Šta je novo?

Sony BRAVIA ili Sharp LCD?

BitrAtE

Znamenit
Urednik
Moderator
Učlanjen(a)
24.08.2003
Poena
1,165
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 7 7800X3D @ NZXT Kraken Elite 240 AIO
Matična ploča
Gigabyte B650M AORUS ELITE AX ICE
RAM
32GB (2x16GB) Kingston FURY Renegade DDR5 RGB DDR5-6000 CL32-38-38 @1.35V
GPU
GIGABYTE RTX 5080 AERO OC SFF
Storage
Kingston KC3000 PCIe 4.0 NVMe M.2 SSD (2TB + 1TB)
Zvuk
Edifier S880DB MKII / Edifier T5 Sub @ AudioQuest DragonFly Black / Asus ROG Delta II Wireless
PSU
NZXT C1200 Gold ATX 3.1
Kućište
ASUS Prime AP202 ARGB White [5x Lian Li Wireless Fans]
Monitor
Philips Envia 32M2N8900 4K 240Hz QD-OLED
Miš & tastatura
Asus ROG Strix Scope II 96 Wireless Gaming + ASUS ROG Harpe Ace Aim Lab Edition @ Razer Pro Glide XXL
Ostale periferije
C1 55" & PS5 & Q990B
Mobilni telefon
iPhone 17 Pro Max
Pametni uređaji
Huawei GT2 Pro, GT4 Silver Elite, GT5...
Pristup internetu
  1. Optički internet
  2. Mobilni internet
Znachi u kategoriji preko 90cm ekran...koji je bolji...i zashto...Treba ovih dana da uzmem i u dilemi sam da li sharp ili sony....

Znachi u kategoriji preko 90cm ekran...koji je bolji...i zashto...Treba ovih dana da uzmem i u dilemi sam da li sharp ili sony....
BenQ DV3750 pogotovo ako mozes da ga kupis po nekoj ceni od "preko" kod nas je oko 170-180k dinara

http://www.benq.com/products/LCDTV/?product=575&page=specifications

http://www.idealo.de/preisvergleich/OffersOfProduct/326660S1-2_-dv3750-benq.html

37'' full (1920x1080) HDTV za te pare nema bar ne u evropi naravno bravia je odlicna ali cena...

Cijena nije bitna....BenQ ne mogu da nabavim..u ponudi imam samo Braviu i Sharp....zanima me koji je bolji...

bravia 32 incha, 105 000 zaista je SAVRSENA slika. Sony je ipak pionir u ovim tehnologijama, moja preporuka. Jos ako ga budes koristio za povezivanje na racunar🙂

koji sharp?

Dopuna: Sharp je ove godine podugovorio nekoliko modela. Sada ima tri klase:
I Sharp, made by
II Funai
III Orion

Prva klasa je vrh vrhova i radi je kao sto vidis Sharp sam za sebe. Naravno govorim o Aquos seriji i to NE o sim modelima

Daj mi tacnu oznaku i reci cu ti gde spada...

Poslednja izmena:
Ne znam koja je oznaka tacno bila...al znam da je bila ta Aquos serija...37"

Onda ti ne mogu pomoci jer u okviru Aquos serije ima nekoliko modela medju kojima je i Sharp (da kazem "original") i Funai i Orion koji su rebrandirani...
Sharp, doduse, kaze da stoji iza svih svojih proizvoda i da je narucivao od proizvodjaca koji mogu da zadovolje visoke standarde bla bla.....ipak treba znati da ovde u USA modeli koje su napravili Funai i Orion idu sa veoma agresivnom cenom i garancijom od 90 dana dok ovi drugi idu sa premium cenom i 12 meseci garancije...neki i 24 meseca...

Samsung paneli ? 🙂 Pa da nema sonija, samsung ne bi ni imao panele 🙂 Obe firme imaju iste fabrike, ali zato Sony prvi bira :d, pa eto odgovora zashto su sonijevi TFTovi bolji. Pa Sony vec prestaje sa LCDom, dok su se drugi tek zaleteli 🙂

Poslednja izmena:
Samsung paneli ? 🙂 Pa da nema sonija, samsung ne bi ni imao panele 🙂 Obe firme imaju iste fabrike, ali zato Sony prvi bira :d, pa eto odgovora zashto su sonijevi TFTovi bolji. Pa Sony vec prestaje sa LCDom, dok su se drugi tek zaleteli 🙂
Izgleda da različite osobe razičito tumače istu stvar 🙂
http://www.behardware.com/html/news/?date=23-08-2006#8320
http://www.behardware.com/html/news/?date=26-04-2005#7497
Neko bi rekao da je otvaranje zajedničke fabrike sa Samsungom pre poraz Sony-a nego pobeda, al' dobro.
Bilo kako bilo, to što je čovek gore rekao jednostavno ne stoji. Sony je brend sa kojim se nekada Samsung nije mogao uporediti ni u šali, ali sada više nije tako. Ako se ne varam, na tim panelima ipak piše Samsung a ne Sony.

