Šta je novo?

Sony Ericsson M600

• Začetnik teme Začetnik teme Promy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Promy

Slavan
Učlanjen(a)
09.03.2007
Poena
304
Video sam objavljen test ovog phona, interesuje me vase misljenje o njemu!

Meni se nije dopao, onaj koji sam ja drzao u ruci je delovao jeftino, prvenstveno zbog krckave plastike.
Softver svi znamo kakav je.

Imam utisak nakon nekoliko meseci koriscenja da je m600 jedan od kvalitetnijih SE telefona. Ekran podnosi kljuceve u istom dzepu, a "krcava" plastika nece imati ozilljke od umerinih padova. Posle update-a, uiq je prilicno stabilan i brz, nema potrebe za resetovanjem uopste. Ako nemas potrebu za kamerom i WiFi konekcijom, onda nema razloga da cekas http://forum2.mobile-review.com/showpost.php?p=538708&postcount=2018

Video sam objavljen test ovog phona, interesuje me vase misljenje o njemu!

Imao sam ga desetak dana, u jednoj reci - zver.

Zamenio sam ga jer mi jednostavno nije potreban takav telefon. Hteo sam da pazarim nesto jednostavno, vec imam sluzbeni symbian, a u radnji me docekali sa ovim malo koriscenim zicerom. I iz ciste radoznalosti, da isprobam qwerty tastaturu i touch screen, uzmem ga.
Radi perfektno - trazenje mreze, uspostava, kvalitet veze, to je savrseno. Veza sa kompom, instalacija programa i igara, odlicno. Ima brutalan organajzer, kakav je valjda potreban kakvom advokatu, astronautu, sta ja znam. Download tema i zvukova sa SE sajta ide neverovatno brzo, i to pre uvodjenja 3g. Office paket, preteran, bolji no nokijin. Kvalitet izrade - cista desetka. Ukusi su razliciti, ali meni se dopadao i dizajn...

Zamenio sam ga jer je to telefon za nekoga ko ne provodi toliko vremena u kolima kao ja (nije bas zgodan za kola), a i nisam koristio 20% njegovih mogucnosti. Otisao sam sa idejom da ga zamenim za W810 (taj mi je, eto, lep), no opet je bio jedan zicer....
Da ne duzim, nisam imao bolji telefon u rukama od M600 (P serija included, o nokijama da i ne govorim).

Ekstra telefon, inace plastika koja je kao krcava je ekstra samo tako deluje kvalitetno je napravljen ekran je ekstra posle update-a radi mnogo brze tastatura je skroz upotrebljiva i kad se naviknes na QWERTY super radi, jednostavno tel je zver. jedina mana je baterija koja traje 1 dan ako ga akas svaki cas a sa umerenim koriscenjem opusteno 2 dana. Inace ja imam u beloj varijanti tel. vredi tih para sigurno.

M600i, pad cene

Da li bi mogao neko da prokomentariš kratko pad cene m600 (očekivan, realan ili ne, itd)? Ako je verovati mob.svetu, trenutno je na oko 190€ (mada nisam zvao da proveravam).

Pa takva cena je i realna s obzirom da nema kameru i Wifi. Pala je i cena w950, tako da je naspram telefona koji ima 4gb memorije, cena m600 jako visoka(ko ne bi dodao 30e za 4gb i bolji paket opreme(W sluske)).

Da li bi mogao neko da prokomentariš kratko pad cene m600 (očekivan, realan ili ne, itd)? Ako je verovati mob.svetu, trenutno je na oko 190€ (mada nisam zvao da proveravam).

I jos nesto sto se tice cene, dugo nije bio u prodaji u "normalnim" prodavnicama pa mu je zato cena bila oko 480 Evra !

Inace ja imam w950 , i apsolutno nemam nista lose da kazem , telefon je perfektan ! Jedina zamerka je tastatura (na koju se vremenom naviknes) ali kod m600 je qwerty tako da je VRH !
Po meni je cena ekstra povoljna , sudeci po tome sta mozes da kupis za iste pare od konkurencije ! pozZ

Te za 500€ nisam ni računao. 😉 Otprilike sam mislio da mu se ranije cena kretalo slično ili isto kao i Nokia E61, koja se još uvek drži na nekih 300€, dok je ovo ipak priličan pad.
Što se tiče tastature, mislim da nije qwerty, već neki čudan polu-qwerty derivat, ne znam koliko je zgodno raditi na njoj?

Tastatura jeste qwerty s' tim što se ispod svake tipke nalaze dva tastera, pa kada se pritisne leva strana tipke reaguje jedan taster a kada se pritisne desna strana tipke drugi (nešto slično ovome je bilo kod Nokie 3200, naravno u pitanju je bila numerička tastatura).

Tastatura jeste qwerty s' tim što se ispod svake tipke nalaze dva tastera, pa kada se pritisne leva strana tipke reaguje jedan taster a kada se pritisne desna strana tipke drugi (nešto slično ovome je bilo kod Nokie 3200, naravno u pitanju je bila numerička tastatura).

