Šta je novo?

Sony KDL-32S3000 LCD TV, sta mislite o njemu?

grozda

Čuven
Učlanjen(a)
18.12.2001
Poena
620
Sta mislite Sony KDL-32S3000 LCD TV-u?

Vredi li kupovati ovaj TV za nekih 69000din?
Ima li sta bolje u toj klasi ili sta je BEST Buy?

U principu na sta obratiti paznju kod kupovine LCD TV-a. Gledajuci karakteristike, vecina TV-a ima:

1366 x 768, ugao vidljivosti od nekih 170 stepeni, HDMI ... sve deluje isto.
Jedini sam primetio da neki modeli imaju osvezavanje 100Hz.

Sony televizor LCD KDL-32S3000 K
Novi televizor sa HD rezolucijom od 32 inča serije S je digitalni LCD TV sa visokim kvalitetom slike koja nastaje pomoću BRAVIA ENGINE i vrhunskog LCD ekrana
Dijagonala ekrana: 81 cm / 32"

Format ekrana: 16:9
Rezolucija (piksela): 1366 x 768
Kontrast ekrana: 1600:1
Intenzitet boje: 450
Vreme odziva: 8 ms
Ugao gledanja: 178°

BRAVIA ENGINE
Demo režim
Digitalni kombinovani filter
Tehnologija prikaza: BRAVIA ENGINE
Preskakanje ulaza
Senzor za boju
Zamrzavanje slike
Podešavanje formata slike
Štednja energije + isključivanje slike
Smart mod
Širok
Zoom
Video signal:
576 i
480 p
576 p
1080 i
720 p
Audio:
Izlazna snaga: 10W + 10W
Modovi: Dynamic, Standard, Custom
Automatsko podešavanje jačine zvuka
Colour System:
NTSC 3.58/4.43 (Video ulaz)
PAL
Secam
Konektori:
HDMI
HDMI 2
HDMI 3
PC ulaz (15 pin D-Sub) + audio ulaz
Komponentni
4 pinski (Y/C) ulaz
Mini utikač za slušalice: 3.5 mm
PCMCIA card slot
RCA Audio izlaz
RCA AV ulaz
RF ulaz
Scart 1
Scart 2
Meni:
OSD meni
Roditeljska blokada
Sleep tajmer
Sistem zvuka:
NICAM
B/G
D/K: R1-R12, R21-R69
I: UHF B21-B69
L: F2-F10, B-Q, F21-F69
Teletekst:
Digitalni tekst
EPG /NexTView/Digital EPG)
Memorisanje stranice teleteksta: 700
Dodatna oprema:
Daljinski upravljač: RM-ED009
Komplet za montažu na zid: SU-WL500 (dodatno)
Postolje za sto u kompletu
AC kabl
Koaks kabl
Uputstvo za rad
Vesa otvori za postavljanje
Tajmer:
Sat
Sleep tajmer
On/Off tajmer
Opšti podaci:
Boja: crna
Potrošnja energije (Standby) (W): 0,3
Potrošnja energije (W): 149
Težina (uključujući postolje) (kg): 16.5
Dimenzije:
sa postoljem (ŠxVxD): 79 x 58,1 x 21,4 cm

bez postolja (ŠxVxD): 79 x 53 x 10 cm

Poslednja izmena:
za 10000 vise imas samsunga od 40", tako da cenim da za te pare mozes uzeti ok 37" samsunga ili lg...
dati toliko para za 32" zato sto je to sony, je po meni bacanje istih... a ni taj S model im nije bas top model, da ne kazem pre je entry...

Interesuje me prvenstveno kvalitet ... nekako vidim da po kvalitetu izdvajaju Panasonik Toshibu, Sony .. pa tek onda dolaze Koreanci.

previše je to novca

Imate li konkretan predlog za neki model do 60.000 din ?

Kod Sony LCD televizora, tacnije kod modela Bravia, najbolji - najkvalitetniji, i dosta bolji od ostalih, su oni iz serije V. Zatim redom slede: S, P, U. Brojke 2000 oznacavaju starije modele, nesto noviji su oni sa 2500 oznakom a sa oznakom 3000 su najnoviji, trenutno. Varijante sa izmenjene zadnje dve cifre, recimo 3010, oznacavaju boju TV_a. Konkretno 10 je oznaka za dark blue. Mada taj dark blue je tako dark da se tesko razlikuje od crne, tek uz puno zagledanja.

Kod Sony LCD televizora, tacnije kod modela Bravia, najbolji - najkvalitetniji, i dosta bolji od ostalih, su oni iz serije V. Zatim redom slede: S, P, U. .....

... a sta je sa D, W i X modelima? V je daleko od "najbolji - najkvalitetniji".

@grozda

100Hz imas tek od 32" D modela 32D3000, ali on je nesto skuplji. Za 32D3000 mogu da ti kazem da je FANTASTICAN, jer ga imam. Vec sam ga hvalio u ranijim postovima. Za igranje PC i konzolnih igara - VRH.

Od mene imas APSOLUTNU PODRSKU za kupovinu 32S3000 modela.

