Šta je novo?

Sony KDL-32W5500

lalegenije

Slavan
Učlanjen(a)
17.06.2005
Poena
304
Kako vam se cini? Valja li?
Ako neko ima, kakvi su utisci?

Sada je na akciji za nesto malo preko 800e, pa se razmisljam da ga uzmem.
Bravia 3 engine, 100Hz, FullHD...

Uglavnom ce biti koriscen za PS3 i kablovsku TV.

Jesam.
Testiran je samo jedan Sony i to entry-level model....
LG mi se bas ne dopada.

Jedino Samsung B650 bi mogao doci u uzi izbor, ali samo ako je isti ili bolji od w5500.

Neka moja logika je da kupujem TV jednom u pet-sest godina i da cu svaki dan gledati i njega i sliku koju prikazuje pa nije problem platiti ga i vise, ali da bude dobar.

Megastores... Bio :(
Sada pogledah na sajtu i imaju 37", zvacu sutra da provjerim dal' je 32 jos na akciji (veca dijagonala mi ne odgovara zbog prostora u sobi).

Odlican je TV, ali meni licno je mnogo dati toliko para za 32"...Neka zlatna sredina B550 od Samsunga, ili ako bas hoces 100hz B650, mada je i on u tom cenovnom rangu...sve je stvar ukusa...ako te interesuje nesto konkretno pitaj...

Sony KDL-40W5500 vs. Samsung B650
Advantages of the Sony KDL-40W5500

* Cleaner 100Hz motion (less interpolation artefacts)
* Colours more well-saturated
* Shadow detail marginally more revealing
* Slightly sharper SD upscaling
* More competent 2:2 cadence detection for real-life material
* Slightly wider viewing angles

Advantages of the Samsung B650

* Less chance of clouding
* 100Hz motion can be applied to movies without making them look like video
* Superior SD video mode deinterlacing/ jaggies smoothening
* More accurate colour hues
* No red push
* USB video file playback supports more format (including MKV)
* “Internet@TV” is prettier and more practical than Sony’s Applicast

For all intensive purposes, black-level performance and input lag (with [Game Mode] engaged) are similar on both TV sets.
Conclusion

The Sony KDL-40W5500 and the Samsung B650 are the top two non-LED-backlit LCD TVs available on the market at the moment… you can’t go wrong with either, because both of them are capable of delivering top-notch picture quality. Your final choice should boil down to the importance you place on their respective pros and cons, brand preference, and of course your own budget.

Izvor http://www.hdtvtest.co.uk/news/sony-kdl-40w5500-kdl40w5500u-20090323144.htm

Ja bi samo zbog boldovanog dela uzeo B650. Procitaj i resi sta ti je najvise bitno. Bilo koji tv da uzmes neces pogresiti jer su oba vrhunski modeli.

Nekako mi se Sony vise svidja. Samsung je jako lep, ali mi se vise dopada ovaj "tradicionalniji" izgled.

Koliko sam ja shvatio, 100Hz moze da se ukljuci i na Sony-u u movie mod-u, zar ne?

Kvalitet prikaza HD materijala bi trebao biti skoro isti kod oba modela, jedino me interesuje koji ima bolji SD prikaz?
Sony ima taj hvaljeni Bravia3 engine pa bi trebalo da ima relativno dobar prikaz SD signala?

Naravno da moze da se iskljuci. Ne moze iz menija televizora ali zato moze iz servisnog menija. Stvarno me cudi da avforums ekipa ne cacka po servisnom meniju pa ne znaju za ovo..

Ja i dalje ne kapiram samsung sto stavljaju ovu opciju po defaultu ukljucenu, iritirajuca je. To je inace Dynammic Auto Dimming. Kod A656 u zavisnosti od firmwera nekad je iskljucena bila, nekad ukljucena. Ja sam je uvek drzao na off.

Opcija u servisnom meniju se zove Dyna Dimm i nalazi se u Adjust. Da bi se iskljucila mora da se uradi ovako on>off>on>off. Jednostavno prebacivanje sa on na off nije dovoljno jer tv ne skapira iz nekog razloga.

"There is auto dimming even in movie mode with dyn contrast off and energy saving off.
I just discovered it thanks to the excellent avshd 709 dvd/BD.

Though i could turn it off through service menu"

Poslednja izmena:
I znaci jednostavno je iskljuciti dynamic auto-dimming iz servisnog menija, posto znam da nije pametno dirati bilo sta tu ako ne znas sta radis?

Ova 100Hz Motion Plus opcija deluje super kod Samsunga, ali ne moze da se koristi kada je ukljucen Game Mode (a bojim se da su igre neigrive bez njega, narocito muzicke koje mene najvise zanimaju. Doduse kod njih 100Hz nije potrebno, ali kod ostalih bi veca motion rezolucija sigurno dobro dosla.).

Sa druge strane, i W5500 je daleko od savrsenog... vidim da mnogi imaju probleme sa cloudingom. Da li Motion Flow 100Hz moze da bude ukljucen zajedno sa Game Modeom?

Lako je iskljuciti, nema sta da zeznes ako se drzis uputstva da samo to iskljucis. Kao dodatnu zastitu mozes da slikas svaki korak, ako iz nekog razloga slucajno promenis drugu opciju greskom, pa tako mozes da je vratis na default.

Ne vidim poentu ukljucivanja 100hz kod igrica, veca pokretna rezolucija tu nije primetna. Takodje interpolacija moze da napravi par problema.

Game mode i 100hz bi se potirali :D

Game mode je zamisljen da ima sto manje processinga slike kako bi pruzio manji input lag. Zamisli sad da u game modu ukljucis 100hz koji vrsi interpolaciju, sto je dosta veliki processing slike. Tada Game mode ne bi imao smisla heh.

W5500 ima problema sa cloudingom, ali to je sve pitanje srece/nesrece. Kod B651 je dosta manja sansa da dobijes panel sa cloudingom, barem tako pricaju po internetu.

Ja sam razumeo da 100hz opcija maskira ghosting i da bi zbog toga bila znacajna i kod igranja igara (a Game Mode je svakako obavezan zbog input laga) ali kazes da to nije slucaj vec da se koristi samo za filmove?

Mada, moguce je i da je odziv dosta bolji u poredjenju sa low end modelom iz 2007. koji koristim pa da 100hz nije ni potrebno za igre.

I ja sam stekao utisak da je clouding manje izrazen problem kod B651, ali i dalje ne mogu da procenim koji je od ova dva televizora bolji (za konzole uglavnom). Zbog negativnog iskustva sa pomenutim Samsungom bih radije izbegao Samsung ponovo...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno