Šta je novo?

sony ps2 slim vs debeli

PACEDINKI

Slavan
Učlanjen(a)
02.03.2008
Poena
304
molim vas za pomoc,treba da kupim soni ps2 pa je tu nastala dilema.
U ponudi imam 2, jedan je slim sa verzijom 77004 a debeli v.30004R.,pa zato molim da mi objasnite dali ima neke verzije slima i debelog i koji kupiti i zasto?:S:

Mislim da fat nema vise da se kupi nov. Inace, fat je kvalitetniji ali i skuplji kasnije za popravke.

Ako režeš sporo na Verbatimima, nema razloga protiv kupovine slima. Jedino što je malo bučniji dok čita...

nisu novi,polovni su i jedan i drugi,i dobro ocuvani,pa mi zato i stvaraju dilemu koji da kupim? Koji model se u praksi pokazao bolji,moram veceras da prelomim koji cu, POMOCCCCC!!!!

Debele su se kao bolje pokazale pogotovo te 3000 ali je to mnogo staro tako da bih ja isao ipak na Slim.

Dok je ta slim serija 77004 pred poslednja ako se ne varam.

Poslednja izmena:
Pa sto se popravke tice cene su skoro iste, ja sam popravio moj, laser kosta isto jer jer u 90% slucajeva isti i za slim i za debeli (osim ako ne pocnu da vas mazu ...), slim je bucniji, ali nisam siguran ako kupujes polovan da li je u debeljku cip da mozes i divx da cita posto vidim da slim mogu to. Inace ako se ikada odlucis da ubacis hdd u ps2 (sto bi ti ja preporucio) za debeli moze da se nabavi "network adapter" preko koga s eobican 3.5" hdd kaci, ali slim vec ima mrezni adapter (koji ne moze da sluzi za to), to su neki moji zakljuchci ... moj glas ide za debelog.

- Stedis laser
- Brze citanje

Prem da ne znam da li se u Srbiji moze naci Network Adapter i koliko se isplati uopste..

znaci koliko vidim vecin ovde prisutnih je za debeljka? Ako sam upravu potvrdite i necu vas vise daviti!!

Pa da bi ubacio igre i olaksao laser da ne radi stalno,tj disk se i dalje nalazi unutra samo sto se on ponekad pokrene samo da bi ucitao jos neke podatke..

Ako misliš na disk igre, onda nisi u pravu. Kada imaš hdd na PS2 ne treba ti disk igre uopšte. Jedini disk koji stoji je hdd loader i on se pokreće samo pre početka igre.

da li to zbaci da ceo sadrzaj diska treba prekopirati na hdd u poseban folder i odatle pokrenuti igricu?

imaš hdd loader pomoću kojeg "instaliraš" igre na hdd... zapravo, na hdd se napravi iso igre... pomoću tog loadera, takođe, pokrećeš iso igre

ali da bi na debeljku igrao igre sa hdd moraš da imaš, znam da zvuči čudno, mrežnu kartu koja se dodatno kupuje... mrežne karte imaju konektor za pata hard disk, ali su veoma retke kod nas, a sve se teže nalaze i po svetu...

Poslednja izmena:
Ako misliš na disk igre, onda nisi u pravu. Kada imaš hdd na PS2 ne treba ti disk igre uopšte. Jedini disk koji stoji je hdd loader i on se pokreće samo pre početka igre.
chak ti ni to ne treba, mozhe hd loader sa mc-a da se uchita

Zavisi koji čip imaš - ne može svaki čip to da radi...

skrenusmo sa teme,da li se slazete svi da je bolja kupovina debeljko?

realno, debeli je bolji izbor posebno zbog tropskih temperatura kod nas leti, slim zna da zeza posebno ako ti soba nije neshto provetrena. naravno mnogo zavisi u kakvom su stanju oba i da li ti se cima da nabavish net adapter.

Poslednja izmena:
Meni su se u igraonici definitivno bolje pokazali fat modeli, narocito od kako sam u jedanstavio hd preko adaptera (uzeo od drivera) i tako ustedeo sebe muka stalnog ciscenja lasera na doticnom. Ubacio sam hard od 80GB i 20 najigranijih igara. Na zalost, nekih 10-tak posto igara zeza ili nece da rade preko hd-a a među njima, na žalost, i PES2009. Inace to sa hd-om mu dođe ista šema kao kod PSP i pustanja igara sa mem kartice. Znaci pokrenes loader pa onda neki ISO image.

Nemoj toliko da se opterecujes sa ovom pricom za hdd, ona sluzi samo ako hoces da stedis laser i ako mozes da nadjes taj mrezni adapter (kod nas ga nema, ali ebay je pun), to je cisto bilo navedeno kao prednos koju mozes a i ne moras koristiti (s' obzirom da je ipak to dodatni trosak, ali eto i to moze).
Debeli:
- jeftiniji ako uzimas polovan uredjaj
- ima mogucnost pustanja igara sa hdd-a*
- ruzniji je malko
- nema lan adapter
Slim
- skuplji ali ima da se nadje i nov
- malo se vise greje
- lepsi je
- ima lan port (ali ne moze sluziti za prikljucenje hdd-a)

* napomena: ti mozes da igras igre i sa usb hdd-a na oba uredjaja, jer imaju usb prikljucak (na debelom ne moras da kacis usb hdd, vec mozes da ubacis klasican 3.5" hdd u expansion slot i ne zauzima dodatni prostor), potreban ti samo jedan cd koji ce da ti butuje program za ucitavane igara sa usb hdd-a. ALI TAJ UREDJAJ MORA BITI CIPOVAN (ako nije cipovan nece procitati taj cd za ucitavanje igara sa hdd-a, znaci cita samo original sony diskove). - moj trenutni setap

Poslednja izmena:
Ja bi uzeo slim el je sigurno novijeg datuma,em je mali i lep.A nece da se kvari ne brini.

Napisao sam ali evo da ponovim. 77004 je pred poslednja serija dok je 3000 jedna medju prvim kojoj je davno obustavljena proizvodnja i to ne moze da bude novo i da je stajala na polici.

To je po meni najveci razlog za kupovinu slima ali ti uporedi sve prednosti i mane oba modela (ovde su napisane uglavnom sve) pa odluci na osnovu toga sta mislis da ce ti vise biti od koristi.

Meni su se u igraonici definitivno bolje pokazali fat modeli, narocito od kako sam u jedanstavio hd preko adaptera (uzeo od drivera) i tako ustedeo sebe muka stalnog ciscenja lasera na doticnom. Ubacio sam hard od 80GB i 20 najigranijih igara. Na zalost, nekih 10-tak posto igara zeza ili nece da rade preko hd-a a među njima, na žalost, i PES2009. Inace to sa hd-om mu dođe ista šema kao kod PSP i pustanja igara sa mem kartice. Znaci pokrenes loader pa onda neki ISO image.
pes radi kao sat, samo treba znati podeshavanja, a i ne dodje mu isto jer na psp-u 99.9999999% igara radi bez ikakvih problema a sa hdloaderom na ps2 jedno 98%.

Poslednja izmena:
Ja slim imam vec tri godine , i radi besprekorno i danas, a dosta je koriscen. Ne obracaj paznju na zagrevanje jer je to zanemaljivo, greje se i debeli ali je deblji pa se ne oseca na povrsini. Igrao sam ga ja na plus 35 pa mu nista ne fali.

E sad, neznam koji je bolji, ali ni tankom nista ne fali. Jedino ako ces da se zezas sa HDD-om za PS2, mada nemas bas nekog razloga....neko moje misljenje. :)

nije bash da nema razloga ako ima nachina da nabavi net adapter nek' uzima debeli. neke igre imaju bolesno duga uchitavanja koja se sa hdd-a mere treptajima.

pes radi kao sat, samo treba znati podeshavanja, a i ne dodje mu isto jer na psp-u 99.9999999% igara radi bez ikakvih problema a sa hdloaderom na ps2 jedno 98%.

Ako je do podesavanja, mozda bi mogao da nas prosvetlis:)

Vrh Dno