Šta je novo?

Sony Playstation 3 - opšta diskusija i blic pitanja (II)

Ok, postujem sto se nekome dopada (kao sto je meni super PAIN, koji je za vecinu totalna glupost), ali ocekivao sam ipak mnogo vise od LBP. Odmah sam znao da se necu zezati sa pravljenjem nivoa, vec samo sa igranjem, i tu me je igra razocarala - nema prakticno nikakvu (smislenu) pricu, i nivoi deluju potpuno nepovezano, tj. nabacani bez ikakvog pravila. Mislim da ne bih ni primetio kada bi sve nivoe u "kampanji" pomesali. Plus, sto mislim da je izuzetno precenjena za ono sto nudi - njen zasluzen value je tu negde u rangu PSN igara koje se prodaju za $5-10.

Ne znam, mozda mi je najveci problem sa LBP to sto ne volim da igram tako jednostavne stvari kad sednem za TV; mozda ce mi se vise dopasti kada izadje za PSP...

ppredrag, pogresnog prozivas da je PC fanboy, znam da tamo nista vredno nije odavno izaslo... Upravo zbog toga sto volim PS3 se nerviram kada nam uvaljuju sve i svasta.

Nem pojma sto ti se nije svideo lbp.Istina je da laguje na netu ali zavisi skim igras.Recimo kada sam igrao sa goranom.a onda mi je cesto seckalo i lagovalo a sa ppredragom mozda jednom od 30 partija online.
Inace ni meni lbp nije nesto posto nisam bas tako zamisljao tu igru ali nije mi ni promasaj.
Prosecna ekskluziva za ps3 nista spec.
Dosad jedino sto vredi preci je taj uncarted oba,metal gear4 i kilzon2.Ostatkom nisam impresioniran ali moze da prodje i resistance.Zavisi sta ko voli.
Meni recimo nepostoji bolja igra od motorstorma na ps3:)

Sta mislite da li je kvalitetniji zvuk preko hdmi ili optickog izlaza na ps3?Nisam se setio da probam.
Ako se ne varam u ps3 postoji zvucna kartica koja to odradjuje ili vec integrusa?

Zavisi šta procesira zvuk na kraju kabla (HDMI ili optički).

Ukoliko je isti uređaj, onda bi preko HDMI trebalo da se dobije kvalitetniji zvuk (veći bitrejt i više kanala), ali opet zavisi i koji se zvuk reprodukuje.

Zar nije to samo slucaj kada je izvor zvuka u PCM formatu?

Ja se izvinjavam, ali kako bi PS3 spojili sa zvucnicima preko HDMI, kada jedini HDMI zauzme televizor?

Pričamo o igrama. Tu se zvuk enkodira u neki od formata koji je podržan od strane uređaja. Muzika, filmovi i slično će zvučati isto preko HDMI ili optičkog kabla (isti uređaj / isti zvučnici).

Uncharted 2 bi trebalo da podržava neke modove za koje je optički kabl usko grlo... Tako da već iduće godine Z7700 :D bi mogli da dođu na red. ;)

Borise, bekrijo, HDMI kabl iz konzole ubodeš u risiver, on odvoji zvuk i drugim HDMI kablom pošalje sliku dalje do TVa.

Poslednja izmena:
Zar ne bi trebali BD filmovi da zvuce bolje preko hdmi jer hdmi jedini omogucava saraund sa PCM zvukom. Opticki to omogucava za DD i DTS. Muzika je nebitna u celoj prici, jer stereo PCM ide i preko cinceva.

Sto se igara tice, koji je uopste izvor zvuka imaju igre?

PS3 na primer ako BluRay ima DTS-HD Master Audio ne ume da pusti kao takav nego ili kao 8 kanalni PCM ili kao DTS (običan). Ista stvar je i sa Dolby Digital HD (ili kako se već zove).

DTS-HD MA supports variable bit rates up to 24.5 Mbit/s on a Blu-ray Disc and up to 18.0 Mbit/s for HD DVD.

A optički kabl ima 1.5Mbit :)

Ali, bez obzira na PS3 (koji je malo uštrojen na tu temu) HDMI ima veću propusnu moć za zvuk.

U igrama je izvor zvuka Cell encoder :) koji u realnom vremenu enkodira zvuk (u zavisnosti kako engine igre to odredi) u DTS ili Dolby Digital ili 6/8 kanalni PCM ili stereo signal. A sami semplovi u igri nemam predstavu kog su kvaliteta. :D

Poslednja izmena:
Opet se nesto ne gađamo :). Ako ti povezes jednu konzolu optickim na risiver i pustis obican DTS i drugu konzolu na isti takav drugi risiver putem hdmi i pustis obican DTS. Ne mozes da kazes da ce zvuk na ovoj drugoj varijanti biti bolji samo zato sto u teoriji hdmi ima bolju propustljivost. Bice isti.

A sto se saraund PCMa tice, hdmi je jedina opcija.

E sad, pitanje moje je sto ne moze DTS-HD da se pusti? Nije li neki fw update doneo DTS-HD?

Napisao sam par postova iznad da ako na isti risiver nakačimo PS3 preko HDMI i optičkog kabla da će zvuk biti isti. Ako na Z5500 nakačimo optički a HDMI na neku besnoću, isti DTS zvuk će biti bolji pogodi gde. :)

Jeste neki tamo firmware doneo da se može pustiti ali kao PCM. Risiver će napisati 8channel PCM xx kHz umesto DTS-HD.

pogledao sam u radnji koliko koshta nov Z-5500,38000RSD :(
nema nishta od njih,kupicu neke ginius 200 vati 5.1 i prikljuchiti na tv i poredjati po sobi...

Pa ako ti je 400EUR previse a bio si spreman da odvojis 300EUR onda resenje postoji (bolje od njihovog cenjenog Logitecha). Imash Microlab H-600 za nesto manje od 30k dinara (oko 310evra).

59762.jpg

ma taj zvuk opticki/hdmi 5.1/7.1 risiveri/pojacavaci/z5500/7700 je precenjen. nije mnogo bolje nego kad pustis samo stereo preko tv-a..

Al si sad lupio! Najbolje da nije mnogo bolje, bolje je 30 puta bar.
Ja na TV-u u KZ2 pola zvukova ne cujem sto cujem na Z-5500.

GoW, hahaha, Microlab bolji od Z-5500, very, very funny. :)
Imaju samo ovu manu:
Za uloženi novac, dobijate sjajne zvučnike koje možete povezati na 3 različita izvora zvuka (dva stereo i jedan 5.1) i tako dobiti univerzalne zvučnike koji dobro "drmaju". Kada se pojačaju do daske, primetna je mala distorzija zvuka, ali to je i potpuno očekivano.
Utisak kvare

* Nedostatak optičkih ulaza

Otkad to Z-5500 kosta 400e ? Ja sam pre godinu i po platio 310e.

Poslednja izmena:
U sto su dobri, a Microlab je koliko znam odlicna firma.. Jesu opticki?

Edit: Toliko o tome, za PS3 su onda neupotrebljivi :)

Poslednja izmena:
Ljudi treba mi pod hitno stalak za PS3 diskove, najbolje od drveta. Gde kupiti i sta ?
Dajte neke linkove.

Naravno da jesu. Za te pare moraju biti.

Nemaju snage ko Logi (imaju SAMO 270W) ali zato zvuce bolje u stvari mozda je bolji izraz drugacije. Logi puno gruva tako da je mozda bolji u igrama kod eksplozija i slicnih stvari. Microlab je vise sistem za slusanje muzike i zvuci daleko cistije od Logija. Zavisi ko sta preferira.

Edit:

@Bob Marli: Odakle ti to?

