Šta je novo?

Sony Memory Stick 1Gb vs 2Gb

D_Radenkovic

Slavan
Učlanjen(a)
25.12.2005
Poena
304
Sta uzeti Sony Memory Stick Pro od 1Gb ili 2Gb. Da li je svejedno koju uzeti, ako je od znacaja vek trajanja kartice i brzina transfera.

Pazi samo da li je kartica regularna ili high speed. Ove druge su naravno brze i skuplje. Ako pricamo o original Sony. Prave jos neki kartice i gotovo uvek imaju oznaku brzine.

D_Radenkovic je napisao(la):
Sta uzeti Sony Memory Stick Pro od 1Gb ili 2Gb. Da li je svejedno koju uzeti, ako je od znacaja vek trajanja kartice i brzina transfera.

Moj kolega je pre par meseci uzeo sonijev stik od 1 gb. Epilog, kupio ga je novog, švercovanog iz Kine bez poreza i ostalih gluposti. Plaćen đabaka. Šta se dešava, on se nekako pokvari tako da ga računar vidi kao 1 GB ali ono što na njega snimiš nema šanse da ti radi kad iskopiraš. Šta bi mogao biti problem?
:smash:

Kakva je razlika izmedju Sony Memory Stick i Sony Memory Stick Pro (koliko vidim ima i neka treca, high speed varijanta).

Pro radi na nizem naponu.
Sve vece kartice su Pro, ne pro zavrsavaju na 256MB.

Da iskoristim temu - interesuje me da li ima da se uzme kartica ms pro duo od 4Gb i da li bi mi radila na aparatu? U uputstvu aparata pise za kartice do 2Gb.
Poz!

Ne pro kartice imaju najveci kapacitet 2x128 MB.

Arahne je napisao(la):
Ne pro kartice imaju najveci kapacitet 2x128 MB.

To sam i ja mislio dok nisam video 256MB koja je u komadu i nije pro.
Kako, ne znam, ali je radila.
Slazem se da je izuzetak, ne-pro kartice su u najvecem broju slucajeva max 128MB ili 256MB sa prekidacem.

Da li ovo znaci da u aparatu Sony DSC-P10 koji ima MS ne mogu da koristim MS pro kartice?
Izvinjavam se sto pokrecem staru temu.

Konsultuj uputsvo, ako pise smao MS, onda je samo MS.
Mada, mozda je najbolje probati.

Da li ovo znaci da u aparatu Sony DSC-P10 koji ima MS ne mogu da koristim MS pro kartice?
Izvinjavam se sto pokrecem staru temu.
Postoji adapter koji omogucava da se MS Duo kartice koriste u uredjajima projektovanim za obicne MS. Izgleda kao obican MS u koji moze da se ubaci Duo kartica.
Nisam siguran da li ce to da radi na tvom aparatu (koji je relativno star), ali vredelo bi ako mozes negde da probas.
Takodje, pogledaj sta pise u uputstvu za aparat. Ako ga nemas, mozes ga naci na Sony sajtu.

Pozdrav

Edit: izmenio sam MS Pro na MS Duo. MS Duo Pro je brza varijanta MS Duo, valjda?

Poslednja izmena:
Ne mesaj MS i MS Pro sa MS Duo Pro.
MS je prva i velika je, MS Pro izgleda isto ali postoji u vecim kapacitetima.
MS Duo Pro je mala kartica, ali je elektricki kompatibilna sa MS Pro pa moze da se ubaci u adapter da bi se koristila u apartima koji mogu da koriste MS Pro kartice.

Ipak, ako u necemu ne radi MS Pro, nece ni MS Duo Pro u adapteru.

Vrh Dno