Šta je novo?

Sony KDL 40D3500 vs. 40S4000?

• Začetnik teme vladedivac
  • Datum pokretanja
V

vladedivac

Guest
Ovih dana kupujem 40'' LCD, i manje vise sam suzio izbor na ova dva modela. U principu, D serija je bolja od S serije (bar sam tako informisan), ali je model S4000 noviji od D3500.
Ono sto se vidi u specifikacijama, S4000 ima bolji kontrast (33000:1) od D3500 (16000:1), jedan HDMI prikljucak vise (mada mi to nije vazno), on je Bravia Engine 2 za razliku od D3500 koji je Bravia Engine. S druge strane, D3500 ima izvjesne Live Colour Creation (valjda bi trebalo da daje prirodnije boje) i Photo TV HD za pregled slika.
Takodje, u specifikacijama pise da D3500 nema "Mogucnost prenosa PC signala putem HDMI prikljucka", ovo mi nije bas najjasnije.

Zanima me ima li iko iskustva sa ovim modelima, ili zna nesto vise da mi preporuci koji model odabrati. Inace, cijena im je skoro identicna.

Zahvaljujem se unaprijed svima na pomoci.

KDL-40S4000

Zdravo.

Konačno neko na forumu da kupuje Sony LCD TV (pored mene – pogledaj mašinu iz potpisa) ;). Sa Sonijevim modelima ne možeš pogrešiti, sem L serije (narodni modeli, koji samo imaju Sony marku, a nisu videli Sony). Baci pogled na temu o Sonijvim LCD televizorima, dosta sam kucao:
http://www.benchmark.rs/forum/showthread.php?t=182338

Konkretno KDL-40S4000 je isti s modelom KDL-40U4000 samo je kućište drugačije (dizajn) (dobro, S model ima 24p i rotira mu se postolje :)).
Pročitaj temu:
Sony KDL-40U4000 Sony, KDL-40D3500 or Samsung LE37A558 for use with PC?
http://www.avforums.com/forums/lcd-...sony-kdl-40d3500-samsung-le37a558-use-pc.html

Sony više ne proizvodi D modele. D serija se odlikuje panelima sa 100 Hz osvežavanjem (sad 100 Hz imaju neki drugi modeli i to samo veće dijagonale). Sonijeve serije (pre nove 4x00) su bile odlične, ali s dosta problema (musava slika pri brzim scenama, efekat duhova i sl.).

Iskreno govoreći, ja ne vidim neku korist od 100 Hz na LCD televizorima, ali svačije oko (tj. kako mozak interpretira) je drugačije. Problem kod D3500 je što nemaju 100 Hz, već samo D3000...

Na osnovu specifikacija:

KDL-40S4000
http://www.sony.rs/product/t32-s-series/kdl-40s4000#pageType=TechnicalSpecs
+ bolji zvuk (Virtual Dolby, BBE VIVA)
+ 1 HDMI ulaz više
+ manja potrošnja struje
+ ekran se može rotirati za 20° desno/levo
+ Bravia Engine 2
+ duplo veći dinamički kontrast
+ nešto više opcija kod podešavanja slike

KDL-40D3500
http://www.sony.co.uk/product/t32-d-series/kdl-40d3500#pageType=TechnicalSpecs
+ WCG-CCFL pozadinsko osvetljenje
- dosta žalbi na motion blur i smearing

Ako možeš, pogledaj oba modela uživo, mada je po meni izbor jasan - 40S4000 (objasnio sam zašto).

100Hz je ozbiljna prednost kod prikaza kablovske televizije,generalno gledajuci,ali ipak treba pogledati uzivo da li ima razlike kod konkretnih modela.

Juce smo buraz i ja poredili sliku na samsung le32m86 i le32A450,znaci slicna dilema stariji model na 100Hz i noviji na 50Hz,kad se gleda kablovska kod a450 se primecuje seckanje,dok je to kod m86 mnogo manje izrazeno,glatkoca skoro kao CRT.

Takodje smo gledali neke LG modele na 100Hz,fashion TV kanal,na 100Hz modelima nema seckanja na svim ostalim ima,nebitno da li su Sony,Panasonic,Samsung ili LG.
Moze lepo da se vidi u Megastore elektrornica (valjda se ovako zovu) u Dunavskoj (BG),imaju i Sony televizore a pritom ih kace i na kablovsku tako da se lepo vidi razlika.

Vojvodo od Srbije, hvala puno na detaljnom komentaru. Onaj link na avforums sam vec gledao (i postavio i tamo isto pitanje), u principu je isto misljenje kao i tvoje. Vjerovatno cu i odabrati noviji S4000 model, jer jedina prednost starog modela je taj WCG CCFL, a 100Hz ionako nema nijedan. Znam da W4000 nadmasuje oba ova modela, ali ipak je preveliki zalogaj finansijski (jos oko 200 evra).

Jos jedno pitanje, kako prepoznati "mrtve piksele", da ih ne bude bar u trenutku kad kupujem, a poslije sta Bog da. Mislim, da li se bolje uocavaju kad je staticna slika, ili obicni tv program?

Одаклен си?

Сад гледам цене у PixelS (код њих је Сони најјефтинији колико знам) и KDL-40V4000 је јефтинији од KDL-40S4000 :zgran:.

Поређење (разлика је мизерна на страни 40V4000):
http://www.sony.rs/comparison/kdl40v4000k/kdl40s4000k

Мртав пиксел увек приказује једну боју. Покушај и статичком сликом и покретном. Мислим да се лакше примети ако је слика светлија. Лако се примети.

Iz Banjaluke. Gledao sam razliku S4000 i V4000, nije neka. Ovdje je V4000 skuplji za oko 300KM (150 EUR), ne znam zasto. Prodaju ga cesto u paketu sa PS3, pa pokazuju da je doplata za PS3 mala u odnosu na sam V4000.
Hvala jos jednom.

40V4000 максимум вреди 30-40€ више ;).

Јави шта си на крају купио и утиске :wave:.

Kupio sam 40S4000, zadovoljan za pocetak. Slika prilicno dobra, posebno na digitalnim kanalima, jos dok neko pocne da emituje HD...
U vezi tog, imam jos jedno pitanje, hoce li mi za HD trebati poseban tuner (na to nisam obratio paznju)? Ovaj model ima DVB-C tuner, i on radi, ali sad vidim da valjda za HD (kad bude) treba MPEG4 tuner, koji ovaj model nema.

Kad isprobam mogucnosti ovog modela malo detaljnije javicu utiske za koji dan.

Kupio sam 40S4000, zadovoljan za pocetak. Slika prilicno dobra, posebno na digitalnim kanalima, jos dok neko pocne da emituje HD...
U vezi tog, imam jos jedno pitanje, hoce li mi za HD trebati poseban tuner (na to nisam obratio paznju)? Ovaj model ima DVB-C tuner, i on radi, ali sad vidim da valjda za HD (kad bude) treba MPEG4 tuner, koji ovaj model nema.
Тек модел 40W4x00 и јачи имају MPEG4 тјунер (мој исто има ;)).

Poslednja izmena:
Vrh Dno