Šta je novo?

SONY lcd

Gandolf_NS

Slavan
Učlanjen(a)
08.05.2005
Poena
319
Zna li neko šta znače slova kod SONY-evih oznaka...

Pratio sam da je P i U serija kao najslabija... Pa S, kao srednja klasa...
V, W najbolja i naravno najskuplja... Ali više ne znam... Cela ABECEDA se već izređala...

Makar neki link gde ima neko objašnjenje ili poređenje?

Z je valjda najbolja Sony-jeva serija. Sta znace oznake, ne znam.

Nisam bas siguran da je Z najbolja. Najbolja serija je X. Z serija je zapravo W serija sa tehnologijom od 200hz. Izbacili su jos jednu ekskluzivnu seriju mislim da ima samo jedan model 40zx1 ili nesto slicno, ali nije najbolji po pitanju kvaliteta slike, vec se odlikuje time sto je debeo samo 9,9 mm, i ima eksterni risiver sa tjunerom i prikljuccima, koji je sa samim tv-om bezzicno povezan. Cena mu je blizu 4000 evra:)

Појашњење

Модели за 2008/9. годину (дошло је до одређених померања, нека серије су избачене (говорим о словима) -
4000 су нове серије):

L - народни модели.
U & S - средња класа, исти модели у другачијем паковању.
V & W - виша средња класа, исти модели, с једном разликом да је потоњи Full HD.
E - W модел у фенси издању :p.
ZX, Z & X - врхунски модели.

Да. Требао сам откуцато 4x00 серија ;).

Sad tek videh sta si napisao... i V i W su FullHD, ne samo W. :)

Poslednja izmena:
Malo komplikovani ovi SONY-evci...

Ali, i ja sam čuo nešto tipa da im kvalitet ide po abecedi, a brojevi su faktički modeli, tačnije boja i izgled...

Hmmm....

A vredi li uopšte taj SONY ili bolje nešto drugo?

Malo komplikovani ovi SONY-evci...
Нису, откуцао сам ти, врло једноставно кад се мало ушемиш ;).

Ali, i ja sam čuo nešto tipa da im kvalitet ide po abecedi,
Углавом да, али не баш увек.

a brojevi su faktički modeli, tačnije boja i izgled...
4x00 серија су нови модели за ову и пола следеће године. Немој случајно да ти неко ували модел из старијих серија (3x00 и 2x00).

Hmmm....

A vredi li uopšte taj SONY ili bolje nešto drugo?
Шта ти треба конкретно?
А да вреде, у то нема сумње :). Погледај мој потпис: сутра идем у куповину и одлучујем између Sony KDL-32V4500 и Philips 32PFL7403D :D. Цена иста, гаранција иста, доста слични, а опет довољно различити модели, па који буде бољи моме оку, тај ће се купити.
V & W су јако нахваљени модели (страни форуму и сајтови), с разлогом.

@DukeofSerbia
Jesi li pazario šta?

Pitam da li vredi, jer ima vrlo malo kanala koji daju FULL HD...
Pa, da li je bolje uzeti neki HD READY, i to neki ogroman, pa gledati kablovsku, tu i tamo neki DVD, BLUE RAY... pa za dve-tri godine pazariti ove nove, laser tv-e?

@DukeofSerbia
Jesi li pazario šta?
Јесам. Погледај у профилу (Sony KDL-32V4500) ;).

Купио у четвратак у суботичком ТехноМаркету за 68.999 на акцији. Све похвале за момке што раде јер су дозволили да прикључим лаптоп на телевизоре (конкретно Sony KDL-32V4500 и Philips 32PFL7403D) и још су пустили слику са обичне земаљске антене. Прегледао сам и остале моделе, али је Сони поцепао све као свиња мастан џак :d.

Угао гледања као у спецификацији (де факто 180 степени), нема ефекта духова у брзим сценама, звук врло добар (нарочито када ради BBE ViVA, бас се солидно чује), слика код куће на СББ аналогној кабловској варира: што ТВ станица има лошију опрему/сигнал, слика је лошија :d. Редукција шума ради посао на домаћим крш каналима сасвим добро :). Већ су сателитски дигитални канали доста бољи, нпр. CNN и BBC World на каблу су солидни, али је слика са сателита видно боља (а још гурам слику преко шугавог скарта - имам дигитални сателитски рисивер), слика са лаптопа фантастична, црна боја код Сонија је без премца, такође троши мање струје од конкуренције, менији су као на PS3 (плаво-жута тема), за нешто више од 5 минута је искенирао канале на кабловској и тако. m-HD рипови су сасвим добри, али кад сам пустио "The Matrix" HD-DVD рип :zgran:. Catalyst Control Center је по прикључивању лаптопа преко DVI-HDMI кабла одмах препознао да је накачен са Сонијев ТВ.

Све у свему, вреди сваки динар ;).

Сутра ћу га фотографисати мобилним па ћу показати како изгледа ;).

П.С.
Једино што га не користим за лаптоп, нажалост... па га и не гледам. Фактички сам га гледао у четвртак и нешто мало јуче.

Pitam da li vredi, jer ima vrlo malo kanala koji daju FULL HD...
Pa, da li je bolje uzeti neki HD READY, i to neki ogroman, pa gledati kablovsku, tu i tamo neki DVD, BLUE RAY... pa za dve-tri godine pazariti ove nove, laser tv-e?
Ма који Full HD, само ће ти аналогна слика изгледати лошије због веће резолуције.

Vrh Dno