Šta je novo?

Sony KDL-32S3000 LCD TV, sta mislite o njemu?

32D3000 je native 1080p ?

Ne, na zalost. Native je 1366x768, ali kod nekih igara i 1080p dobro izgleda, dok se kod vecine (iz meni nepoznatih razloga) drasticno pokvare boje, osvetljenje i slicno.
Ajde ako neko zna zasto je to tako i ako moze, kako se rasava - neka napise. Jako bi dobro bilo ako bi resio taj problem, ali drasticne razlike u kvalitetu se vide kada si na Desktop-u. Stvari su mnogo ostrije i bolje u 1366x768 nego u bilo kojoj drugoj varijanti.

Oštrije su jer je TV-u ta rez native i za tu je pravljen, sve ostale varijante su lošije. Nego, kako možeš da namestiš u igrama 1080p kad je TV ne podržava ? :trust:

Bilo bi odlicno da se neko ko se STVARNO razume u ovu tematiku javi i odgonetne ovu enigmu (za mene). E sad zasto...

Kada sam birao TV, citao sam razne opise, testove i ostalo. Nesto sam razumeo, nesto ne. Koliko sam ja shvatio, ovaj TV podrzava 1920x1080 preko HDMI veze i tako mi je komp povezan (DVI-HDMI). Znaci, gura on 1080p (i komp mi nudi tu rezoluciju), ali signalu sa kompa nesto fali. Jedino NFS ProStreet za sada i koliko sam probao je OK, u ostalim igrama Call Of Duty 4, Crysis... i na desktop-u - slika je ******!

Kontam da su ovaj TV predvideli za neku varijantu uz PS3, a glavna mana raznih review-a na netu je - mnogo nove i dobre tehnologije na maloj dijagonali?!?! - stvarno je to pisalo, ne tesim se :)

Izgleda da on podrzava 1080p (sto je i pisalo u to vreme na UK Sony sajtu), ali ga downscale-uje i to prilicno ocajno (barem PC signal). Mozda Blu-Ray radi Ok, ali to jos neko odredjeno vreme necu sigurno znati. Ma 50% "naprednih tehnologija" ni ne znam cemu sluze i da li rade...

I da ponovim sta sam vec par puta napisao - pored svega TV JE DO JAJA - mozda sam ga puno platio, ali... JA SRECAN I ZADOVOLJAN. to sam hteo...

Tvoj televizor "podrzava" 1080p tako sto tu rezoluciju preradi, spusti na onu koju maksimalno ima, a to je 720p.

To sto pise da podrzava preko hdmi ne znaci da moze i da je prikaze u punom kvalitetu, vec da moze uopste da je prikaze. Oni 720p televizori koji ne podrzavaju 1080 naprosto bi pokazali mrak umesto slike kada bi bili povezani na takav izvor.

Dakle, drugim recima, nemoj nikada da sa PC ili PS3 ili satelitskog risivera u televizor saljes 1080i ni 1080p signal, jer je to besmisleno, vec posalji ono sto on zaista moze da uradi, odnosno 720p ili rezoluciju njoj najslicniju...

Za 37" LCD TV nema svrhe da ima 1080p rezpluciju.Full HD je vidljiv tek na televizorima 46" i vece dijagonale,osim ako nema oko sokolovo i sjedi 50 cm od ekrana

Veruj mi da se vidi razlika, samo zavisi za sta ga koristis. Ako ti lcd dodje kao dodatni monitor za dnevnu sobu fantasticna je ostrina kod full hd-a za bilo koji rad sa textom. E sad, ako sednes na 10 metara udaljenosti neces videti razliku ali ja na svom 40v3000 itekako vidim razliku sedeci na 3 metra od ekrana u odnosu na 40v2500 (naravno, ako tv "hranim" full hd-om).

Sve zavisi za sta se koristi lcd, ali ako ce na njega da se kaci komp ili da se surfuje netom preko ps3, 1080p je jedini izbor za one koji zele da imaju oci i za koju godinu.

Ma jok.Koristim tv za ps3 i gledam tv program.TV stoji na 4 metra udaljenosti otprilike.

Nazad
Vrh Dno