Šta je novo?

Kućna multimedija Sony ili LG - OLED TV

• Začetnik teme Začetnik teme prdex
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Koji TV, projektor, zvučnike, soundbar i ostale multimedijalne komponente kupiti?
Za konzole bolji C1, za filmove A80. E sada zavisi šta ćeš najviše koristiti.

Онда бољи SONY јер подржава DTS...

Ne, to je skuplje, sad sam video da ustvari model Sony A8H iz 2020 je po ceni isti kao LG C1 iz 2021, a Sony A8OJ iz 2021 je skuplji od C1,
zato pitam da li je A8H bolje uzeti ili C1, mada je C1 godinu dana mlađi model.

Covek kaze da ne igra konzole/igre, takodje A8H je malo svetliji i boje su mu malo bolje sto ce svakako da mu znaci za filmove. Takodje A8H podrzava DTS za razliku od LG-a sto je veliki plus ako nemas neki setup napravljen za zvuk.
Inace ja imam C1, tv je odlican, boje fantasticne ali bi realno mogao biti malo svetliji. Nisu dzabe unapredili 2022. seriju.

Ako filmove puštam sa harda koji je povezan sa nekim TV boxom, onda nema veze što TV ne podržava DTS?
Hard disk-USB-TV box-HDMI-TV-optički digitalni kabel-DAC-pojačalo-zvučnici
tako je kod mene.

Ima veze, kod ortaka filmovi nisu hteli da rade, tj. ne radi audio. Prebaci na one komentare kao, neki treci audio iz filma, šta li već. Kod mene ti filmovi najnormalnije rade sa zvukom. Malo me razočarao C1 iz tog razloga.

Pa ti ces moci da direktno ubodes hard u tv i da imas pristup. Cak i neki veci usb.
Ne vidim poentu da se kaci na tv box pa da odatle pustas. A C1 predlazem jer je tv superioran u svemu, em noviji model od pomenutog Sonija. Da je A80J ili A90J, onda nema sumnje da za filmove sta uzeti. A oled se svakako uzima za gledanje u mracnim prostorijama, idealno nocu, za sve ostalo Samsung QLED.

I naravno skidaj remux filmove i bluray serije, da iskoristis maksimalno panel i njegov neprikosnoven kvalitet.

Ja ti kažem da filmovi na kojima meni sve normalno radi, mislim na audio, kod ortaka na C1 neće da pusti.

Zar nije i Sony A80J izbacio DTS?
Још ниједан Sony није избацио, бар колико ја знам, нека демантује неко ко је боље информисан...

Uzeo bih A80J ako bude po slicnoj ceni kao C1, ali C1 kad sam gledao ranije ima jako dobru cenu na KP, oko 1500-1600e 65", sumnjam da moze za slican novac da se uzme A80J.

Ja kada sam uzimao A80J, bio je Sony jedno 200e skuplji od C1 na KP.

To mi je ok za 65" ako je garancija za oba ista.

Ja se dvoumim između C11 i Sony A8, a ne A80J, A8 je model zt 2020 a A80J iz 2021, kažu da nema razlike, stim što je sad cena za A8 tu negde kao C11 možda malo jeftiniji.
Garancija je i za Sony i za LG je 3 godine u Madjarskoj, s tim što kod nas LG priznaje garanciju 2 god a Sony ne priznaje uopšte.

Nazad
Vrh Dno