Šta je novo?

sony ax2000 - 50i vs25p

zak

Slavan
Učlanjen(a)
23.08.2005
Poena
319
Bukvalno svuda sam procitao da je 25p bolja opcija na kraju i youtube sve konvertuje u progressive kada uploadujemo. Ono sto me je iznenadilo je da kad sam dosao do sony ax2000 i probao 25p 1080 progressive je da nisam dobio isti kvalitet slike kao 50i 1080. Staticni kadrovi su ok ali svenkovi...Pa prosudite sami...
Progressive http://dl.dropbox.com/u/53408471/progressive.MTS
interrlaced http://dl.dropbox.com/u/53408471/interlaced.MTS
Mnogo bolje rezultate dobio sam sa znatno osakacenijim modelom hdr cx260 u 50p 1080
P.S Sve je radjeno danas na vetrovitom i hladnom vremenu na terasi. Automatika. Hvala na razumevanju :d

Poslednja izmena:
Pa, i mene...ali ne znam u cemu je problem...Mozda je model malo stariji 2009 ali svi su ga nahvalili...cena - kvalitet.

Poslednja izmena:
Pa tako funkcionise progressive, 50i uvek izgleda glatkije, kao da je 30p. Pitanje je samo kome sta treba, ako ti treba glatko kao TV dnevnik, uvek mozes da stavis 30p i dobijes to isto, svaka normalna kamera ima NTSC i PAL, ukljucujuci i tvoj DSLR. Mislim da smo o ovome vec pricali u drugom threadu :) Prvi sledeci film kad budes pogledao obrati paznju na brze panovanje kamere, isto ce ovako da "secka".

Poslednja izmena:
Pa tako funkcionise progressive, 50i uvek izgleda glatkije, kao da je 30p. Pitanje je samo kome sta treba, ako ti treba glatko kao TV dnevnik, uvek mozes da stavis 30p i dobijes to isto, svaka normalna kamera ima NTSC i PAL, ukljucujuci i tvoj DSLR. Mislim da smo o ovome vec pricali u drugom threadu :) Prvi sledeci film kad budes pogledao obrati paznju na brze panovanje kamere, isto ce ovako da "secka".

Mislio sam da to vazi za DSLR-ove...Ova kamera koliko ja znam nema oba moda tj samo pal ili ntsc a u ovom slucaju pal
Znaci da je jedini nacin da se snima u 25p da se izbegavaju panovi :S:

Ne panovi, nego brzi uski panovi. Probaj da napravis pan neke prirode sa sirokim objektivom, nece biti nikakvih problema. Fora je samo da izbegavas vece zizne daljine u malom prostoru ako panujes, odnosno, kao sto sam vec rekao, sto je duzi objektiv, ti sporije panuj, samo sto ti za to treba stativ, iz ruke za sve preko 30mm treba puno vezbe, osim ako se ne bavis strelicharstvom :) Ako hocesh iz ruke, tu puno pomaze stabilizacija, Tamron 17-50/2.8 VC je neki pocetni objektiv koji ima smisla, kosta oko 350e polovan. Jos jedna solucija je monopod, on mooze bas dosta da stabilizuje, ja na njemu bez problema koristim 100mm na cropu (160), ali ako hocesh glatke i stabilne kadrove kao stena, tu mora stativ sa fluid glavom.

Snimanje obicnom kamerom nije lako a da to lici na nesto, a DSLR je tezi jedno 5x, tako da treba dosta ucenja i vezbe da bi dobio stabilne i dobre snimke...

Driver, ne snimam dslr-om... AX2000 sony je kamera :)
Hvala na objasnjenju u svakom slucaju...Koristice i u ovom slucaju...
Probacu pa javljam rezultate

Zar nije bio neki zak ovde koji je skoro uzeo 600D ili tako nesto i zalio se na potpuno istu stvar pre par dana ? :)

Ako snimas kamerom koja nema NTSC, a hocesh da ti sve bude glatko, ne ostaje ti nista drugo nego da snimas 50i...

Zar nije bio neki zak ovde koji je skoro uzeo 600D ili tako nesto i zalio se na potpuno istu stvar pre par dana ? :)

Ako snimas kamerom koja nema NTSC, a hocesh da ti sve bude glatko, ne ostaje ti nista drugo nego da snimas 50i...

EOS650D :) Radim u maloprodaji tehnicke robe pa volim sve da probam :)
Onda Ispada da su PAL kamere totalni promasaj ako hoces glatku sliku i da to postujes na youtube...Posto tamo je sve u progressive :smash:

Pa da, ispada da je kompletna filmska tehnika ukljucujuci i Holivud, totalni promasaj :d:d

Najbolje su kamere ili aparati koji mogu da snimaju 24p, 30p, 60p.
Sledecu stvar koju budem uzimao mora da poseduje tu mogucnost. Zahebi PAL. NTSC zakon :)

Consumer kamere uglavnom imaju ta ogranicenja jer se podrazumeva da ces da snimas u formatu za zonu u kojoj zivis. Tek skuplje kamere imaju i PAL i NTSC rezolucije, a svaki DSLR ima sve, bar Canoni...

Kakve zone u vreme progressive videa ? Svi televizori pustaju sve do 60 Hz ... Ne razumem sto i dalje postuju PAL i NTSC standarde ...

Pa nije 100% svega na progressive videu, verovatno je mnogo veci procenat nego sto mislimo na interlaced, i zbog toga tranzicija toliko dugo traje...

E da je to jedini standard koji bi trebalo zakonom zabraniti :)

Nazad
Vrh Dno