Šta je novo?

Sony Playstation 3 - opšta diskusija i blic pitanja (II)

A posto ima 12GB hocu da mu stavim hard u onu fiokicu sto ima
Mogu da stavim 2.5" SSD ?
Jel moguce to?

Koliko sam razumeo upucenije kolege prilikom ranijih izlaganja, skupo, a ne dobija se nesto posebno na brzini i opsti profit od takvog poteza je zanemarljiv, ako ga uopste ima. Valjda sam dobro naucio lekciju ;).

Dobija se toliko malo povećanje brzine da svako ko to uradi oseća se kao budala ;). Gledaj neki 7200rpm 2.5" HDD, ili ako baš hoćeš SSHD nije mnogo skuplji od HDD-a istog kapaciteta (+30€) a daje iste brzine kao sam SSD.

Narode šta može da bude problem...pri paljenju konzole sve je ok,ali ne daje sliku nakon podizanja sistema.Kad probam reset ili povratak na def vrednosti i podešavanje rezolucije daje sliku i opcije ali čim uđe u glavni ekran ne daje sliku.
Promenio sam 3 HDMI kabla i sa svakim je ista stvar...

Narode šta može da bude problem...pri paljenju konzole sve je ok,ali ne daje sliku nakon podizanja sistema.Kad probam reset ili povratak na def vrednosti i podešavanje rezolucije daje sliku i opcije ali čim uđe u glavni ekran ne daje sliku.
Promenio sam 3 HDMI kabla i sa svakim je ista stvar...

Pa ako prvi put prelaziš sa činč kablova na HDMI onada treba i jedan i drugi da budu priključeni u isto vreme,kada prvi put koristiš HDMI jer neće automatski da ga prepozna,barem je tako kod mene bio slučaj.

Misliš između komponente i hdmi-a? Nema, s tim što je komponenta analogna, a hdmi digitala...

^^^ ako prelazis sa av kabla (komponentni ili kompozitni) na hdmi tada konzola sama prepozna hdmi i pita te za rezoluciju. Ako ides sa hdmi na av o da moras da drzis dugme za paljenje par sekundi dok ne prebaci.
^ zavisi koji komponentni kabl koristis. Kinezi tj 10eur ovde nisu ni za kobas, na 1080 jure neke crte a vide si i na 720 ali manje. Sony komponentni kablobi tj 30ak eur su odlocno tj isti kvalitet kao hdmi

Što se HDMI kablova tiče, samo najjeftiniji. Ko god ti kaže da gledaš neke skupocene, taj nema pojma ;)
To je bacanje para a ne dobija se ništa.

Ne koristim AV kabal..a od 3 HDMI kabla dva su kao bolje marke...nije mi jasna cela zavrzlama...

Postavim ja ok rezoluciju i sve...problem se javi kad se posle toga pojavi slika početnog ekrana.Kod mene nema slike a ima ton... :)

Nesto tu ne stima. Jel ti se pojave opcije kad drzis power dugme posle 3 bipa?
Treba da se pojavi opcija da ga resetujes na fabricko podesavanje.
Mozda nije lose da probas (ako imas) da povezes i na hdmi i na obican av kablic.

@Stronger_II
Ako mislis na kvalitet slike, a koristis neki od modernih televizora, iskljucivo HDMI. Razlika je kao nebo i zemlja.

@mickk
Nisam siguran da razumem sve sto te muci, ali meni i na osnovu ovih dodatnih detalja jos uvek deluje da imas problem na koji su ti vec skretali paznju. Dakle, da li su ti istovremeno ukljuceni i cincevi i HDMI kabl? I da jesu, i da nisu, sustina je da restartujes konzolu produzenim pritiskom na dugme za ukljucivanje/iskljucivanje iste, a da je prethodno povezes putem cinceva. Onda ces dobiti i sliku i zvuk preko njih. Ovako, kad kazes da nema slike, a ima zvuka, meni deluje da ti je ukljucen hdmi, ali ne i podesen, a da ti zvuk stize preko cinceva... Ako je uopste do toga problem. A, kazem, LICI...

Da dodam i ovo, sto sam pretpostavio da znas. Na mom televizoru, ako ti je povezan hdmi - slika i zvuk, odnosno signal s konzole su na HDMI dugmetu, ali ako su ti povezani cincevi, da to tako nazovem, sliku i zvuk ces zateci na AV frekvenciji. Da nije to?

Poslednja izmena:
Ako meni kazes, govorim o hdmi dugmetu na daljinskom od televizora ;), a ako ne, onda nista.

@Stronger_II
Ako mislis na kvalitet slike, a koristis neki od modernih televizora, iskljucivo HDMI. Razlika je kao nebo i zemlja.

@mickk
Nisam siguran da razumem sve sto te muci, ali meni i na osnovu ovih dodatnih detalja jos uvek deluje da imas problem na koji su ti vec skretali paznju. Dakle, da li su ti istovremeno ukljuceni i cincevi i HDMI kabl? I da jesu, i da nisu, sustina je da restartujes konzolu produzenim pritiskom na dugme za ukljucivanje/iskljucivanje iste, a da je prethodno povezes putem cinceva. Onda ces dobiti i sliku i zvuk preko njih. Ovako, kad kazes da nema slike, a ima zvuka, meni deluje da ti je ukljucen hdmi, ali ne i podesen, a da ti zvuk stize preko cinceva... Ako je uopste do toga problem. A, kazem, LICI...

Da dodam i ovo, sto sam pretpostavio da znas. Na mom televizoru, ako ti je povezan hdmi - slika i zvuk, odnosno signal s konzole su na HDMI dugmetu, ali ako su ti povezani cincevi, da to tako nazovem, sliku i zvuk ces zateci na AV frekvenciji. Da nije to?

Poenta je što ne koristim u opšte činčeve a pre sam napisao da sam pokušaomsve sa resetom i konzole i rezolucije.To odradi kako treba i tu nema problema,tj daje sliku na tim opcijama ali čim se nakon toga vrati na početni ekran ne daje sliku već samo zvuk...našao sam moguće rešenje u kako se navodi preflešovanju/flešovanju konzole.Još samo da naučim kako se to radi i biće veselo :)

A to znaci? :)
Jedno pitanje,imam original PES 14 i ako kako da instaliram na hard?
I ako instaliram hoce li mi biti potrebno da opet pri svakom paljenju stavljam cd?

Ovako taj share se deli na 2 nosioca i 2 fantoma.

Nosioci - plaćaju cena igre na PSN Shopu kad se podeli sa 3, mogu da obrišu i ponovo instaliraju kad hoće.
Fantomi - Plaćaju cenu kad se cena nosioca prepolovi, ali kad jednom skinu i obrišu neće moći ponovo da je skinu.

Ne može da se instalira na hard sa diska koliko ja znam. Ukoliko si zainteresovan, javi mi se na PM ako hoćeš da ti dam link do foruma.

Pozdrav ekipi ovog podforuma. Imam jedno pitanje, naime drug je kupio ps3 i sada bi hteo da napravi psn nalog ali ne zna koji region da uzme. UK US ili neki treci.
Posto ja nisam imao dodira sa ps3 a ni on do danas bio bih vam zahvalan na odgovoru.

Vrh Dno