Šta je novo?

Sony problem sa capturing-om

kele1975

Slavan
Učlanjen(a)
20.12.2005
Poena
301
Pozdrav
Novi sam na forumu i molio bih za pomoć.
Prije par dana kupio sam Sony dcr-19 camcorder i firewire 6-to-4kabl.Kada sam prebacio materijal sa kamere na komp dobio sam katastrofalnu sliku.U rangu VCD-a možda.Ne znam u čemu je problem.Konfiguracija koju posjedujem je vrlo dobra tako da ne mislim da je do kompjutera(AMD Athlon 64bit 3000+,768 RAM,ASUS NForce3,7200 o/min Hard disk...).Naime u meniju na kameri postoji opcija burn dvd i burn vcd.Ova prva je kao zatamnjena i ne može se koristiti.
Os koji koristim je XP sp2(probao i sa sp1).Probao sam nekoliko čačkanja po registry-ju,kopirao stare drivere is sp1 i ništa.
Nadam se da neko može pomoćihttp://www.benchmark.co.yu/forum/newthread.php?do=newthread&f=13#
Smile

Verovatno ti nisu dobro podešeni parametri programa kojim vršiš "capture"... Daj malo više podataka čime si to radio (program)...

Hvala na javljanju.
Ma probao sam i WinDVD creatorom i sa Win movie makerom i na kraju is Adobe Premiere-om(sa njim nemam blage veze kako se radi,ali je slika i dalje loša).Podešavanja su da output file bude HQ DVD.Problem je što je fajl u dobroj rezoluciji(720x576)25fps,gustina 1430 kb/ps,ali kvalitet je katastrofalan.Čak se i u preview vidi da to nije to.Slika je sva pixelizirana kao da rezolucija nije veća od 320x240,ako ne i lošija.

Postavi framerate umesto 1430 kb/s na 4000 kb/s ili ako je video sa većom dinamikom na 6000 kb/s.

ma nemas frke tako ti je to kad gledas na kompjuteru i preview,al kad takav snimak narezes na DVD i pustis na TV ili vratis nazad na traku i pustis na TV videces da je snimak kvalitetan,tj.kao sto bi i trebao da bude.Ako i tada snimak bude los,onda je do podesavanja.

Pokušao sam narezati i na dvd jedan probni snimak,ali slika je loša i zvuk trza.(u windvdcreatoru-u).

Skydiver ti je dobro rekao...
Bitrate ti je suviše mali pa se kvalitet video zapisa ruinira u startu. Stavi na 6000 i trebalo bi da bude u redu. Ja sam takođe držao na toliko i bilo je O.K, a nedavno sam postavio na maksimum (8000 kb/s) pošto imam uglavnom video zapise od sat ili manje vremena, i čini mi se da još bolje izgleda...

Ne razumijem gdje se podešava bitrate?O kom programu se radi?

Nazad
Vrh Dno