Aaa, nisam znao da je otegao Papak, jel njihovo bilo ono cuveno "Sta ce vam kesa bez mesa"?
Relativno losa obrada Sony-a? To se vise pricalo za Minoltu, sto se tice rezolucije, a Sony je malo budzio boje, ali je uvek pravio odlicne fotke. Ako ubodu Minolta boje i Sony rezoluciju eto meraka, ali ne valja obrnuto

.
Evo, Dejvid Kilpatrik je okacio dosta primera iz produkcionog A100. Ima bas razlicitih primera, porednjenja suma, raznih DR metoda itd:
http://www.pbase.com/davidkilpatrick/sony_alpha_100&page=all
Sum 100-400 je odlican, 800 meni izgleda veoma dobro, ali mi se ne dopada 1600, kako su "Kodakoliko" razmazali. Ima zapravo tu dosta sacuvanih detalja, ali je mnogo jak NR. Iako je podnosljivo, ja bih radije podeksponirao ISO 800.
Nize ISO slike izgledaju sjajno. Ostrina po pikselu je odlicna, mikrokontrast, prelazi tonova. JPG je odlican. Sve u svemu, odlican kvalitet fotki.
Sto se nedostatka displeja tice.. Rekao bih da baterije mozda vise srce AS sistem, ne znam. Ja sam sa 5D za 800 fotki jednog dana potrosio pune 2 baterije (ali imam 1 originalnu i 2 slabije). Medjutim, bilo je tu puno pregledanja, poredjenja, itd. Sony baterije su izgleda jace.
Moram da kazem da mi je statusni displej mnogo manje falio nego sto sam pretpostavljao. Mnogo bih vise voleo onaj Olympusov sistem, da mozes parametre po ekranu da menjas direktno.