Poslednja izmena:
Naravno da jesu. Za te pare moraju biti.

Nemaju snage ko Logi (imaju SAMO 270W) ali zato zvuce bolje u stvari mozda je bolji izraz drugacije. Logi puno gruva tako da je mozda bolji u igrama kod eksplozija i slicnih stvari. Microlab je vise sistem za slusanje muzike i zvuci daleko cistije od Logija. Zavisi ko sta preferira.

Izvini jel si slusao Z-5500 sa krs integrusom negde ili sa X-fi Xtremusic ? Razlika je 50% u kvalitetu zvuka, veruj mi da kad sam kupio X-fi tek onda sam video sta je Z-5500, a nisam ih ni povezao sa Coax kablom (ne znam gde ima).
Uglavnom Z-5500 su za igre majka, jer bukvalno jedini za te pare podrzavaju sve ove DTS, Dolby tehnologije.
Evo sad gledam koliko su, 330e u Pyramid shopu.

Ljudi treba mi pod hitno stalak za PS3 diskove, najbolje od drveta. Gde kupiti i sta ?
Dajte neke linkove.

Stalci za Ps3 diskove, isti djavo kao i za Dvd, imas u Tempu drvene za tipa 1200-1300 din po stalku - staje 20-30 diskova na stalak, pristojno izgledaju

Ajd sad opet.Sta mislite ako ja recimo zvuk iz ps3 pustim preko optickog kabla u z5500 a hdmi samo koristim za sliku ne bi trebalo da bude lose,mislim najednostavnija kombinacija u ful kvalitetu,nego drugacije bi mi trebao reciver za hdmi da li gresim?

Pa svi sto imaju LCD TV i Z-5500 vezu HDMI na TV, a optiku na Z-5500, to je najbolje i najednostavnije.

a da postavim jedno pitanje.....
jel ima neko pojacalo za do 200eura (posto ja imam 5.1 surround,samo sto ide iz DVD playera, a dvd player nema optical IN)

dvd player bih bacio u djubre, a samsung zvucnike od 550w bih povezao na pojacalo koje ima ulaz za opticki kabel, a standar 6 izlaza za zvucnike (2 nazad, 3 napred + subvufer)

i!? !? dajte neki model, bilo sta, posto kad ja udjem u radnju, moram sve da gledam sam, i svako pojacalo, dvd player od nazad zagledam jer niko od prodavaca ne zna tacno KOJI IMA A KOJI NE, tj da li uopste ima ulaz za opticki :)

fala unapred,resite me muka

Yamaha za te pare vrh, neka od ovih V, nemam pojma koji je aktuelan model, sve imaju bar optichki ulaz i sa njom ce aktivni zvuchnici da ti zvuche duplo bolje nego sami...

ima yamaha centar u ns-u (ne za motore nego audio oprema xD) oticicu i videcu....

ma nek je i neko bedno pojacalo sa otpickim ulazom i 6 izlaza za zvucnike....

isti pricnip kao sto izlaze i iz DVDplayera, samo sto mi sad dvd ne dobija sa optickog signal...nego stereo jadan :( (a stereo kad ide na 6 zvucnika, ubi boze...)

Kome se ne zuri neka ceka praznike, prosle zime Z-5500 su bili 250 evra ;)
I jedna WOW vest, Sony izbacuje PS3 Slim sa 250GB hard diskom... :p

jel ste chuli za Dzes speakers zvuchnike (siguran sam da se ne pishe tako),chuo sam da su dosta dobri i da imaju optichki ulaz ,polovni mogu da se nadju za 200e

ma nemas bre pojma apsolutno je isto. a to sto ne cujes pola zvukova je samo zato sto si puko 300e za zvucnike pa se tesis :)

Au Kimi nisam navikao od tebe da ovako lupetas.
Koje bre ti zvucnike imas na PS3 ?

Nazad
Vrh Dno