Šta je novo?

SONY Handycam DCR--HC40E Problem HEEEELP!!!

cobraman

Slavan
Učlanjen(a)
05.02.2009
Poena
415
Moja oprema  
Laptop
Asus vivobook pro 15 oled
Mobilni telefon
Huawei p30 pro
Pametni uređaji
Huawei gt2
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Dosao mi je u ruke pomenuti model, i snima na Sony MINI DV kaseticu od 60 min. Zanima me KAKO da povezem sa kompjuterom i scupam na hard snimljeni materijal? Imam USB ali preko njega nalazi samo mem. karticu...

Moze li ikako direktno sa kamerice na hard i kako? Heeeelp...:S::type:

Imam na ploci taj ulaz za kabal i ubo sam i povezao - na aparatu se pojavljuje DV-in kad bocnem ali windows nista ne prijavljuje...

Pa da li su uopshte instalirani drajveri..

Jesu...Sad ih deinstalirao i tada mi pokazuje foind new hardware....Instaliram ih opet - nista ne pokazuje prilikom prikljucivanja uredjaja....

Evo. sad sam uspeo da pristupim mem. kartici i izvucem slike sa nje...ALI KAKO DA IZVUCEM SA MINI DV kasetice?

Preko USB nadje mem karticu, ali preko firewire nista ne nalazi...

A chime pokushavash da grebujesh ? Probaj sa Vegasom, on mora da vidi kameru ako je softver instaliran kako treba..

Evo. sad sam uspeo da pristupim mem. kartici i izvucem slike sa nje...ALI KAKO DA IZVUCEM SA MINI DV kasetice?

Preko USB nadje mem karticu, ali preko firewire nista ne nalazi...

Potrebno je da imaš instaliran i software koji će da prebaci materijal sa kamere/kasete na računar. I to sve spojeno preko odgovarajućeg kabla.....

A chime pokushavash da grebujesh ? Probaj sa Vegasom, on mora da vidi kameru ako je softver instaliran kako treba..

Sony picture motion browser -PMB, skinut sa sajta njihovog...Odatle je i USB driver skinut...

Jel si siguran da taj program uopshte moze da grebuje video ?

Skini lepo Vegas i probaj sa njim, ako ne vidi kameru ili nisi dobro instalirao firewire kartu ili ti je firewire port neispravan..

Pa ja i nemam firewire kartu....:S:

Misim, imam pozadi taj ulaz, valjda ima integrisanu kartu...? AAAAA?:S:

Pa moze da bude integrisana, ali drajveri se instaliraju isto kao i da nije. Skini Vegas, to ti je najjednostavnije, program je mali, ispod 100MB...

Uraaaaaaaaaaaaaa....!!!!!!!!!!!!:banana:

Radi sa VEGASOM 9c

Hvala Driver!!!!:wave:

Samo jos jedno pitanjce -Moze li se preko ovog programa brisati dv kasetica ili ako hocu da je presnimim samo vratim na pocetak i krenem da snimam pa on sam Owerwrite-uje kasetu?

ODGOVOR - samo vratiti na pocetak i presnimiti (overwrite) kao obicnu VHS ...

Ja koristim iskljucivo ovaj programcic za prebacivanje na hard disk:
http://windv.mourek.cz/

samo 38 kb :) Prosto da ne moze prostije!

Ranije sam koristio sony vegas koji mi nije davao datum i vreme snimaka. Ovaj program pokazuje kada je snimano u sekundu :)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno