Šta je novo?

Sony Playstation 3 - opšta diskusija i blic pitanja (II)

Meni je jos juce stigao mail na US nalog samo.
Bilo bi extra da je samo US PSN pokraden, imaju oni love, a i tamo mi je entropay kartica koja me uopste ne zanima.

Meni je stiglo na UK i japanski nalog.

Ma sta je vama ljudi, sto se zavaravate da ce Sony kompanija dati nesto free? Nista vi niste potpisali da ona mora vama da da, u ovakvim slucajevima. Od toga nema nista, a sto se tice Live-a, ja sam se vec odlucio, sony vec prodajem, iako sam ga uzo pre 2 meseca, nov, sa 320 GB. Da je ovo se*** krace trajalo, ne bi prodavao, i ostao bi na PSN, ovako...da razmisljam kada ce hakeri opet da napadnu....cak me ne brine puno to za karticu, bukvalno, cim legnu pare iz firme, ja ih dignem, retko ostane vise od 200 dinara na racunu. Jedino mogu da mi uplate ratu za kredit, 100 evra, posto i to stalno kasnim :). Tako da PSN, bye bye, Live here I come!!!!

lol, ti bas kriziras za cod-om? :d

Ali sto je najgori moguci scenario, je da uskoro uvedu placanje za PSN... Citam da je vrlo moguce da ce uskoro i to postati realnost...

Sto je po meni totalna glupost! Kako misle da se plati, preko kreditne kartice! :d
Ako se to zaista desi, onda me vise nista ne sprecava da hack-ujem konzolu...

neko čeka PSN da proradi a ja npr. čekam 3.60 CFW. svako ima svoje brige :)
još smo mi pirati ispali i pametni, nema ko šta da nam drpi kad ništa nismo ni platili :D

Posto ste mi vi glavni izvor informacija, ja svakako znam manje, ali u ovom trenutku je suvisno da previse nagadjamo. Situacije poput ove ostavljaju prostor za najrazlicitije pretpostavke, nagadjanja i proturanje necijih ideja. Ne tvrdim, naravno, da se nece placati za PSN, no sacekajmo. Isto kao sto mi je krajnje sumnjivo da ce bilo cime narocitim castiti korisnike zato sto su ovako kiksirali. To je otprilike nalik na situaciju iz beogradskog GSP-a. Kontrolori nose zute prsluke i odmah sam na svake dve nedelje svedok price kako samo sto ih nisu skinuli i tako nacinili od sebe tajanstvene "nindze ubice". To se, medjutim, nije jos uvek dogodilo - ne znam da li ce, ali nije, iako su prve teorije pocele da kruze samo par nedelje nakon sto su isti primljeni na posao. Cim imas jednu pojavu, odmah se nadje neko da progura neku kontra pricu ili da nakiti vec postojecu.

@WolfhoundNS
Srecno... mislim, ako ti se zuri, razumem ja to, ali je razumno ocekivati da ce PSN posle ovog biti koliko-toliko sigurniji, a ja se samo zbog tebe pribojavam da neko u nekom trenutku ne napadne i konkurenciju. Osim ukoliko vetar ne duva s te strane.

Nego, narode, gde nam je Driver?

Poslednja izmena:
Ja imam bugarsk i UK nalog ni na jednom jos nista nije stiglo. Mozda su mi hakeri promenili adresu.

Ispravka stigle su poruke od sonija na oba naloga. Ako sony misli da povrati poverenje korisnika tako sto ce poceti da naplacuje psn,onda su svi u toj kompaniji izgubili kompas,izgleda radijacija udarila im u glavu. Ja sigurno necu placati.

Ma biće raznih kompenzacija sigurno. Valja izbeći silne tužbe dokonih Amerikanaca. Sony je sasvim ok kada je odnos prema krajnjim korisnicima u pitanju a viđao sam džukačke kompanije kako krenu da se umiljavaju i dele kada dođe do greške na njihovoj strani. Naravno pitanje je kolika je šteta, mnogo naduvavaju celu priču.

