Šta je novo?

Sony Playstation 3 - opšta diskusija i blic pitanja (II)

Ti vidiš 24 kvalitetne igre godišnje? Bravo. Ja vidim 3-4.

Napravite poll.
Koliko igara ste kupili prošle godine (ili u periodu od godinu dana) i koliko ste prešli?

Ja za ovu godinu imam GOW3 i BC2 na tapetu... Imam ceo MGS serijal spreman da popuni rupe između stotina sati MP rokanja u BC2. Mene ta piraterija (koja još nije ni zaživela, niti ima garancija da će) ne dotiče. :)

Lazes Cvejo, dao si citavih 6 eur za fracture!!!! :d :d :d

to se zove imanje para za originale,tj 100eura mesecno za 2 igre koje izadju ;)

Pazi, ta igra koja kad izadje i kosta 40-50 eura, ako je kupis mesec do 2 kasnije, kupices je za 30 eura umesto za 50 i kad je odigras, zamenices je 5 * jos za igre slicne vrednosti sa ljudima sa ovog ili bilo kog drugog foruma, izigraces 5-6 igara i to ce te kostati sve zajedno 30 eura, a ta krajnja igra koja ti ostane, mozes je uvek prodati za 20 eura sigurno, tako da si odigrao 5-6 igara za 10 ulozenih eura, to je neka moja logika, kazem ti nemam nista protiv pirateriije, ali je i piraterija za Ps3 preskupa i dalje kod nas sve i da usledi :trust:

A sto ste se uhvatili samo za pirateriju?
Meni bi na primer recimo dosta vise znacilo da se omoguci podrska za sve formate i ucitavanje filmova direktno sa hard diska.

Meni bi na primer recimo dosta vise znacilo da se omoguci podrska za sve formate i ucitavanje filmova direktno sa hard diska.

Pa sve to imas preko Media servera.....
Druga stvar, koliko HD filmova mozes da stavis na hard?

@kimi

presao si 4puta neku igru za godinu dana?! i onda si jos posle svega kupio platinum?!

jesi ti neki nolajfer?!

znaci stvarno nemam nameru da uvredim ili bilo sta,ali mogao si preci tu igru i na narezanom disku od 400dinsa :I

hmm.. zanimljiva konstrukcija. nolajfer sam (da zanemarimo ovaj cuveni forumski argument, jer mi je kranje smesan i klinacki) zato sto sam kupio platinum igre koju sam presao???

ponovicu jos jednom, ovaj put sa capslock-om. BILO PIRATERIJE ILI NE, KUPICU SVAKU IGRU KOJU MISLIM DA VREDI, pa makar me zvali nolajferom..

i tacno, da je bilo piraterije, mogao sam da je predjem za 400din 24 puta, i to ne menja cinjenicu da bih opet uzeo platinum da mi stoji na polici. ja osecam moralnu obavezu da tim koji je napravio igru koja mi je pruzila dosta zabave, u koju je ulozeno dosta truda, koja je postavila neke standarde, nagradim.

uhvatili smo se za pirateriju jer su se svi koji su se obradovali, obradovali iskljucivo sto ce moci da skidaju igre, sto se javila gomila ljudi koja je samo to cekala da kupi ps3, i niko osim mene u jednom postu nije pomenuo to sto ti pricas za filmove

uhvatili smo se za pirateriju jer su se svi koji su se obradovali, obradovali iskljucivo sto ce moci da skidaju igre, sto se javila gomila ljudi koja je samo to cekala da kupi ps3, i niko osim mene u jednom postu nije pomenuo to sto ti pricas za filmove

Ljudi pogresno rezonuju, cak i da se desi da neko uspe da pokrene piratske igre, 99.9% sam siguran da ce PSN biti nedostupan.
Znaci, ostanu ti samo SP igre koje u vecini slucajeva mozes preci tako sto iznajmis ps3(sto izadje manje od 1000 dinara), ili tako sto ces kupiti igru, obrnuti je i prodati.

Ne razumem sta ti smeta media server da bi koristio komp?

Ako hocu da gledam film, mora da mi radi komp.
Ako hocu nesto da radim na kompu dok neko drugi gleda film na ps3, ne mogu(tj, mogu, ali je pitanje kako ;)).
Zasto da koristim 2 uredjaja za nesto sto bi ps3 mogao sam da radi ?

