Šta je novo?

Sony handycam i firewire na NF7-s

kaiser

Čuven
Učlanjen(a)
26.12.2001
Poena
630
Kupio sam kameru i navalio da je nakačim na PC firewire kablom. Kabl imam ali ne znam kako da onaj 6-pinski zabodem na ploču. Mora neki adapter pošto na ploči firewire isfurava s pinovima kao za USB, jel?

Necesh nikako moci direktno na plochu, treba ti bracket sa konektorima koji ide u plochu pa onda kabl ubodesh nazad.

Gde sad da nadjem bracket, leba ti? Kad sam kupovao plocu, polovnu, nisam imao u vidu firewire ni u snu, ni da cu ovoliko da furam ovu konfu.
Baci pojas:)

Trebao je da ide bracket uz plochu, sad cesh ga teshko naci, samo ako je nekom ostalo i ne treba mu sa Abit ploche...

A glupo je da kupuje staru plocu koja ima taj bracket.
Pogledaj na PC berzi Audigy 2 sa firewire. Ja imam takvu zvucnu kartu. Bolja je od svake integruse a mozes je sada naci za male pare i resiti problem. ;)

Da, ovo je gotivan predlog. Ionako sam mislio da maznem nesto bolje od Live! 5.1

Da, ovo je gotivan predlog. Ionako sam mislio da maznem nesto bolje od Live! 5.1
Ako se kao ja ne bavis muzikom, neces da primetis razliku izmedju Live! i Audigy. Odlicna stvar je sto ima firewire. I ja sam je kupio zbog toga.
Jeftinije ti je da kupis firewire PCI karticu, ako ne mozes da nadjes bracket. Mada, u tom slucaju se javlja problem slobodnih PCI slotova na novim plocama.

Ako se kao ja ne bavis muzikom, neces da primetis razliku izmedju Live! i Audigy. Odlicna stvar je sto ima firewire. I ja sam je kupio zbog toga.
Jeftinije ti je da kupis firewire PCI karticu, ako ne mozes da nadjes bracket. Mada, u tom slucaju se javlja problem slobodnih PCI slotova na novim plocama.
E sad poshto si se napricao sam sa sobom :d koji je generalni zakljucak???
Da, stare Live 5.1 od pre 4 i vishe godina su bile odlicne. Ove nove Live 5.1 6.1 7.1 su ocaj umesto da budu bolje.
Generalno Audigy 2 ima vecu dinamiku, frekventni raspon i 24 bitni sempl ( ovo i nije nesto korisno osim za DVD audio ) sto oseti i moj krsh od AL ATP3.
O mogucnostima prikljucenja raznih uredjaja - na pojacalo, TV karticu, CD in, mik, 5.1 a za sve to na Live samo 3 rupice pa zongliraj sa ulazima\izlazima. Ne moze se reci da to nije prakticno resenje. U zvuku nema bas revolucije kao kod grafickih karti svake godine, tako da za ovu dobru zvucnu vredi dati svaki dinar. Nema cak ni pucketanja kao kod novih X-fi Creative kartica.
A softver je odlican ( pun CD ) pa kome sta treba. Od ciscenja zvuka ( pucketanje, shum ) do obrade u vawe editoru slicno sound forgeu.
Imas i midi banku pa ako i to nekad zatreba ( karaoke ) ili uzmes klavijaturu pa sviruckas sto da ne. Mozda otkrijes muzickog genija u sebi :D
Od viska glava ne boli. I sve to za male pare!!!
Pozz

Izgleda da ti pricas sam sa sobom :)
Kakve su ti to nove Live! kartice?
kaiser vec ima Live!, ako sam dobro protumacio izjavu da hoce da uzme "nesto bolje od Live! 5.1"
Tvoja prica vazi za onog ko ima neku integrisanu zvucnu.

Izgleda da ti pricas sam sa sobom :)
Kakve su ti to nove Live! kartice?
kaiser vec ima Live!, ako sam dobro protumacio izjavu da hoce da uzme "nesto bolje od Live! 5.1"
Tvoja prica vazi za onog ko ima neku integrisanu zvucnu.
Dobro poshto smo se dogovorili sami sa sobom :d da te obavestim da su postojale stare ili prve Live 5.1. I nisu mogle vise od toga. Nove Live imaju drugaciji PCB i verovatno novi AD/DA converter na sebi i losije su u radu sto sam se i licno uverio. Dzaba im onih 7.1 kad ni 2.1 ne odrade kako treba. Jesu i te bolje od integrusa ali ovde nije rec o integrisanim resenjima.
Pozz

Ok, nisam se mozda najpreciznije izrazio kad sam rekao bolje. Mislio sam novije ne ocekujuci spektakularna, ili bilo kakva ako cemo iskreno, poboljsanja u kvalitetu zvuka. Mislio sam da se malo ponovim, da eventualno imam neku dodatnu opciju na kartici kao sto je firewire ili prednji panel s potenciometrima, eventualno pozlacene konektore i sl. Live! mi je mozda i najstarija komponenta i nemam nikakve prituzbe na njen rad i kvalitet, narocito za lovu koju sam dao za nju. E sad, sto je covek cudna zverka i voli da experimentise to je druga stvar.
Nego moze li neko da mi da koristan savet koju tacno Audigy karticu da pazarim i gde je to najpametnije uzeti. Dakle, nemam profi zahteve, samo da ne idem nizbrdo, narocito ne za neke preterane pare. Eto, naveo sam otprilike sta me zanima pa ako ima dobrovoljnih da mi pomogne. Na pm posto pretpostavljam da ovde nije dozvoljeno.
Drugari, hvala na komentarima,

pozdrav

Potrazi po oglasima polovnu Audigy, Audigy 2 (i njihove varijante, Platinium, ZS). Ove nove Audigy 4, Audigy SE, Audigy 2 Value nemaju firewire.

da te obavestim da su postojale stare ili prve Live 5.1. I nisu mogle vise od toga. Nove Live imaju drugaciji PCB i verovatno novi AD/DA converter na sebi
Nisam znao da sad postoji Live! 7.1. Pogledah po googleu i ima je na raznim mestima. Smesno je kako izgleda, tako da ti verujem da zvuci lose.

Poslednja izmena:
Koju cifru da dam max za taj neki polovnjak?

Pre godinu-dve sam video oglas gde je neko prodavao Audigy 1 za 20 evra.
Sad sam video oglas (ovde na benchmarku) za Audigy 2 ZS za 40 evra. Mislim da je cena razumna.

Poslednja izmena:
Ovo prvo mi izgleda sasvim prihvatljivo s obzirom na moje potrebe i kolicinu love koju nameravam da isucem. Ako neko slucajno osacuje neki oglas za gorepomenuto, moze slobodno da me cimne na pm.

Nazad
Vrh Dno