Šta je novo?

Sony Ericsson Xperia ray

Ne vidim sta mi to znaci... ako imam CM, na kome ne mogu da promenim boje i fontove i tipicne sa Ginberbread-a, sta mi znaci uopste Xperia S launcher?

Evo malo screenshotova kako to izgleda na stock GB - Onyx tema.
Na drugim romovima su fontovi ili veci ili manji od ovoga u Messaging screenshotu - sto mi je ili sitno ili krupno (u smislu da premalo stane).
Boje ne mogu da promenim ni u sta slicno za Messaging app (tu mi jedino i primetno smeta, sve ostalo cu moci da ignorisem koliko sam primetio)
Settings menu i slicno.... nema nacin da bude ovako crno/belo.

Prilozi

• screenshot_2012-08-26_1950[1].png
    screenshot_2012-08-26_1950[1].png
    294.9 KB · Pregleda: 76
  • screenshot_2012-08-26_1950_1[1].png
    screenshot_2012-08-26_1950_1[1].png
    70.2 KB · Pregleda: 74
  • screenshot_2012-08-26_1950_2[1].png
    screenshot_2012-08-26_1950_2[1].png
    54 KB · Pregleda: 70
Inace, ne znam kako drugima ovo izgleda na forumu, ali na telefonu mi izgleda MNOGO prijantije nego ovi screenshotovi :D

Aha. Sada te razumem. To sto ti zelis ne moze u "dva klika". Vec bi morao rucno da menjas temu Messaging aplikaciji, framework-u, itd. :/

Tema Messaging aplikacije se menja kada se menja celokupna tema i u GB i u ICS (u ICS-u mogu da se menjaju i fontovi, u GB ne mogu - tj. velicina). Problem je sto u ICS-u ili u modovima nema prikladne teme :D
Kako da izvucem ovu Onyx temu?

Mrzi me da isprobavam ovo:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1698350
Morao bih da upgradujem na ICS ili flashujem CM pa nazad ako ne radi ono sto hocu :)

Ne bih znao kako da izvuces tu temu. Nikada nisam pokusavao tako nesto na Xperia telefonima.

Da li i vi imate problem sa xLOUD meni je sve isto, uključeno ili ne, nema razlike.
Spikerfon je tek malo glasniji od slušalice.

Poslednja izmena:
Probaj neku muziku da pustis, pa udji u podesavanja za Sound, i ukljuci/iskljuci pa vidi razliku. Primetna je. Meni se cini kvalitetniji zvuk BEZ xLoud-a ali i tisi prilicno.

Poslednja izmena:
Ne bih znao kako da izvuces tu temu. Nikada nisam pokusavao tako nesto na Xperia telefonima.

Ma izbacice neko normalan Arconium sa Onyx temom kad tad, imam vremena da cekam :D
Cini mi se da je i update sacuvao tu temu kao trenutnu kada je upgradovao GB->ICS, ali sam ja isprobavao druge teme i posle toga - cao :) Ali mrzi me da opet isprobavam. Ako budem nesto menjao, stavicu Arconium ili neki slican lightweight ICS ROM, kad budem video da ima dobru temu.

Nisi me razumeo, spikerfon mi je tih kada telefoniram, zar xLOUD ne pojačava zvuk i kada telefoniram na spikerfon, mada kako god, spikerfon mi je pre tih, a muzika je OK.

Ma izbacice neko normalan Arconium sa Onyx temom kad tad, imam vremena da cekam :D
Cini mi se da je i update sacuvao tu temu kao trenutnu kada je upgradovao GB->ICS, ali sam ja isprobavao druge teme i posle toga - cao :) Ali mrzi me da opet isprobavam. Ako budem nesto menjao, stavicu Arconium ili neki slican lightweight ICS ROM, kad budem video da ima dobru temu.

Ma ako si zadovoljan kako trenutno radi, uzivaj. Sve dok ti ne bude bilo dosadno. :D

xLOUD pojacava samo muziku. :)

Poslednja izmena:
Ma tih mi spikerfon u pi materinu!

To ona odavno tema? Nisam nasao koristan savet tamo :)

Ima li podataka da li može da se rutuje?

***, nije mi se pokazalo u nove poruke.. odgovor tamo.

Ma opušteno, rekoh samo da ne trujemo temu o Xperiji Ray, pošto se ono tamo odnosi na sve Xperije 2011

Izasao update na 4.0.4 upravo sam ga odradio....
Sad sam malo zbunjen, pošto sam uradio update na ICS (4.0.4) samo nisam siguran dali je bila 4.1.B.0.587 ili neka starija verzija, u svakom slučaju osim što led inicira samo na početku sms i ostalo, kamera me zezala u HD 720, mnogo secka, a isključivanjem stabilizatora se samo malo umanjilo... Kao što sam već pisao, odradio mi je comtrade downgrade na 2.3.4...
Ono što me zanima je sledeće... Pošto vidim da je ovo izašlo posle mog update-a, po datumu je
Latest available software: 4.1.B.0.587
Release date: 2012-08-16

Jeli neko instalirao i ima li i dalje problema sa kamerom... Ja sam radio update oko 7.7. 2012, jeli to iti onaj update ili je ovaj noviji... Čini mi se da je moj završavao na ..586 umesto 587... Jel' tripujem ili... Ne znam... Zna li neko...?!

Evo sad gledam neke stvari... Pa mi, naravno, ništa nije jasno... Video sam da mi je telefon otključan preko *#*#737.... Znači li to da mogu skinuti za ovu moju šerpu neki od postojećih i ubaciti u telefon, odnosno vratiti na postojeće...

Poslednja izmena:
Evo sada sam pročitao da je navodno na ovom firmware-u rešen problem sporog odziva za pozivanje, kamera, ali ne i led za sms...

Sve zive i mrrrtve verzije sam probao i lepo se vratim na stock 4.0.2.A.0.62 sa custom kernelom koji rootuje fon.
Brz,stabilan i ne jede bateriju.
Najnovija zvanicna verija se vukla i zdrala bateriju,zezala kamera,lagovi...
Dosta custom ROM-ova sam probao sa XDA foruma i svaki je imao jednu ili vise bubica.
Pocinjem da razmisljam da dovatim android sdk i lepo namestim sebi kako mi odgovara...

TT on Ray

Ja imam slicno misljenje za ArcS :) GB stock najzgodniji.
Jedino sto me nervira nekoliko bloat aplikacija (ukljucujuci GMail i FB!). Custom ROM-ovi kao da ih mrzi da dodju sa TrackID, koji je IMBA app!

Pozdav svima :wave:

prvo da se izvinem sto vadim ovu temu , ali imam jedan problem vezan za navedeni mobitel - a vjerujem da bi ovdje neko mogao da zna rjesenje

Kupio sam prije sedmicu dana navedeni mobitel (polovan , koristen nekih 6 mjeseci) i sve uglavnom radi kako treba osim jedne stvari ... kamera
Naime kvaliteta slike je ispod ocekivanja , uporedio sam slike sa prijateljem koji ima Arc i to je velika razlika (a isto mogu i da primjetim gledajuci slike na internetu koje drugi ljudi slikaju sa ovim mobitelom) .... razlika u kvaliteti slike (picture) jos nije velika , ali kvaliteta video-a je nebo i zemlja .... :mad:

Ja stavim da mi se snima u 720p i postavim Scene na neku od ponudjenih , medjutim onda sve postane nevjerovatno sporo (iako tada slika izgleda OK) i tako nekih 2-3 sekunde , nakon cega se desi promjena na ekranu , izgubi se scena koju sam postavio , brzina se vrati na normalu , ali kvaliteta DRASTICNO opada ... po ekranu mi se bukvalno javlja mali sum , kao kada TV antenu namjestite na 90% od perfektnog signala , dakle kao da vidite pixele ...

Ovo je meni prvi smartphone i nemam nekog iskustva , inace je na njemu Android 4.0.4 (model je ST18i) ... ako je neko imao slican problem ili zna rjesenje ovoga mog bio bih jako zahvalan na pomoci , jer me upravo kvalitet kamere naveo da kupim ovaj mobitel i sada mi se ovo desava

eto , budite mi zivi i zdravi cheers

P.S. da kazem jos da sam iskljucio i Image stabilizator i da mi na Sony PC Companion kaze da mi je phone up to date .... ali snimanje Video-a je i dalje nemoguce (dok kvaliteta automatski ne padne , kao sto sam gore napisao)

Poslednja izmena:
Sa zakasnjenjem ... :)
Mislim da je do SW,drugar je imao nesto slicno pa smo sredili updejtom...

Elem,skinem lepo zvanicni 4.1.B.0.587 i nadjem na XDA "normalan" kernel koji samo rootuje fon i nista vise (nema OC i sl...)
Telefon se preporodio,ali bukvalno...
Slabo je hvatao kucni wifi,sada hvata komsijin.Baterija mnogo bolje drzi,GSM signal malcice bolji... Lepo su doterali ovu verziju...

Sa zakasnjenjem ... :)
Mislim da je do SW,drugar je imao nesto slicno pa smo sredili updejtom...

Elem,skinem lepo zvanicni 4.1.B.0.587 i nadjem na XDA "normalan" kernel koji samo rootuje fon i nista vise (nema OC i sl...)
Telefon se preporodio,ali bukvalno...
Slabo je hvatao kucni wifi,sada hvata komsijin.Baterija mnogo bolje drzi,GSM signal malcice bolji... Lepo su doterali ovu verziju...

Zdravo, imam ovaj telefon oko 5-6 meseci i prilicno sam zadovoljan izuzevsi svih "blagodeti" stock roma, crachova, lagova i sl. Cim sam ga kupio otkljucao sam bootloader i probao root ali sam nesto zeznuo i nisam mogao da ga upalim tj jedva sam ga upalio. I od tada skoro svaki dan citam o rootovanju moje verzije (4.0.4 i kernel 4.1.B.0.587) ali se ne usudjem da pokusam, stra' je cudo. :) E sad, da li bi mogao da mi obajsnis ovo oko kernela koji rootuje fon, gde da ga skinem, kako se ubacuje? Hvala unapred!

Vrh Dno