Znaci, ostanu ti samo SP igre koje u vecini slucajeva mozes preci tako sto iznajmis ps3(sto izadje manje od 1000 dinara), ili tako sto ces kupiti igru, obrnuti je i prodati.

da,ali onda nemas tu igru kraj sebe da odigras kad hoces, a pirat ti ostaje ;)

@kimi, svati ti to kao uvredu,ili kako god,ali kad neko ima vremena za platinume (da bude rob igre) i da igra istu igru 4 puta, i onda iz ne znam kog razloga kupi i platinum........ to samo moze da mi sugerise da je neko nerd i nolifer.

znaci, izvini ako se ljutis,ali tako to meni izgleda.

a sto se tice igara koje stoje na polici, i za to je bilo komentara, jedan od njih je da nema svrhu> ako mozes da prodas/zamenish za drugu, ili ako imas piratski......
jedino sto te u toj situaciji vadi> vid tvoje zahvalnosti kompaniji koja ti pruzila mnogo zabave (pa kupis kako bi imali i od tebe profita,sto donekle i mogu da razumem) i drugo, manje ces da cistis policu od prasine i lepse ce polica popunjena diskovima da izgleda. ambijent u sobi je odmah drugaciji.

nema svrhe drzati nesto,osim ako ne postoji piraterija (+ da je neko bas toliki zaludjenik da mora igru imati NON STOP, za svaki slucaj da ga strefi kriza i da odmah odigra)

u svim drugim slucajevima (ako ima piraterije, ili nisi zaludjenik da ti silno treba ta igra u kuci i ne moze da saceka nedelju dana da je nadjes u oglasima, razmenama....) ne treba da stoji na polici

Poslednja izmena:
@otac
Ti izgleda nisi izašao iz ove zemlje u skorije vreme?

Ko onda kupuje te milione igara koji se prodaju svakodnevno?

Sad su svi ludi što plaćaju nešto što se inače plaća.

Što plaćaš gorivo na pumpi? Natoči ispod 10k vrednsoti goriva i beži. Neće te goniti ispod tog iznosa.

i onda iz ne znam kog razloga kupi i platinum........ to samo moze da mi sugerise da je neko nerd i nolifer.

srbija je jedina zemlja gde te zvanicno smatraju budalom ako ne krades (nije ni cudo gde se nalazimo).. otac je klasican primer ljudi zbog kojih ne bih zeleo da hakuju ps3.

ne znam zasto uopste polemisem sa takvima..

@otac
Ti izgleda nisi izašao iz ove zemlje u skorije vreme?

Ko onda kupuje te milione igara koji se prodaju svakodnevno?

Sad su svi ludi što plaćaju nešto što se inače plaća.

Što plaćaš gorivo na pumpi? Natoči ispod 10k vrednsoti goriva i beži. Neće te goniti ispod tog iznosa.

bio sam 100% vise od tebe ;)

u bar 30 drzava iz okoline i sirom sveta
i mogu da kazem da sam video i prosao mnogo,ali nije to poenta i ne znam zasto bi ti koji si bio negde, vise znao od npr mene ili nekog drugog npr nije nigde bio van SRB, i zasto si to spomenuo.

nego NE DAM PARE ZA NESTO ZA STO NE MORA!

auto ne moze bez benzina,a ps3 moze bez igre na polici, pogotovo jos ako dodje piraterija....

pazi sto bih kupio benzin ako bi se auto "crackovao" da ide na vodu.

manite me tih skupljackih fora..skupljaju devojcice i salvete pa nemaju nista od toga.

samo sam realan,sta se svi prozvani nalazite bog te mazo..

@kimi, necu da se prepirem,ali ti isto tako ne mozes da citiras ni jedno mesto gde sam rekao da je piraterija DOBRA.
nisam *****,nego realan. presao sam mnogo igara na ps3,nabacao se para,ali skupljao nisam,niti cu bez razloga,a kad dodje piraterija> naravno da cu igram piratske igre. bas bih voleo da vidim koliko si filmova kupio, koliko muzike platio (mp3 sa neta ) itd itd ...nemoj mi kimi o pirateriji i o ispravnosti

edit: u krajnjem slucaju za sta god da se uhvatimo, cak i kad hoces da platis DVD iz videoteke da odgledas, 100x dobijes neki narezani iz bioskopa (i to u najpoznatijoj videoteci u NS-u).inspekcija nigde ne radi,piraterija na svakom koraku, ne samo kod nas nego svugde i sad BAS JA TREBA DA KUPIM ORIGINAL IGRU ZBOG SVOJE SRECE i NJIHOVOG PROFITA
sve je zeznuto u tom sistemu i dok je tako bice piraterije i fala bogu. bilo bi lepo kad ne bilo nigde piraterije,ali posto nije tako ni kod nas ni preko okena(i moj drug u USA skida sve sa neta od filmova i igara piratski) onda se ne bunite dzabe sto sam ja trenutno ZA pirateriju.