Za cega tuzbe? sto 2 nedelje nije bilo networka? Ja opet ponavljam, procitajte uslove koriscenja, a ne samo da skrolujete na dole i stisnete x na accept!!! Nema sanse da bude neke nadoknade, ma necete dobiti ni temu koja se prodaje po 0.99$. Zasto? Pa racunaj, minimum 10 miliona korisnika, puta 0.99$, = 999.999$!!!!! Ja ne znam odakle vama te ideje da ce biti nesto free!!!

Joj! Bas nezgodno.

Za naloge odavde ih bas briga, ionako smo im poslednja rupa niti tu ima nekih para koje ce pokrasti.
Ali korisnicima u US, EU, Japanu mogu biti pokradene ozbiljne pare a i zakoni se mnogo ozbiljnije shvataju i primenjuju. Tesko Soniju posle prve tuzbe i presude.
U kontaktu sam sa nekoliko prijatelja iz Nemacke i Italije. Ljudi uopste nisu znali za ovo. Njima je PS3 samo jos jedan uredjaj u kuci koga povremeno koriste oni ili deca. Ali su preko njega trosili pare sa svojih validnih kreditnih kartice koje sad, kad sam ih upozorio, panicno gase i blokiraju.

Koliko ima onih koji ce za ovo saznati na tezi (skuplji) nacin?

Samo mi nije jasno na osnovu cega ste zakljucili da bi sad psn mogao da pocne da se placa? Da nisu slucajno zakljucili da "ne moze to bez placenog servisa" da se zastiti, nemaju para? :)

Stvarno lako zakljucujete sve zivo...

Ali sto je najgori moguci scenario, je da uskoro uvedu placanje za PSN... Citam da je vrlo moguce da ce uskoro i to postati realnost...

Za PS3 sam gotovo siguran da nece, a za PS4 vec ne bi mogao da se kladim, zahvaljujuci Microsoftu i njihovom sjajnom presedanu, hvala im..

Kako M$ može da natera Sony da naplaćuje online? :O

Ne moze da natera nego ce da bude "vidis kako njima prolazi, ajmo i mi to.."

I onda je kriv pera sto je mika gledajuci peru obrijao grudi :d.

Ja sam mislio da Sony ni pod razno ne kopira megalomansku kapitalistkicku MS svinju :).

Poslednja izmena:
Pa kako drugacije? Ako ti najveci konkurent zgrce milijarde na tome..

Koliko uopste kosta Live na mesecnom i godisnjem nivou ?
Bas da vidim gde su te milijarde.

@ Sabaton tromesecna pretplata za Live je oko 20 EUR, mislim da ne moze da se nadje ispod toga. Pomnozi sa to sa brojkom od milion do 30 miliona (toliko po wikipedi ima reg korisnika), puta 4 i eto ti godisnje minimum 120 milki, na kojima je zarada preko 1000%. Uzmi da maltene nista ne ulazu u servis koji vec postoji, i koji skoro nista nije menjao od postanka, a i ako su bile, te izmene nisu puno kostale samu kompaniju. Tako da blizu su i milijarde godisnje, ako uzmes kolko su samo para zgrnuli i na igricama sa Live, koje prodaju. I sad, zasto bi Sony bio izuzetak? Naravno, i ja sumnjam da ce to biti slucaj sa PS3, moguce od PS4, a dotle ce, M$ zgrnuti bar jos pola milijarde, od pretplate (next next gen najavljen ne pre 2015)

20e x 4 x 30 miliona = 2,4 milijardi evra godisnje.
Nesto mi to mnogo :).

gyqHh.jpg

Verujem da ta zarada 2.4 milijarde evra godisnje ode i drugim proizvodjacima igara, ne samo microsoft-u. To je bolje nego ovi online pass-ovi.

Kupis dve igre, placas dvaput online pass. Ovako umesto varijabilnih troskova, suocavas se sa fiksnim.

Vrh Dno