Šta je novo?

Sony Playstation 3 - opšta diskusija i blic pitanja (II)

E hvala puno. Znam to za kabal video sam na forumu, jer sam procitao postova i postova pre kupovine sony-a i sada monitora :)

Hvala jos jednom

No problem, ako igras online ostavi nick u PSN imena temi.

Kako je moguce da likovi imaju ovoliko trofeja ?
http://www.ps3trophies.co.uk/leaderboard.php
Pa samo jedan Platinium je tezak ko djavo!
U kojoj igri je u sustini najlakse uzeti Platinium trofej ? Ne znam dal iko sa foruma i ima taj trofej, iz moje friends liste niko.

Ili je mnogoljudna porodica sa 20 igraca. :d
U cemu ja da uzmem Platinium, a da se ne kloniram u 10 primeraka ?

ja mislim da ako sakupish sve trofeje onda dobijesh i taj platinum

Ma glavni chovek u timu chija je ideja bila Guitar Hero je japanac

Originalni developer GH, tj. prvih delova je Harmonix iz Kembridza. Red Octane, tj. japanci o kojima pricas su "samo" izdavaci. Oni su bili online rental servis slican Netflixu danas u USA. Takodje su pravili "podloge" za Dance Dance Revolution i kontrolere za druge igre i hteli su da proizvode gitare za Konamijev Guitar Freaks, jer su videli da je igra bila jako popularna u Japanu kroz njihov servis i trebala im je igra za prodaju gitara van Japana jer Konami nije izdao Guitar Freaks u Americi. Naravno, kome ce drugom da se obrate nego timu koji vec ima tri uspesne igre iza sebe.

http://www.gamasutra.com/view/feature/2801/book_excerpt_inside_game_design_.php
http://www.mtv.com/news/articles/1518159/20051214/index.jhtml?headlines=true

Amplitude, Karaoke revolution ili Frequency su potpuno drugachije igre

Ideje, gameplay elementi i iskustvo su im dosta pomogli u radu na GH, a kasnije i RB.

Jos uvek neigram online posto ne znam da se povezem na net jer imam glupi sezampro adsl pa nemogu direktno da ga povezem nego moram preko kompa a to ne znam :) kada izvalim javljam se. koja je minimalna konekcija za igranje igrica na sony-u, uzeo bih onu mts koja je 128

Originalni developer GH, tj. prvih delova je Harmonix iz Kembridza. Red Octane, tj. japanci o kojima pricas su "samo" izdavaci. Oni su bili online rental servis slican Netflixu danas u USA. Takodje su pravili "podloge" za Dance Dance Revolution i kontrolere za druge igre i hteli su da proizvode gitare za Konamijev Guitar Freaks, jer su videli da je igra bila jako popularna u Japanu kroz njihov servis i trebala im je igra za prodaju gitara van Japana jer Konami nije izdao Guitar Freaks u Americi. Naravno, kome ce drugom da se obrate nego timu koji vec ima tri uspesne igre iza sebe.

http://www.gamasutra.com/view/feature/2801/book_excerpt_inside_game_design_.php
http://www.mtv.com/news/articles/1518159/20051214/index.jhtml?headlines=true

Ideje, gameplay elementi i iskustvo su im dosta pomogli u radu na GH, a kasnije i RB.

Ja nisam kopao informacije po netu za taj info juche, vec sam u vreme izlaska prvog GH to pratio i gledao vishe intervjua sa chovekom chija je cela ideja, i on je japanac.

A shto se tiche ideje, zajednichko na papiru za GH i ostale je u tome shto pritiskash dugmice u ritmu muzike, a u realnosti GH sa gitarom nema veze sa ostalim igrama, i kao shto rekoh, postoji gomila razlichitih igara na tom fazonu pa nisu ni blizu tako dobre, jer raspored "nota" je kljuch uspeha Guitar Heroa, kada je pravi, pokreti su vrlo slichni pravoj gitari, ne vredi da objashnjavam ako nisi probao. GH gitaru sam uzeo mesec dana posle izlaska prvog dela na PS2, to je proshlo skoro 4 godine ako se dobro secam, i uvek mogu da ga igram i igram ga skoro svaki dan, dok ove ostale sam preshao jednom, neke i jedva, jedino je Parappa taj koji se i danas prelazi sa uzivanjem.

Poslednja izmena:
A shto se tiche ideje, zajednichko na papiru za GH i ostale je u tome shto pritiskash dugmice u ritmu muzike, a u realnosti GH sa gitarom nema veze sa ostalim igrama, i kao shto rekoh, postoji gomila razlichitih igara na tom fazonu pa nisu ni blizu tako dobre

Ok je sve to, samo kazem da su im prethodno igre i iskustvo radeci na njima pomogli da naprave GH/RB odlicnim.
Japanci su mogli da se obrate Roxor Games-u, koji je napravio In The Groove, igru pre GH-a kojoj je Red Octane bio izdavac, ali nisu. Harmonix je mnogo bolji izbor bio logicno.

Poslednja izmena:
To je u redu, uzeli su od svega po malo i zaokruzili u jedan paket koji funkcionishe kako treba.

U GH/RB se bukvalno kvalitet "igranja" razlikuje od pesme do pesme. Bez obzira koliko je sama pesma dobra, ako note nisu uradjene kako treba, dzabe sve. To se najbolje vidi kod istih pesama koje se nalaze u razlichitim delovima, recimo Paraonid od Black Sabbatha je daleko bolji za sviranje u GHIII nego u Rock Bandu, ili ovaj novi GH Smash hits gde su stavili sve pesme iz GH1 i GH2, ne moze se porediti sa originalnim pesmama, jer su sve note ispreturane i nemaju nikakvog smisla, vishe jurish note po ekranu i lomish prste nego shto svirash po osecaju, shto je bio sluchaj kod prvih delova.

Ja sam bukvalno pocheo da slusham tu vrstu muzike zahvaljujuci GHu, a vec neko vreme planiram da kupim pravu gitaru, a znam i josh nekoliko ljudi.

Poslednja izmena:
Ja sam bukvalno pocheo da slusham tu vrstu muzike zahvaljujuci GHu, a vec neko vreme planiram da kupim pravu gitaru, a znam i josh nekoliko ljudi.

Sad si me razocarao ja sam mislio da si ti stari rocker.:D Salu na stranu,ja sam odrastao na toj muzici pa mi je GH legao kao slag na tortu.Mada moram priznati da sam imao predrasude dok nisam probao igru.Valjda cu doziveti GH Led Zeppelin :p

Jos uvek neigram online posto ne znam da se povezem na net jer imam glupi sezampro adsl pa nemogu direktno da ga povezem nego moram preko kompa a to ne znam :) kada izvalim javljam se. koja je minimalna konekcija za igranje igrica na sony-u, uzeo bih onu mts koja je 128

Treba ti net od bar 512/128kbs. Posto sigurno imas aDSL bar od 1mbit-a, samo treba da trazis od provajdera ruter i onda mozes i PC i Sony da koristis za net. Tako i ja radim i sve radi odlicno.

Poslednja izmena od urednika:
I posle se čovek pita što je banovan deset puta. A za 2 minuta moram da mu editujem 2 flejmerska posta.

^Hm, flame ?
A sta je sa teskim offtopicom u PS 3 temi ? Cisto pitam. ;)

BTW moze li neko da napravi poll da biramo najbolju PS3 igru (bas me zanimaju misljenja ljudi) ? Nisam siguran dal to moze iko sem moderatora ?

Poslednja izmena:
Sto se tice trofeja, neko je pitao, najlakse je uzeti platinum u Unchartedu, mislim da kimi ima platinum, pogledajte na psn-u posto nisam siguran. U Unchartedu moze jer su skoro svi trofeji normalni i mogu se dobiti bez neke preterane muke, meni je jedino problem pronalazenje onih treasure predmeta to sam nasao samo polovinu, a nisam protrcao kroz igru uopste kad sam igrao na hard.

Uncharted moras da obrnes 2 puta, na Hard, pa na Crushing da bi uzeo sve trofeje. Mada, ja sam je presao prvi put na Hard, pa onda na Crushing, ali imam oko 60% trofeja, jer mi se nije dalo da se cimam oko sakupljanja blaga, onih combo trofeja itd.

Ima i laksih igara za Platnium, ali to su sve neki krsevi.

Npr. - Terminator: Salvation, 1 playthrough, 12 ili 13 gold trofeja + Platinum za ~ 6 sati igranja. Zatim, kapiram da Hannah Montana i Diznijevi krsevi imaju slicne sisteme...

Inace, ako nekoga zanima, vremensi najteze trofeje ima Disgaea 3. Za tu igru treba uloziti stotine i stotine sati kako bi uzeo frakciju dostupnih trofeja, a za platinum kapiram da treba uloziti hiljadu sati.

Interesuje me nesto, pored nekog imena na friends listi, sta znaci kada onaj mali krug nije plav nego je zut?

Away status? I dalje ne kapiram... Znam samo da je lik i dalje online.

I da, ima neki casovnik u tom zutom krugu.

Poslednja izmena:
Ti ne koristiš MSN, gtalk i slične programe?

online je u smislu upaljen je PS3 i ima pristup internetu ali "lik" nije za konzolom. Ili ne želi da ga uznemiravaju.

Ok, sada znam sta je. Hvala

Poslednja izmena:
mada tbh niko zivi se ne obazire na to sto si away :D

Ja volim da stavim away ako nisam pri konzoli, da se ne zacudi onaj ko hoce nesto, a ja ne odgovaram. :)

Nazad
Vrh Dno