Poslednja izmena:
Ako hocu da gledam film, mora da mi radi komp.
Ako hocu nesto da radim na kompu dok neko drugi gleda film na ps3, ne mogu(tj, mogu, ali je pitanje kako ;)).
Zasto da koristim 2 uredjaja za nesto sto bi ps3 mogao sam da radi ?

Meni je stalno upaljen komp (prvenstveno zbog torenata, a onda i zbog dece koja vise na njemu)
Ali i dok se gleda film, ja mogu potpuno nesmetano da radim (iako mi je otvorena stalno opera sa 50 prozora, naravno da pici muzika i gomila ostalih gluposti...)
A masina je stara 5 godina (pre 15 dana sam uzeo E2160 1800MHz da bih mogao bez stucanja da strimujem 1080P.....)

Meni je stalno upaljen komp (prvenstveno zbog torenata, a onda i zbog dece koja vise na njemu)
Ali i dok se gleda film, ja mogu potpuno nesmetano da radim (iako mi je otvorena stalno opera sa 50 prozora, naravno da pici muzika i gomila ostalih gluposti...)
A masina je stara 5 godina (pre 15 dana sam uzeo E2160 1800MHz da bih mogao bez stucanja da strimujem 1080P.....)

Pa ne znam, na laptopu se prilicno oseti razlika, posebno ako teram Visual Studio, SQL Server ili nesto slicno.
PS3 je odlicna masina, uz homebrew podrsku za gledanje filmova, slusanje muzike i neki ozbiljniji web browser bi mogla da postane fenomenalna masina.

nego NE DAM PARE ZA NESTO ZA STO NE MORA!

Pa ništa, ti sutra kada budeš radio, i neko tvoj rad bude džabe arčio jer ne mora da plati tvoju uslugu, nemoj da kukaš kako je ovo Srbija.

Jel moraš da se igraš?

Pošto ti je odgajanje dece specijalnost, reci mi koliko dece zaostane u razvoju ako ne igra igre?

Nego kad je džabe i sirće je slatko, pa kad detetu kupe računar da nauči da kuca zašto i da se ne igra, jer su igre džabe. Sad od jednom PS3 šatro najavljen da je hakovan, odma će pola srbije da pojuri da kupi.

OK, ti čekaj pirateriju, igraj rezane igre sa ostalima koji to priželjkuju, samo nemoj ostale koji ih plaćaju praviti budalama.

Neki su fizički prešli granicu, ali će večno ostati u Srbiji.

joj ti jos uvek pamtis tu raspravu o deci.......
ja vec zaboravio....

covece, ja sam isto igrao igre koje sam placao i kazem puno sam ih presao i ne kazem da smo ludi sto placamo originale. ali da placamo originale kad ne moras,to je ludo.
ali posto je takav sistem da niko 100% ne odgovara za to sto igra piratske igre, zasto bi se sad ti razbacivao i platio original i pravio pametan?! kome cinis dobro?!

i ja cu da igram rezane igre, i manje cu da placam na diskove i bolje cu da letujem od tebe ;) (imati bar vise dzeparca za nesto pametnije od original igre)

jeste lepo da platis 50$ za original i neko da ima vise leba da jede zbog toga,ali ako bedna drzava ne moze da me natera na to ( ne mogu kazem ni u finskoj gde sam ziveo nista za pirateriju) onda ovde sigurno necu kupovati kad se pojave pirati, vi ugodite slobodno sony korporaciji, ja nemam NISTA PROTIV TOGA :) samo kazem da mi je blesavo

dosta mi opet rasprave odoh strebati ispitni rok je :)

Poslednja izmena:

Koliko vidim pisac tog artikla veze nema kako izgleda PS3 čim kači ovu sliku:

v159020p0.jpg

@ali kad neko ima vremena za platinume (da bude rob igre) i da igra istu igru 4 puta, i onda iz ne znam kog razloga kupi i platinum........ to samo moze da mi sugerise da je neko nerd i nolifer.

A onaj koji nareže 24 igre godišnje i sve ih predje je ekstremno socijalno integrisana osoba verujem?

Čudno je to da si stariji čovek a da ne prepoznaješ u PS3 originalima onaj šmek koji su ljudi nekad imali kad su skupljali ploče.

A kakva je ovo slika PS3? Otkud to? :D

Pazi, skoro da sam provalio definiciju.
Ako pređeš 4 puta istu igru i platiš to je NOLIFE?
Ako narežeš 20 igara i pređeš to je OK?

@OTAC
Imaš pare da obilaziš evropu, a nemaš da platiš par igara koliko stigneš da pređeš???
Ili si autostopom putovao?

Više mi pun šešir fora "imam iphone, nemam kredita" ili "imam I7 a neću da platim original igru".
Prošle su sankcije, ako vam i dalje fali para, nađite bolje plaćen posao. :)

Poslednja izmena:
Pa ništa, ti sutra kada budeš radio, i neko tvoj rad bude džabe arčio jer ne mora da plati tvoju uslugu, nemoj da kukaš kako je ovo Srbija.

Neki su fizički prešli granicu, ali će večno ostati u Srbiji.

Situacija je kod nas dugo bila gadna i ne krivim ljude za formiranje ovakvog sistema vrednosti (apsolutno svi smo deo toga). Ali, kad smo vec izopaceni u tom smislu, tesko da tu moze nesto brzo da se uradi.

Pokusavas nekome ko ima takav sistem vrednosti da objasnis sve to... Nije da nece da shvati, NE MOZE da shvati, prosto, postoji ogranicenje.

Bilo sta sto nije opipljivo, za Srbiju ne postoji, tako da i ne treba da se plati.

Da ne bude da nesto foliram, svi smo deo toga i svi cemo morati da se menjamo, ako sve bude kako treba...neko manje, neko vise.

Mene samo cudi sto postoji toliko ljudi koji uopste ne deluju nazadno bilo u kom smislu, a ne kapiraju ovu pricu. Ajde da kapiraju, pa ipak kazu "Boli me uvo, necu da placam!", to bi razumeo, ali toliko iscudjavanje oko toga zasto bi se to uopste placalo ne mogu da shvatim.

Poslednja izmena:
Potpisujem sve shto je Kimi pisao na prethodnih nekoliko strana.Bash je apsurdno shto sam Dead Space platio 13 E , a Bioshock i Valkyria Chronicles po 22 E.
Kako u ovim drushtvima objasniti nekome ( ne mislim na nikoga sa foruma ) ko ima dva mobilna , polovinu primanja ostavlja kladionicama , rachune nece da placa , da vrijedi dati 20-30 za neku igru ako si uz tu igru proveo veoma kvalitetno vrijeme....

Potpisujem sve shto je Kimi pisao na prethodnih nekoliko strana.Bash je apsurdno shto sam Dead Space platio 13 E , a Bioshock i Valkyria Chronicles po 22 E.
Kako u ovim drushtvima objasniti nekome ( ne mislim na nikoga sa foruma ) ko ima dva mobilna , polovinu primanja ostavlja kladionicama , rachune nece da placa , da vrijedi dati 20-30 za neku igru ako si uz tu igru proveo veoma kvalitetno vrijeme....

Pa pazi za original kao sto je Kilzone 2 ili U2 vredi dati pare, ali gledaj malo i druge igre kojih ima brdo i u koje je ulozeno jako malo vremena i rada i koje su sklepane na brzinu samo da bi uzeli pare i sta sad mi treba da uzmemo original npr. Roque Warrior koji se prodaje po ceni od 50e a igra je boze sacuvaj i ima jos takvih bisera na sve strane a onaj fazon da cekas da pojeftini igra pa da je igras posle 2 godine od izlaska opet nije to to...

:D

Prilozi

• 112.jpg
    112.jpg
    143.2 KB · Pregleda: 65
ali gledaj malo i druge igre kojih ima brdo i u koje je ulozeno jako malo vremena i rada i koje su sklepane na brzinu samo da bi uzeli pare i sta sad mi treba da uzmemo original npr. Roque Warrior koji se prodaje po ceni od 50e a igra je boze sacuvaj

Postavlja se prosto pitanje - ako je igra tako loša, zašto bi je onda imao i na piratu?

Nazad
Vrh Dno