Šta je novo?

Sony P100

Vucinic

Čuven
Učlanjen(a)
04.02.2004
Poena
604
Jel imao neko iskustva, do sada, sa ovim aparatom i kakvi su utisci? Mislim vredi li prelaziti sa P92 na njega?

Nista posebno,za te pare moze da se pazari mnogo bolji Canon,Nikon,Olympus aparat

Calibra 4WD je napisao(la):
Nista posebno,za te pare moze da se pazari mnogo bolji Canon,Nikon,Olympus aparat

A preporucujes koji? Mislim interesuje me jer vidim da P100 ima karl cajs optiku?

Poslednja izmena:
Svi Sony aparati u poslednje vreme guraju Carl-Zeiss optiku, tako da to ne smatraj nekom extremnom prednoscu :).
Koliko para nameravas da das za aparat?

pa pazi ovaj je u USA (gde kupujem) 380 usd (bez poreza) znaci do te sume bih isao...imao sam do sada DSC-P92 koji je sasvim lepe fotke uslikavao (sto je meni dovoljno jer nemam potrebu da se akam nesto preterano) ali sam ga ostavio ortaku u bgd...ovaj P100 je nesto manji sto mi se takodje svidja ali generalno ja sam i sa P92 izvlacio super fotke i to na 3 Mpx...ono sto u celoj prici mene interesuje od aparata je da ima ok fotke, da ne bude prevelik i da bude lep (SKROMNO :D ) jedino ne znam da li za te pare (ili manje) mogu da uzmem nesto sto bi mi bolje odradilo posao??? Meni je mnogo aparata proslo kroz ruke i u principu najgotivniji je Nikon 3200 ali kad vec uzimam aparat hocu da mi odradi posao na duzi period...ostali Nikoni su mi preglomazni, ni canon ne moze da se pohvali da je kompaktan a kad pogledam slike mozda su nesto bolji od sony-ja ali realno ja nemam potrebu da pravim umetnicke fotografije...dakle vas predlog je... :eyebrows:

Ako hoces mali i fancy aparat razmisli o IXUS-u, a sa druge strane o nekom Olyju iz UZ serije, ni oni nisu preterano veliki.

Da imas vise parica, preporucio bih ti Nikon 5200, ali on je mislim oko 500$ :(.

P100 je jedan od najboljih u klasi. Sony P serija sad ima mnogo vise mogucnosti od Ixusa - live histogram, manuelni mod, rudimentirani MF.. Baterije traju dugo, slike su zaista odlicne, slicnog kvaliteta. Fokusira mnogo brze od Canona. Sada dajem glas Sony-u P100 ispred Ixusa S500.

Meni se jos vise dopada W1, nesto je deblji (1cm), ali je kraci. Ima 2.5" LCD. P100 je vise luksuzan aparat, manji je od P92 (dizajnom identican), a W1 je isti sem kucista i LCD-a.

Ako ostajes na Sony-u zbog memory stycka, razmisli i o Minoltama G500/600.

Kasno se javljam, ali bas sam juce probao jedan p100 i posle svih ixus-a koje sam probao moram da kazem da mi se rukovanje prilicno svidelo, kvalitet slika sto se mene tice zadovoljavajuc, u toj klasi bih se opasno razmisljao oko nekog ixus modela ili ovog sony resenja. Pogotovo sto je u jednoj od meni lokalnih prodavnica jeftiniji od ixus 410 i ixus 500 modela.
P100 definitivno zasluzuje paznju.

U jedno tredu od pre par nedelja sam takodje rekao da sam imao prilike da vidim sta moze ova kamera da uradi i ponovicu se, bio sam zaista veoma prijatno iznenadjen. Nikada nisam bio ljubitelj Sony-ja po ovom pitanju ali su P100 i W1 promenili moje misljenje!

Dobar je P100.

Nazad
Vrh Dno