Upravo, inace moj drugar ima tel pa sam probao meni se jako dopada tastatura i bas je brza !

Ima li neko informaciju kako ide divx reprodukcija, tj. koja podešavanja mogu da prođu, a da ne secka, da li ide preko celog ekrana i ostalo što mislite da je bitno. Hvala puno. 🙂

Poslednja izmena:
Pa koristio sam onaj divxplayer 0.86 ili 0.87 ne znam ni sam tj. davno bilo vise nemam instaliran i vidis titlove nisam proveravao a i ne verujem da bih nesto video na tom ekranu... Slike se lepo ucitavaju i zavisi i od velicine slike ali ne preterano a za zumiranje e pa to je *******o ne mozes iz obicnog view-era da zumiras(mozes samo fit to screen) a ako ga otvoris u njegovom editoru mozes da radis sta hoces i ide sve poprilicno brzo. Jeste da je telefon skup ali nije komp tako da ako mislis da ces nesto da uradis na njemu vise od primanja/slanja mail-a fax-ova koriscenja kao modem/router kucanje dugackih poruka(mnogo je dobra tastatura kad se naviknes) nije tako dobro kao sve nabrojano, i to je ono sto je meni trebalo. Gledanje filmova slusanje muzike(sr*nje sa poslednjim firmware-om) je meni nepotrebno i za to nije nesto pogodan osim ako neces da tel koristis kao "statusni simbol" ili video/player i da ljude ostavljas iza sebe sa njihovim izbecenim licima(obicno tako biva kad vide tako nesto) 😀😀 ali naravno ne smeta ni to da ima, e al sam se nakenj*o 😀

Poslednja izmena:
Pa koristio sam onaj divxplayer 0.86 ili 0.87 ne znam ni sam tj. davno bilo vise nemam instaliran i vidis titlove nisam proveravao a i ne verujem da bih nesto video na tom ekranu... 😀

Divx na N73ME pušten iz smart movie ide glatko ali je titl sitan, a obzirom da M600 (W950) ima veći ekran od N73 titl bi trebalo da bude malo veći (taman koliko treba). mada je to daleko od udobnog gledanja (za takve stvari je daleko praktičniji portabl DVD plejer).

Pomenuo si da se kvalitet zvuka pogoršao u poslednjem firmware-om. Da li se to odnosi i na zvučnik i na slušalice ili na jedno od ta dva? U kom smislu je zvuk lošiji? Da li si imao priliku da uporediš kvalitet zvuka M600 i W950?

Pozdrav

E pa mislio sam na sluske ako ga koristis kao Player(mnogo je tisi) i umalo da zaboravim ako racunas da ce te buditi a imas poslednji firmware onda slaba vajda, *****ali su i alarm tako da koliko god ga ti pojacao i pustio preview da vidis jacinu on fura svoj fazon ultra tihoh alarma 😀 znaci nesto su opako *****ali i nece vise biti firmware-a tako da vidis naslednika kakav ce biti tj. sacekas jos malo, sad ne znam jel si to zbog ogranicenog budzeta resio sad da uzimas kad je pojeftinio ili ti se svidja. Dobro porazmisli o stvarima koje sam spomenuo pa vidi jel ce te nervirati tako nesto. Inace i na w950 su dosta utisali zvuk tako da ako hoces nesto kao player moraces ili da kupis neki ipod ili neki slabiji telefon iz walkman serije. poz

Poslednja izmena:
Aj' malo buđenja teme. Je'l ovo istina za M600i i W950? Posle upgradea firmwarea alarm postaje previše tih?

Da li je tih i posle duže zvonjave? Kod mnogih aparata je potpuno uobičajeno da krene tiho, pa da se kasnije pojačava. Cena M600i je stvarno ozbiljno pala, da se razmišljam malo da ponovo dam šansu UIQ, s obzirom da sam sa Symbiana rado pobegao u WM s obzirom koliko je strahovito spor.

Ne znam, meni nije tih alarm, a volim da spavam. 😀 Ne znam koji je tačno firmware, mada juče sam ga flešovao, pa bi morao biti najnoviji. Koristim default melodiju za alarm.

Znam, ali spremio sam se da očekujem mnogo gore, ovo je skroz OK. MPx220 je i dalje "na klupi". Elem, par nekih, meni, bitnih stvari je ovde mnogo bolje urađeno, posebno što se tiče razgovora i blutut headseta, kao i poziva na glas kroz BT. Nije ovo daleko od WM, štaviše - razlika u ceni i praktičnost dizajna je fenomenalna. Finalna obrada - ko tenk, naročito neočekivano, pošto sam na nekom review čitao da plastika škripucka?! Ovaj fon kao da je od betona, o kakvom škripuckanju oni pričaju? 🙂

Nazad
Vrh Dno