Šta je novo?

Sony Ericsson W8 vs. Sony Ericsson W995

djordje29

Slavan
Učlanjen(a)
04.09.2009
Poena
360
Postavio sam temu šta da kupim od čobilnih pa vidim da tamo malo ko zalazi, nadam se da ću ovde imati više sreće. Moderatori hvala na razumevanju. :D
Imam W995 ali ima fabrički softver pa me to žešće baguje!
Zapo mi za oko W8, ima li smisla prelaziti na njega sa W995?

Po meni je to krš telefon prvenstveno zbog 168MB RAM-a što je premalo za bilo kakav komotan rad, na ekranu od 3" može da se radi ali nije to to, bar 3,5", procesor srećom može da se klokuje jer je i tih 600MHz premalo, sve u svemu nađi nešto drugo, ovaj je bio krš i kad je izašao, a sad ga je još i vreme ne pregazilo nego izgazilo :d

W8 je skroz ok telefon ako ti prohtevi nisu veliki. Ipak je to telefon pre svega za muziku.

Kako, vreme ga pregazilo? Pa zar on nije izašao na proleće ove godine?
Pa ja bi hteo muziku, net i da mogu da instaliram neku ofis aplikaciju. Ali nebi da pazarim ove paprene tipa Galaksi s 2 i sl.
Neki srednje rangiran, dostojan naslednik W995.
Ili misliš da bi bilo bolje da uzmem neki Xperia model pa da guram plejere..

Poslednja izmena:
Ako hoces SE, onda uzmi novu Xperiu Mini (Pro) - jeftine su i nude vise nego konkurencija za taj novac u ovom trenutku ;) Ako ti nije bitan Android onda idi na Wave - bolje za taj novac trenutno ne mozes naci (perfektan zvuk, moze net, moze ofis ;) )

Hmm, Xperia mini pro, interesantan predlog ali malo skupo. A X8?

Poslednja izmena:
tako što je kasno lansiran, to je isto što i stara xperia mini, a da bi koristio android sa 168 rama prohtevi moraju da ti budu baš jako niski, imao sam telefon sa 192 rama i to je pravo mučenje, ako hoćeš jeftin android uzmi lg gt540 ima otprilike iste karakteristike kao i ovaj ali ima 256 rama, što je minimum za normalno korišćenje, a ima i jako dobar audio čip i jako je jeftin, a extra radi...

Xperia-u Mini Pro ja posedujem, kao i Wave :) Sto se tice Mini-a radi odlicno, 1GHz Qualcomm MSM8255 Snapdragon platforma, 512MB Ram-a i sve radi kao podmazano. Tastatura je odlicna i za sada stvarno nemam zamerki, baterija od 1 do 2 dana. Audio je odlican i tu stvarno nemam reci (mada ja nisam neki audiofil)... Ako ti je potreban Android onda je Mini Pro odlican izbor.

Xperia-u Mini Pro ja posedujem, kao i Wave :) Sto se tice Mini-a radi odlicno, 1GHz Qualcomm MSM8255 Snapdragon platforma, 512MB Ram-a i sve radi kao podmazano. Tastatura je odlicna i za sada stvarno nemam zamerki, baterija od 1 do 2 dana. Audio je odlican i tu stvarno nemam reci (mada ja nisam neki audiofil)... Ako ti je potreban Android onda je Mini Pro odlican izbor.

Tako je. Odlican mob u tom cenovnom rangu.

E j.ebi ga, skoro svi sa 256 rama su 256 + evra. Jel ima nešto do 250 evra a da uzdrma ovaj W995?

Kazi mi kako planiras da nabavljas fon? Preko operatera ili?
ako ides ovako po "radnjama" onda je Xperia Mini Pro oko 200e

Poslednja izmena:
Ili uzmeš neki polovan, a očuvan telefon, sa garancijom kod provajdera.
Recimo neki wp7 telefon. Odličan office paket, ok muzika, fin os. Može i za oko 200€. A svi imaju po 512mb rama, 1ghz procesor, 3,7"-4" ekran.

Poslednja izmena:
Misliš da Telenor prodaje polovnjake?
Mislio sam po radnjama.
I meni se čini da će najbolji izbor biti neki polovan.
Mislim, ovo sve što valja je 350 evra +. :(

Poslednja izmena:
Kazem ti po radnjama Xperia Mini Pro je oko 200e, Wave je isto... A mislim i da ima da se nadje Omnia7 za oko 250 (mada nisam sig.)

Ok, rock. :)

Ja iskreno nisam mogao da nadjem, ono sto sam nalazio (kao nove, nigde grebnute, super ocuvane i tako to) su bile uvek sa nekim ostecenjima koje su mi bole oci (to su bila dva primerka - jedan je imao neke ogrebotine na onom poklopcu za bateriju, a kod drugog mi je sustala slusalica - ta je inace bila nova u radnji sa neprofesionalno zalepljenom samsung folijom preko ekrana :) )... Nasao sam jedino za 250eur stvarno novu, ali nisam hteo da probijam neki svoj zacrtani budzet :) mada mi je mozda sad malo krivo - jer se radi o izuzetnom aparatu. Ali na kraju mi ispade Xperia Mini Pro kod lika koji mi je bio duzan nekih 50-ak eura :)

Seraph je kupio novu u BG-u za 230e. A ja sam jurio po Nisu za 210e, ali sve su se rasprodali, a nigde nije moglo ni da se poruci jer ih nema.

Ja sam ovo cimao sa oglasa u BG-u, ovu sto je "nova" sam u NS-u video u radnji (maxmobil cini mi se, mozda gresim posto ne pamtim imena), a u Nis-u znam da je imala u onoj roze radnji preko puta glavnog ulaza u "Kalcu" isto za 250e :) Sva tri grada trazih :D
znam da su valjda bile 210e u Nisu, ali ocigledno su podigli cenu prema potraznji :)

Poslednja izmena:
Tako je. Samo je bila u toj radnji za 250e. Svuda drugde su prodali. :)

Nisu digli cenu, nego je nema u nabavci. :D

Momcovi, lego je nov Samsung Wave 2 za 215 jura + 16 Gb karta = 250 jura. :D
2 Gb karticu sam dobio pride. ;)
E sad ću valjda biti miran.
U Telenoru košta 36.000, zaboravi!

Sa zdravljem da se sluzis - odlican izbor :) uzivaces u muzici

Hvala matori! :guitar: :,,:
E sad još da prodam ovaj W995 i biće sve na svom mestu. ;)

Odlican izbor! Ima odlicno da te sluzi. :)

Nema smajlije, neopevano! :d

Ma koji ce ti kad ih imas ovde :D

Nazad
Vrh Dno