offtopic:
Nemoj da se ljutiš, ali u bilo kakvoj diskusiji u kojoj se pojavljuje reč Sony ti gubiš svaku objektivnost.
Ljubav je lepa stvar, ali ne ako je usmerena prema multinacionalnim kompanijama (bez obzira da li je u pitanju Sony, Samsung, AMD, intel ...). Nažalost to je izgleda hronična pojava po forumima.:S:

offtopic:
Nemoj da se ljutiš, ali u bilo kakvoj diskusiji u kojoj se pojavljuje reč Sony ti gubiš svaku objektivnost.
Ljubav je lepa stvar, ali ne ako je usmerena prema multinacionalnim kompanijama (bez obzira da li je u pitanju Sony, Samsung, AMD, intel ...). Nažalost to je izgleda hronična pojava po forumima.:S:

Ne razumem zashto svi misle da sam ja zaslepljen Sonijem ? Do pre par meseci, jedina sonijeva stvar u kuci mi je bio playstation, a sada sam kupio i DV kameru, ali nije bila bolja za te pare. Sa LCDom je druga stvar, Sony je skup, ali je najbojli, to ce ti svako reci. Evo uskoro uzimam LCD TV, i o soniju ni ne razmishljam, uzecu NEO koji je skoro 3x jeftiniji, a ne toliko loshiji.

Mislim da svako gleda da za ulozene pare dobije najvishe, a postoje komadi tehnike gde je to Sony. Ja mogu samo da ih poshtujem vishe od ostalih, jer je to jedina firma koja je od prvog dana gurala tehnologiju napred, i stalno donosila neshto novo, a da njih nema, ziveli bi u sedamdesetim za neke stvari. I kao shto vec rekoh, i ovoga puta Sony prvi napushta "staru" tehnologiju i prelazi na novu.

Sa druge strane, ono shto mi se ne svidja kod samsunga je to shto rade kako vetar duva. Jedan komad hardvera im je odlichan, drugi je dno dna, pa tako mora dobro da se prati i pazi shta kupujesh od njih, jer naravno koriste svoju popularnost. Zato mi ne pada na pamet nishta samsungovo da kupujem, pre cu uzeti totalno novu firmu, ili najjachu.

Poslednja izmena:
Pošto je ovo opet offtopic, biću kratak (mada sam se u startu raspisao 🙂). Sve je, naravno, bez ikakve loše namere.
Ne razumem zashto svi misle da sam ja zaslepljen Sonijem?
Jedan moj prijatelj ne može da razume zašto svi misle da je zaslepljen fudbalskim klubom Partizan (ali stvarno). Ako svi, ili velika većina, to misli, mora da postoji jak razlog za to.
Pogledaj malo svoje postove iz ugla drugih posetilaca foruma. Način na koji pričaš o Sony-u podseća (da naglasim da samo podseća 🙂) na način na koji fanatici pričaju o predmetu svog fanatizma (bilo da je to fudbalski klub, politička stranka, religija i sl.). Pri tome nerekto iznosiš neistine, poluistine, teško proverljive tvrdnje i sl. (objašnjenje nekih od tih stvari ima npr. na http://en.wikipedia.org/wiki/Weasel_words).
Par primera samo iz prethodnog posta:
Sa LCDom je druga stvar, Sony je skup, ali je najbojli, to ce ti svako reci.
Ja mogu samo da ih poshtujem vishe od ostalih, jer je to jedina firma koja je od prvog dana gurala tehnologiju napred, i stalno donosila neshto novo, a da njih nema, ziveli bi u sedamdesetim za neke stvari.
I kao shto vec rekoh, i ovoga puta Sony prvi napushta "staru" tehnologiju i prelazi na novu.

NHF, pozdrav :wave:

P.S. I ja volim Sony kao brend (ponosni sam vlasnik Sony televizora dugi niz godina), Pored toga volim i Crvenu Zvezdu, i mnoge druge stvari. Ipak, mnogo više od toga volim da imam kredibilitet i poštovanje od strane drugih ljudi. 😉

Poslednja izmena:
Pogledaj malo svoje postove iz ugla drugih posetilaca foruma. Način na koji pričaš o Sony-u podseća (da naglasim da samo podseća 🙂) na način na koji fanatici pričaju o predmetu svog fanatizma (bilo da je to fudbalski klub, politička stranka, religija i sl.). Pri tome nerekto iznosiš neistine, poluistine, teško proverljive tvrdnje i sl. (objašnjenje nekih od tih stvari ima npr. na http://en.wikipedia.org/wiki/Weasel_words).
nhf ako krenes ovom logikom koju si napisao videces da je ceo forum "fanatican" ne samo driver.pogledaj malo iz ugla posetioca foruma kako masa ljudi prica o amd-u recimo 😉 o intelu 😛 o nvidiji/atiju/nokiji/sonyericsonu/oblivionu/nwn/igrama uopste/programima/operativnim sistemima, itd... ovo je btw geek based forum after all i naravno da ima fanatizma sto se tehnologije/brandova iz te branse tice i bas je super 😀 drajver nije ni bolji ni losiji od svih nas ovde
pozdrav :wave:

nhf ako krenes ovom logikom koju si napisao videces da je ceo forum "fanatican" ne samo driver.pogledaj malo iz ugla posetioca foruma kako masa ljudi prica o amd-u recimo 😉 o intelu 😛 o nvidiji/atiju/nokiji/sonyericsonu/oblivionu/nwn/igrama uopste/programima/operativnim sistemima, itd... ovo je btw geek based forum after all i naravno da ima fanatizma sto se tehnologije/brandova iz te branse tice i bas je super 😀 drajver nije ni bolji ni losiji od svih nas ovde

