Šta je novo?

Sony Playstation 3 - opšta diskusija i blic pitanja (II)

Zero, shta sam loshe rekao?

Nisi nista lose rekao, samo sam se zacudio kada sam cuo da ima takvih problema u odredjenim slucajevima, nedopustivo za pare koje se daju.

LED je skup.. mnogo.. ne vredi te pare.. kad mu sidje cena ispod 100.000 din za 50 incha, mozda.. (40 incha koshta preko 220.000 din)

LED 1920x1080 40-42" ~ 90.000, 32" ~ 50.000.

...

Zna li neko da li se modeli PS3 160GB i dalje proizvode?

Nisi nista lose rekao, samo sam se zacudio kada sam cuo da ima takvih problema u odredjenim slucajevima, nedopustivo za pare koje se daju.
LED 1920x1080 40-42" ~ 90.000, 32" ~ 50.000.

nije problema nego takva tehnologija, sem toga slika je bolja na plazmi, ja ne razumem ljudi kako to ne vidite.
LED za te pare ja nisam nashao nigde. Evo sad bash pogledah istina je da cene nisu vishe preko 200 soma za LED,
ali su oko 140.000-150.000 din pa navishe za 40 incha, gde si ti nashao cenu za LCD LED TV 90.000?!

NU...ulogujem se i i posle minut mozda izbacuje me samo tako, signed off error code 8002AD36.Resenje nema , ruter resetovao ,,probao i wireless ,Pomoc nema..Neko sa slicnim iskustvom ?

Poslednja izmena od urednika:
Srky je napisao(la):
Evo sad bash pogledah istina je da cene nisu vishe preko 200 soma za LED, ali su oko 140.000-150.000 din pa navishe za 40 incha, gde si ti nashao cenu za LCD LED TV 90.000?!

Nisu bas takve cene, evo pogledaj jos jednom OVDE. Prikazace ti se samo Full HD LED LCD modeli sa dijagonalom od 40" do 46" i to od proizvodjaca kao sto su: LG, Panasonic, Philips, Samsung, Sharp i Sony. Ima modela sa cenama koje si naveo, ali ima i dosta jeftinijih. ;)

izgleda da mi je vrisnuo laser na mojoj ps3. A lepo me sluzila u ovih 3-4-5 godina (ni ne secam se kada sam je kupio ),
Zabode i izbaci neku gresku, pusti nesto 15ak minuta pa nece dalje i tako.... ulavnom znam da se jos nekom desavalo ali da ne citam ponovo 155 strana :) iskustva? gde i posto?
Moze i na pm ako nije za reklamu.
TNX!

Jesi li proguglao tu grešku koju izbacuje, valjda bi trebalo biti jasnije o čemu se radi?

nisam... nema sta drugo biti kapiram, sve ostalo shljaka.

Ne mora da znači da je laser. Meni je moj crkao i samo je u gornjem uglu neprekidno vrteo onaj satić kada ubacim disk. Nikakav error mi nije izbacivao. Nabavio sam laser, bacio stari u đubre, ubacio novi i prede ko maca već skoro dve godine

Imao sam ja problem sa laserom na Slimu nedavno i nazalost jedina opcija u mom slucaju bila je da kupim nov. Svakako pokusaj sledece pre nego sto resis da das novac. Meni nije pomoglo ali mnogima jeste, mozda je kod tebe bas takav problem.

Ok so I’ve fixed my issue. I will run through what you will need to do to fix yours if you are having issues with the blu-ray drive and general PS3 system operations like the XMediaBar this is totally worth a shot … I doubt this will fix any other issue. If not then your blu-ray drive/ PS3 is probably dead and needs replacement via the method listed above or by sony.

If you can, I suggest you back up your PS3 first. The menu that you will access to can fully erase your PS3 if you choose the wrong option! I do not take any responsibility! Please proceed at your own risk! If you read and follow the instructions exactly you should not loose any data! Feel free to ask questions if you are confused so you don’t make a mistake!! Sorry, I had to say it, I don’t want anyone mad at me if they make a mistake, don’t back up their data and erase it, and then blame me…

The current version of the ps3 firmware has a “recovery console”.

You access it by

1. Start with having the system in standby (redlight is on)

2. Hold the power button down; the system will turn on and turn off once again.

3. Press and hold the power button again and keep holding, it will beep as it turns on and then it will double beep. When you hear the double beeps immediately take your finger off the power button (if your system turns off before you get a double beep just try again and hold the button, it should double beep the 2nd time you try)

4. You will be prompted to plug in your controller via USB and then hit the PS button

You will now have a screen with these options (I have attached a picture of this screen below)

1. Restart System: Restarts the PLAYSTATION®3 System.
2. Restore Default Settings: Reset all system settings back to default.
CHOOSE THIS ONE 3.Restore File System: Checks for corrupt/missing system files.
4. Rebuild Database: Rebuilds the OS for the PLAYSTATION®3.
5. Restore PS3 System: Fresh restore; Deletes everything and starts from Scratch.
6. System Update: Update the PLAYSTATION®3 System

IT IS VERY IMPORTANT THAT YOU DO NOT CHOOSE THE WRONG OPTION HERE OR YOU WILL LOSE ALL YOUR DATA. The one that fixed my blu-ray drive is option 3: RESTORE FILE SYSTEM

I REPEAT CHOOSE RESTORE FILE SYSTEM

After this, it is going to restart and bring up a screen reading something like “you have Corrupted System Data. Your PS will now replace this data” Then you choose continue and that should be it.