It's a Sony. ;)

Danas sam u lokalnoj prodavnici gledao Sony, P model i Neki samsung i LG koji su stajali pored njega. Na izgled deluje da je slika kod Samsunga ostrija sa malo jacim bojama ali kada se zagleda primecuje se dosta zrnastija slika u odnosu na Sony.
Sonyjeva slika je primetno bolja. Sto bi neko rekao u sali, Sony je Sony :)

Sa koje daljine igras igrice?

50cm - PC :type:(1366x768, a neke igre - novi NFS - 1920x1080)
100-200cm - Wii - jer ima sra*e (480p) rezoluciju, a daljina zavisi od skakutanja i mlataranja rukama :smash:

Zezas da mozes sedeti na 50cm od 32" 1366x768 ekrana?

... omatorilo se ;)

... pa namontiram se ispred i TV mi izigrava monitor. Call Of Duty 4 izgleda nestvarno u toj kombinaciji, a i Crysis nije bio los.

Kao i kod HD filmova, sto si dalje od TV sve manje ima smisla ta visoka rezolucija. 32 incha je ipak premalo za gledanje sa nekih 3-4m, jer ja licno ne vidim neku razliku izmedju HD (Matroska) i DivX filmova.

NAPOAMENA: Sve ovo je neki moj subjektivan stav i iskustvo. :p

Posto se odaljavamo od teme, da se ponovo obratim grozdi...
Neces verovati kako ces za mesec dana da se naviknes na veliki TV - kao da ga od rodjenja imas. Vidim da sada spominjes i P model, tako sam i ja poceo. Tako to ide: S->P->D ;)

Srecno:wave:

Ej, ja razumem blizinu gledanja i naravno da treba sesti sto blize samo sto ja na 20" 205BW sedim na oko 50cm a za 32" mi treba ipak vise iako je 1366x768 slika, ali ok :)

... a sta je sa D, W i X modelima? V je daleko od "najbolji - najkvalitetniji".

D je pozicioniran ispod v serije ( i stara d3000 i nova 1080p d3500), w je nesto bolji pa je zato mala razlika i u ceni dok je x stvarno premium model i daleko ispred v. Elem , pozicioniranje ide:
U/P/S/T/D/V/W/X

Šta mislite da li je pametnije uzeti Sony S3000 ili Panasonic LX70?
Panasonik ima 100Hz i "samo" 3000 dinara je skuplji.

Da li oba modela podržavaju maping 1:1 na HDMI ulazu?

Pozdrav

...Elem , pozicioniranje ide:
U/P/S/T/D/V/W/X

... Ok sirim dezinformacije, ali nije namerno.:lupko: U prici sam bio pre nove godine kada sam kupovao TV, a u medjuvremenu se nisam update-ovao. Za V seriju sam mislio da su digli ruke od nje, a permutovao sam S i P seriju.

Izvinjenje, moja greska...:wall:

Meh, da nisam skoro pazario lcd ne bih ni ja znao :) Cekaj tek da u maju izadju novi modeli, to vec nece ni stringer znato koji je gde- ubacuju m/z/l i jos nekoliko novih oznaka. Sto bi rekli - lood zbunjenog :D

...Cekaj tek da u maju izadju novi modeli, to vec nece ni stringer znato koji je gde- ubacuju m/z/l i jos nekoliko novih oznaka. Sto bi rekli - lood zbunjenog :D

STRAAAAAASNO!!!!:zgran:

Pa oni nisu normalni, vec sada nema nekih velikih (realnih) razlika izmedju "susednih" modela. Kako su poceli da se proseravaju, a ja mislio da je stanje od pre pola godine bilo grozno. Koja je realna razlika izmedju P i S modela u velicini od 32", pa i da dodam moju D varijantu - VERUJEM (najiskrenije) DA NEMA:trust:. Pa vidim da je tu i T serija, pa V, pa...:vomit:

Muka je izabrati "dobar" LCD TV, ali je zato SLATKA muka...;)

E stvarno ispade skup ovaj Sony gledajuci ostale LCD TV-je.
Video sam neki Samsung na 100Hz koji ima jedan tjuner ali moze u jednom delu ekrana prikazati na primer teletekst. Sony to ne moze.

Mozda je ipak bolje kupiti najbolji Samsung po ceni prosecnog Sonyja?

Jos kad bi se neko mogao snaci u sumi modela, to nije normalno koliko ih ima. Ovom se vrti postolje, ovom ne. Ovaj na 100Hz ovaj nije ... taman nesto pomislim kao e ovaj je super kad me nesto odvrati ...

Predlozite konkretne modele i sta vam se dopada, oni koji imaju naka kazu sta im se ne svidja. Nemojte molim vas samo generalizovati kao Samsung je los a LG je dobar i sl. ... hvala unapred.

E stvarno ispade skup ovaj Sony gledajuci ostale LCD TV-je.
Video sam neki Samsung na 100Hz koji ima jedan tjuner ali moze u jednom delu ekrana prikazati na primer teletekst. Sony to ne moze.

Mozda je ipak bolje kupiti najbolji Samsung po ceni prosecnog Sonyja?