To što kažeš stoji (a i ja ne kažem ja da je driver loš, naprotiv), ali od prevelike ostrašćenosti nema mnogo leba. Ja na ovaj forum dolazim da bih pokupio korisne informacije, tj. naučio nešto, i iz tog ugla posmatram stvar. Iz ostrašćenih prepucavanja o tome čiji je veći & deblji ne može mnogo da se nauči (izuzev o psihologiji).
Eto, i ovaj tread je otišao tamo gde ne treba :S:. Više od polovine je zrelo za brisanje.

Ljudi meni samo treba odgovor shta je bolje....Sony BRAVIA ili SHARP? Cijena nije bitna...samo shta je bolje? 🙂

Pogledaj malo svoje postove iz ugla drugih posetilaca foruma. Način na koji pričaš o Sony-u podseća (da naglasim da samo podseća 🙂) na način na koji fanatici pričaju o predmetu svog fanatizma (bilo da je to fudbalski klub, politička stranka, religija i sl.).

To tako izgleda zato shto na ovom (PC) forumu ljudi slabo prate konzole pa veruju svakakvim nebulozama i ja onda 90% vremena potroshim da im pokazem kako je to laz ili nechije nagadjanje/predvidjanje.

Pri tome nerekto iznosiš neistine, poluistine, teško proverljive tvrdnje i sl. (objašnjenje nekih od tih stvari ima npr. na http://en.wikipedia.org/wiki/Weasel_words).

Isto ja to mogu da kazem za vecinu foruma kada prichaju o konzolama/PS3. Ljudi ovde predvidjanja koriste kao argument, i grupno ne vole konzole, tako da u ochima vecine, ja nisam u pravu, i ja to ne mogu da dokazem, ma shta radio.

Par primera samo iz prethodnog posta:

Ne vidim shta je problem sa time shto sam rekao. Sony je firma koja gura tehnologiju, prestaju sa LCDom, prelaze na novo, a ako mislish da to nije tachno, kazi mi onda koja je to firma. Siemens ? 😀😀😀

P.S. I ja volim Sony kao brend (ponosni sam vlasnik Sony televizora dugi niz godina), Pored toga volim i Crvenu Zvezdu, i mnoge druge stvari. Ipak, mnogo više od toga volim da imam kredibilitet i poštovanje od strane drugih ljudi. 😉

Gde pishe da ja volim Sony ? To shto hvalim playstation koji je oduvao sve konzole i oborio sve rekorde u istorijii konzola ? 🙂 Pogledaj malo bolje i videcesh da ja ovde kada pricham o soniju, to je 99% playstation, to je ono shto ja hvalim, i ne zato shto ga volim, nego zato shto je najbolji. Da neko pravi bolje, ja bi njega hvalio. Nikada ja nisam "hvalio" jednu marku u celini, vec samo odredjene proizvode.

Poslednja izmena:
Izgleda da se ovaj thread pretvorio u jednu od onih offtopic diskusija sa sve većim postovima i sve manje smisla. Iako sam gore napisao da takve stvari ne volim, sad sam se našao usred toga :S:. S obzirom da se takve stvari završavaju tako što mod stavi lock, molio bih nekog moda da to uradi.

@driver
Pošto našoj priči ovde nije mesto, poslaću ti odgovor na PM.

Ne vidim shta je problem sa time shto sam rekao. Sony je firma koja gura tehnologiju, prestaju sa LCDom, prelaze na novo, a ako mislish da to nije tachno, kazi mi onda koja je to firma. Siemens ? 😀😀😀

Nesto sam se pogubio, na sta konkretno mislis ovde? Daj neki link? Znam da su prestali sa proizvodnjom monitora, ali da idu na nesto novo u odnosu na lcd-ove u televizorima nisam.

Poslednja izmena:
Pa prichaju o OLED ekranima. Evo sada malo guglam, i vishe nigde ne pishe da Sony prestaje sa proizvodnjom LCDa ove godine, kaze nastavljaju u 2007. normalno. A usput sam prochitao i da ce OLED doci kasnije nego shto je planirano, tako da ce verovatno zato i nastaviti da prodaju LCD, jer chak i shto ne pratim preterano, vidim da stalno najavljuju nove modele. Pojavio se novi KDL40W2000 40" 1080p za 2500e u evropi, i sve pochistio kao najbolji model u klasi po hifi-choice chasopisu, http://www.products.sony.co.uk/pdfs/KDL40W2000_WHF_supertest_winner.pdf

Ja sam i dalje na NEO 32" 720p HDMI, sad koshta 69k dinara, dzabe 🙂

Nazad
Vrh Dno