This option reinstalls the system files and drivers inside the PS3 with the original ones that are stored on your hard drive. In this case, it replaced a corrupted driver for the blu ray drive thus fixing my issue and hopefully yours!! This option will only replace all system files thus saving you from loosing any data that’s stored on your hard drive. Again this option does nothing to your hard drive it reads a file from the drive and rewrites it to the PS3 system.

If you want a more technical understanding of what this is really doing continue reading. DO NOT NEED TO READ THIS TO COMPLETE REPAIR. The PS3 does not boot from your hard drive as a computer does. It has a flash memory like a cell phone that stores all system files and system firmware updates that you get when the PS3 updates. This is why reformatting your hard drive will not fix your problem, none of the system files are stored on your hard drive (ex. XMB, system firmware, etc.) nor do they run from the drive.

However, your hard drive does contain a full backup of your SYSTEM files and thus when you choose option 3: RESTORE FILE SYSTEM it rewrites the original system files from your drive (which aren’t corrupted) back to the flash memory which is corrupted thus fixing the problem

http://www.ps3blog.co.za/2008/04/10/ps3-error-80010514-explained/

Poslednja izmena:
Izasao 3.72 update od 190mb. Navodno, posle njega pobrljavi netflix, sto sumnjam da ce nekoga na forumu posebno da tangira, ali... sony did it again.

Isplati li se uzimati SAD ps3..i koji bi mogao uzeti? i za sta sluzi ona memorija,da instaliram igre? jeli lako jailbreakovati i igrati pirate? :)

Naravno. Bolje uzeti sad konzolu za koju postoji gomila naslova nego čekati "četvorku", platiti je debelo i igrati 2 igre dok se ne pojavi veći izbor igara.

Ne mora da znači da je laser. Meni je moj crkao i samo je u gornjem uglu neprekidno vrteo onaj satić kada ubacim disk. Nikakav error mi nije izbacivao. Nabavio sam laser, bacio stari u đubre, ubacio novi i prede ko maca već skoro dve godine

Da, ni meni ne izbacuje gresku (sada sam ga malo detaljnije istestirao) gresku izbaci kada "nasilno" izbacim disk. Ali definitvno pobrljavi posle 15ak minuta, samo krene da vrti ili loading u okviru igre ili onaj kruzic....fcuk!
Kada kazes "ubacio novi" ? Sam si uradio ili si odneo negde konzolu.

Pod hitno mi treba savet... S obzirom da sam putem share-a nabavio GoW kolekciju Vol. 2 i Bulletstorm, sada imam problem. Nisam jos skinuo igre posto sve ukupno zauzimaju oko 23 GB na hardu! A ja imam hard od 40 + samo 15 mi je slobodno. Ne brisu mi se one igre sto smo dobili kao kompenzaciju od Sony-a, tako da moram da nabavim nov hard!

Koji?! I takodje da pitam, verovatno nije moguce, ove igre sto imam na ovom hard-u sta ce biti sa njima? Jel mogu nekako da ih prebacim na novi kada nabavim? Da backup-ujem save-ove i ostalo?

Hitno... :D

Poslednja izmena:
Da, ni meni ne izbacuje gresku (sada sam ga malo detaljnije istestirao) gresku izbaci kada "nasilno" izbacim disk. Ali definitvno pobrljavi posle 15ak minuta, samo krene da vrti ili loading u okviru igre ili onaj kruzic....fcuk!
Kada kazes "ubacio novi" ? Sam si uradio ili si odneo negde konzolu.

Sam bre

Pod hitno mi treba savet... S obzirom da sam putem share-a nabavio GoW kolekciju Vol. 2 i Bulletstorm, sada imam problem. Nisam jos skinuo igre posto sve ukupno zauzimaju oko 23 GB na hardu! A ja imam hard od 40 + samo 15 mi je slobodno. Ne brisu mi se one igre sto smo dobili kao kompenzaciju od Sony-a, tako da moram da nabavim nov hard!

Koji?! I takodje da pitam, verovatno nije moguce, ove igre sto imam na ovom hard-u sta ce biti sa njima? Jel mogu nekako da ih prebacim na novi kada nabavim? Da backup-ujem save-ove i ostalo?

Hitno... :D

Ja sam kupio WD scorpio blue 250GB, ne secam se da li je BEVS ili BEVT i radi,vrti se i slicno, odradis backup na externi HDD i posle vratis i sve ti je isto samo imas mnogo vise mesta, tako da nema sta da brines, meni je cak i sacuvao Demon's souls savegame koji bi trebalo da je zasticen od kopiranja.

a sta je sa psn+ online sejvovima?

Zanima me sto se tice HDDa za PS3, mora biti SATA, a jel svejedno SATA1/2/3???

Svejedno, mislim da SATA1 vise nema u prodaji.

Poslednja izmena:
Pozdrav.Kupio bih za klinca ps3,pa posto nisam uopste u tim vodama ,mozete mi preporuciti na pm ,ime radnje ili nekog sigurnog clana koji prodaje konzole.Hvala.

NE IZ RADNJE! - to je moja preporuka. Poslao sam ti PM za najmanju cenu ovde Srbiji.

Sto ne bacas to u PS3 hack temu?

Jedna od najboljih gejmerskih :)

Nazad
Vrh Dno