njima ostanem u finansijskom plusu.
opet sve u krug... odustajem. :)
a mog'o si i u startu da napomenes da si prodavac, sve bi bilo mnogo jasnije. ;)

Nazad
Vrh Dno