Jos kad bi se neko mogao snaci u sumi modela, to nije normalno koliko ih ima. Ovom se vrti postolje, ovom ne. Ovaj na 100Hz ovaj nije ... taman nesto pomislim kao e ovaj je super kad me nesto odvrati ...

Predlozite konkretne modele i sta vam se dopada, oni koji imaju naka kazu sta im se ne svidja. Nemojte molim vas samo generalizovati kao Samsung je los a LG je dobar i sl. ... hvala unapred.

Ja sam uglavnom za sony-ja jer ima najbolji kvalitet izrade a i generalno su najbolji na trzistu lcd-a, al problem je sto su kod nas bezobrazno visoke cene u odnosu na eu.

Btw ako zelis bas preporuku za konkretan model po meni apsolutni best buy je http://ser.kkelectronics.com/product_detail.php?product_id=09027211 Za 80000 din 37" i to jos full hd je neprevazidjena cena, a isti model u drugim radnjama (tehnomax, megastores isl) kosta preko 120000. Jedina mana- svakim danom ih imaju sve manje na lageru.

Za 37" LCD TV nema svrhe da ima 1080p rezpluciju.Full HD je vidljiv tek na televizorima 46" i vece dijagonale,osim ako nema oko sokolovo i sjedi 50 cm od ekrana

Sta pricas bre ti? Za 37" trebas biti maximalno do 1.5m udaljen da bi oko shvatilo sliku od 2MPix, heh. Salu na stranu, taj tv pored filmova i igrica moze biti i odlican desktop.

Sta pricas bre ti? Za 37" trebas biti maximalno do 1.5m udaljen da bi oko shvatilo sliku od 2MPix, heh. Salu na stranu, taj tv pored filmova i igrica moze biti i odlican desktop.

Nije ti prvi put da se tako drsko obracas,i meni si jednom tako poceo svoju besedu "Sta pricas bre ti?".Decko smiri malo zivce,ovo je forum gde se iznose razlicita misljenja a ako se ne slazes sa nekim nemoj biti tako bezobrazan vec lepo objasni svoje veliko "znanje".Ovde bi trebalo da pomazemo jedni drugima a ne da vredjamo zato molim moderatore da opomenu doticnog.:mad:

Posle tog sta pricas i naredne recenice stavio sam heh pa sam i ocekivao da ce se protumaciti kao mala sala a i napisao sam salu na stranu tipa ja gledam sa 50cm sta pricas bre pa hehe.... Nisam ocekivao da ste svi na kraj srca ;) sorry ako sam nekoga uvredio svojim postom. Sto se tice FullHD to stoji da sto je veci i sa vecom rezolucijom bolje je, u Full varijanti za 2m razdaljine idemo 60" dijagonale ali to kosta.... Sto se tice 37" i 1920x1080 rekoa sam svoje misljenje - pored slike za film moze biti i odlican desktop.

Ma nema beda,nit sam se uvrijedio niti uplasio ;).Htio sam reci da se na LCDTV-ima manje dijagonale od 40" ne vidi razlika izmedju 720p i 1080p.Ja imam 46S3000 i mislim da sam se malo *****ao s kupnjom.TV je prevelik za moju sobu.Stoji mi 3 metra od kreveta i izgledam k'o crnac nakon par dana.Ja nisam primjetio neku razliku u 1080p i 720p u igricama na PS3,mozda sam corav,ali to je moje misljenje

Pa kako ces sa tim TV-om i da primetis razliku, kad on ne moze da prikaze full HD?

To je 720p televizor.

I potpuna je besmislica da se ne vidi razlika izmedju 720p i 1080p na televizoru od 37 inca.

Pa kako ces sa tim TV-om i da primetis razliku, kad on ne moze da prikaze full HD?

To je 720p televizor.

I potpuna je besmislica da se ne vidi razlika izmedju 720p i 1080p na televizoru od 37 inca.

Ma nisam mislio na tom televizoru.Televizor sa tom dijagonalom od 46" sa full hd-om kosta 3500 eura.Pa nisam pao s kruske da dam tolike pare na TV.Htio sam reci da sam usporedjivao sliku na manjem 40" sa 1080p i ovom 46" 720p i nisam vidio neke razlike.Mogao sam uzeti 40" sa full hd-om ili ovaj 46" sa 720p i izabrao sam veci ekran jer mi full hd nije predstavljao neki razlog za kupovinu s obzirom da nisam vidio razliku.Dok s druge strane netko ce prije uzeti manji ekran s full hd-om jer on vidi razliku.Ili ja moram kod opticara:)

Poslednja izmena:
Razliku mozes priemtiti iskljucivo na osnovu udaljenosti tako da si prisao blize FUllHD tv koje god dijagonale bio primetio bi, sada koliko bi tebi odgovaralo da sedis blizu velikog ekrana iil koliko veliki ekran bi mogao da kupis za odredjenu razdaljinu sasvim su druge price.

Romanoc, jesi li uzeo u obzir koji je materijal pushten? Ako je pichio 720p na oba, onda i nije cudno sto nisi primetio razliku....a to je prilicno cest slucaj u nashim radnjama :(

Nazad
Vrh Dno