Nisam komentarsao tvoje iznošenje činjenica (mada mi se čini da si Canon lojalista) nego način izražavanja i predstavljanja istih. Izvinjavam se što nisam bio jasniji.
Fekalije ću uvek koristiti kao metaforu za govor nipodoštavanja. Ako ton tvog teksta na mene ostavi utisak da si pokušao da poniziš nekoga u javnosti, smatram to ekstremno negativnom pojavom stoga je ocenjujem na način na koji svi shvate moje mišljenje. Prosto i primitivno možda jeste ali nije ni ružno ni glupo. I sama reč je namerno izabrana da se malo udaljim od čistog pljuvanja.
Do sada sam u zivotu promenio 3 sistema, jedan analogni i dva digitalna i svi su pripadali razlicitim kompanijama! Uzimam sta se pruza najvise za dati novac u datom trenutku a lojalan sam SAMO prijateljima, zeni, svojim moralnim principima i Jack Danielsu!

Istina tenutno sam Canonista ali ako sutra Nikon, a cini mi se da je na dobrom putu, bude best bang 4 buck in sub 2k$, to ce biti moj izbor. Fanboyism ostavljam klincima, kompleksasima i nekim drugima koji uglavnom ne zaradjuju svoje pare.
Pomenuti Kosta10 mi je zapao za oko u poslednje vreme pre svega svojim lezernim preporucivanjem drugim ljudima kako da trose svoj novac, pri cemu on vecinu toga sto drugim ljudima preporucuje, niti poseduje ili nije koristio u zivotu. Nesto je, kako sam rece, drzao u ruci ili video u radnji (!?!) te valjda misli da je uz prepricavanje suve faktografije sa nekih sajtova to dovoljno da se kao "znanje" plasira drugima, najcesce klincima koji dolaze ovde! Detaljnijim pregledom njegovih postova iz svih mogucih soba i svih mogucih tema, shvatio sam o kakvom profilu se radi i takav odnos prema drugima i njihovim parama je, po meni, krajnje NEMORALAN! E to vidis, ne mogu da podnesem i zato cu svaki put, barem u ovoj sobi, kad krene sa "stivdzobsolikim" NLP spinovanjem (sto radi svuda po forumu) -fantasticno, bomba, revolucija i ostalo, reagovati brutalno ali ne protiv licnosti vec protiv ponasanja!
Neka jednom kupi, bilo sta, od onoga sto svima drugima po forumu preporucuje (ili lepi news linkove sa sajtova, kao da drugi ljudi ne citaju te iste sajtove), i kad jednom napise post koji ce, kao sto su to neki ovde uradili, poceti sa... "Iz mog licnog iskustva...". ja cu da ucutim!
Evo ga preview LX7:
http://www.imaging-resource.com/PRODS/panasonic-lx7/panasonic-lx7A.HTM#
Po slikama na visokim iso, rekao bih da i nije neki uspeh.
Pa naravno, velicina senzora je velicina senzora i fizika je fizika, to ni fw i image procesori ne mogu da "benduju"

Cak ni verovanje kako neko rece ovde a ja inace dajem prednost duhu nad materijom!

- LX7 je losiji od RX100 a ovaj losiji (ne mnogo) od GX1 i sve je to ocekivano!
Imaging Resource je vrhunski sajt naspram kog je Photography Blog bio i ostao amaterski pokusaj! DP Review odavno nije sajt kao od pre mnogo godina, starih autora vise nema i pogotovo ako se uzme u obzir da mu je Amazon novi vlasnik. Kome nije jasno sta to znaci, ne vredi ni objasnjavati!
Rob Galbraith-ov Digital Photography Insights koji nazalost prestaje sa radom ovih dana, jedan je od retkih primera umiruce vrste zvane nezavisna zurnalistika (iz bilo koje oblasti)