Šta je novo?

sony bravia 40v4000

toogood

Slavan
Učlanjen(a)
09.11.2008
Poena
440
Kakve su karakteristike ovog modela? Ima li ga neko i kakva su iskustva...paniram da kupim??

poz
toogood

hvala matori...uzimam ga definitivno...na njega kacim PC, PS3 i kablovsku...mislim da ce mi odgovarati za moje ne toliko zahtevne opcije koje TV tehnologija nudi

edit : razdaljina je 2-3 metra i mislim da je to isto ok?

poz
toogood

Poslednja izmena:
Kad' sam mislio na rezultate testova, mislio sam na to koliko su losi :), pogotovo Motion Resolution i bednih 300 linija rezolucije.

E sad, sa razdaljine od 3m neces imati nikakve koristi od 40-42" i 1080p rezolucije, pogotovo sa LCD-om koji ne moze da izvuce ni pola od toga. Koliki ti je budzet ? Ako ne mozes da se protegnes do 42PY80/85 (ne znam tacno koja mu je cena sad), onda mozes da uzmes 37-42PV8(0). Ako ne planiras da ga koristis kao desktop non-stop, nijedan LCD nema tu sta da trazi,

Poslednja izmena:
I mene je ranije zanimao taj model jer nije skup 1150$ cad koliko kosta u Srbiji sada?

hvala matori...uzimam ga definitivno...na njega kacim PC, PS3 i kablovsku...mislim da ce mi odgovarati za moje ne toliko zahtevne opcije koje TV tehnologija nudi

edit : razdaljina je 2-3 metra i mislim da je to isto ok?

poz
toogood

Brate sta je sa Crypton-om ne zavrsava posao?

imam cryptona 32" i zadovoljan sam sa slikom...ponavljam nisam neki zahtevan korisnik...mislio sam da predjem na veci ekran sa full hd varijantom zbog nekih igrica i uopste preglednosti (veceg kvaliteta)

ne mislim da poredim ova dva TV-a iako mi se kod cryptona svidja kombinovanje PIP i PAP-a u svim varijacijama koje sony nema!!!

Sa druge strane nema price sony je sony :)

poz
toogood

Aaaaa.... Moja greska onda.

U tom slucaju ne znam sta reci. Ja imam 40W4000 i prezadovoljan sam.
Koliko sam upucen razlika izmedju konkretnog W i V modela je u panelu.

Najbolja stvar je da pogledas uzivo u nekoj prodavnici pa da vidis da li ti odgovara. Osim kvaliteta slike koji se procita sa papira kao tehnicki podatak veoma je vazan i licni utisak.

Aaaaa.... Moja greska onda.

U tom slucaju ne znam sta reci. Ja imam 40W4000 i prezadovoljan sam.
Koliko sam upucen razlika izmedju konkretnog W i V modela je u panelu.

Najbolja stvar je da pogledas uzivo u nekoj prodavnici pa da vidis da li ti odgovara. Osim kvaliteta slike koji se procita sa papira kao tehnicki podatak veoma je vazan i licni utisak.

a da li imas problem sa uniformnocu boja?

a da li imas problem sa uniformnocu boja?

Nisam primetio. Podesavao sam TV prema nekom AVCHD disku za podesavanje.

PS3 radi lepo nikakave probleme sa bojama (niti sa necim drugim), BD diskovi rade OK (ja licno mislim sjajno), fotogtafije sa S5IS i letovanja odlicno, kamkorder snimci sa istog letovanja fenmenalno....

malo off topic ali da li postoji na netu neki software koji se moze skinuti da se kalibrisu TV-i

btw. kupio sam doticnog sonyja :)

extra je!!!!

poz
toogood

super...bas bi voleo da kalibrisem TV

poz
toogood

hvala matori skidam avshd.exe fajl pa javljam utiske ili pitam nejasnoce

poz
toogood

Eeee.... Jeste to je taj. Imas i pdf dokument kako da podesavas prema njemu.

evo prvo pitanje...skinuo sam exe fajl koji sam prebacio u iso fajl (po automatizmu), pa sam probao da narezem taj iso na dvd i nije hteo da ga pusti ni na kompu niti na ps3...posle tom sam instalirao najnoviji power dvd 9.0 koji ga ne vidi???

hmmmm nesto pogresno radim

poz
toogood

evo prvo pitanje...skinuo sam exe fajl koji sam prebacio u iso fajl (po automatizmu), pa sam probao da narezem taj iso na dvd i nije hteo da ga pusti ni na kompu niti na ps3...posle tom sam instalirao najnoviji power dvd 9.0 koji ga ne vidi???

hmmmm nesto pogresno radim

poz
toogood

Kod mene na PS3 radi bez problema. Jedino, koliko se sećam,
nije uradio autostart već sam morao ručno da ga startujem.

Btw, kako si "perbacio" .exe u .iso? Ako si ga samo rename-ovao to neće moći.
Potrebno je startovati .exe koji se raspakujei napravi .iso.
Pretpostavljam da nisi uradio tako ali ajd da pitam.

otvorio sam ,exe i napravio mi je .iso

jel na ps3 startujes iz linuxa ili njegovog os-a?

moguce da mi se dvd nije dobro narezao (noname varijanta)

Uspeo sam da ukljucim...dvd rezac mi nije dobro narezao prvi put sada je ok...

Kalibrisao sam TV iako nema mnogo funkcija za kalibraciju (black white boje i dr.) pa sam se igrao sa brightnesom, contrastom pozadinskim osvetljenjem i dr...uglavnom sam zadovoljan za moje male potrebe

hvala na softveru sada mi je nekako bolja slika malo zbog tehnike malo zbog sugestije :)

jel istina da manje trosi struje TV ako se dobro kalibrise?

Da.

Sa hdtvtest.co.uk:
Default 235 watts ["Shop"], 196 watts ["Home"] *
Calibrated 88 watts

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno