Šta je novo?

Sony A200

jon_doe

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
31.03.2009
Poena
169
Hocu da kupim ovaj apart tj vec sam se odlucio za njega, gledajuci ostale modele u cenovnom rangu...
Interesuje me koju firmu preporucijete >!< zbog garancije i to?(ne morate ovde da odgovroite moze PM 😀)

kakav je BM Focus Foto? ili PCFOTO?!

Mora da postoji dobar razlog shto si se za to odluchio umesto za Canon/Nikon, neko te drzi na nishanu ? 🙂

A shto se tiche garancije, preporuchujem Axelfoto...

...

pa za 400e nemam ni jedan Cannon ili Nikon da uzmem :S::S::S::S:
znaci to mi je ono najvece napinjanje 😀 prvo 350 pa oda 400 i kraj

Veruj mi da je svaka druga kombinacija bolja, polovan aparat, prosumer ili neuzimanje aparata uopste, sve je bolje nego to sto hoces.

Ne znam da li si mislio da kupis to sad i da zavrsis sa troskom, ali to je kod DSLRa nemoguce.

....

ma imam i mozda nikon d40 i d60?! ali gledam na testovima ovaj A200 sony je dosta bolji ili se tripuje... ne zelim da budem profi fotograf daleko od toga.. jednostavno zelim kvalitetan aparat kupicu kasnije par objektiva i eto... Jel imas neki drugi da mi preporucis?!

jednostavno zelim kvalitetan aparat kupicu kasnije par objektiva i eto... Jel imas neki drugi da mi preporucis?!

Za Sony imas objektiva na kasicicu i skupi su, nemas bas neku slobodu izbora, za Nikon i Canon samo sto baba na buvljaku ne prodaje objektive. Nemoj gledati samo cijenu aparata sa kit objektivom, raspitaj se koliko kostaju aftermarket objektivi i koliko su dostupni.

ma imam i mozda nikon d40 i d60?! ali gledam na testovima ovaj A200 sony je dosta bolji ili se tripuje... ne zelim da budem profi fotograf daleko od toga.. jednostavno zelim kvalitetan aparat kupicu kasnije par objektiva i eto... Jel imas neki drugi da mi preporucis?!

Kako si video da je bolji, i u chemu ?

Pogledaj ove primere, http://www.dpreview.com/reviews/SonyDSLRA200/page26.asp i u naredne dve strane. Sony pravi fotografije u klasi onih sa Olympusa koji ima manji senzor. Nikon D60 je bolji (aktuelni D3000 je josh bolji), a Canon 1000D ga je odrao..

DSLR aparati kod odskachu od svih su Canon i Nikon, i za sve van toga treba imati bash nerealne razloge za kupovinu, jer em dobijash loshiji aparat, em cesh se ubiti tragajuci za objektivima i opremom, koja ce te uvek skuplje koshtati...

Kako si video da je bolji, i u chemu ?

Pogledaj ove primere, http://www.dpreview.com/reviews/SonyDSLRA200/page26.asp i u naredne dve strane. Sony pravi fotografije u klasi onih sa Olympusa koji ima manji senzor. Nikon D60 je bolji (aktuelni D3000 je josh bolji), a Canon 1000D ga je odrao..

DSLR aparati kod odskachu od svih su Canon i Nikon, i za sve van toga treba imati bash nerealne razloge za kupovinu, jer em dobijash loshiji aparat, em cesh se ubiti tragajuci za objektivima i opremom, koja ce te uvek skuplje koshtati...

Potpisujem drajveru sve sto si rekao, ali zar nekada ne pomislis da i djeca radnika, koji prave te sony igracke, treba da jedu. E da nije ovakvih. ta deca bi pocrkala od gladi.😀😀
A lepo je da si shvatio da su Nikon i Canon najbolji, ovim redom.:d

Poslednja izmena:
I ja se slazem sa driver-om mada je athalonov redosled firmi upitan 🙂) samo cekam drivera.
jon_doe nije nam rekao zastace mu aparat i zasto bas DSLR a ne neki Prosumer. Za njega (jon_doe) fotografija ako oces da se bavis njome je jalo skup hobi pogotovo DSLR jer svaki mesec ili svako drugi dokupis nesto. Prvo su to objektivi pa blicevi svetlomeri torbe rancevi dodatna napajanja stativi nosaci rameni stativ (smajser kako ga ja zovem) zonerice. daljinski okidac adapteri pa sredstva za ciscenje ako si na terenu ,pa onda Photo Bank Storage ili 10 SD ili CF kartica od 16 ili 32GB jer neces da nosis laptop sa sobom (RAW NAF fotke > 10MB) a ne daj boze da imas foto studio..rasveta pozadina i na kraju svatis da si dao para za jedan dobar automobil. Ne zelim da te uplasim ali ako zelis da imas aparat za klasicno skljocanje bez toga da u drustvu merite ko ima veci (aparat) neki dobar prosumer (Canon..Fuji..Panasonic) bi ti odradio 99% posla. DSLR nije da se kupi i da se vise u njega ne ulaze. Prvo ulaganje ti je bolji objektiv (zaboravi na zoom od 20x kod DSLR-a nepostoji bio bi kao teleskop 🙂)) blic , torba se podrazumeva i brza kartica od minimalno 8GB pozeljno 16GB (sto vise to bolje) sledece ulaganje je grip....itd itd. Definitivno se namecu dve firme Canon i Nikon kao resenje jer imaju jako puno dodatne opreme ne samo od istih vec i od drugih proizvodjaca Sigma, Tamron, Tokina... U ovu grupu mozes da stavis i Fuji DSLR koji koristi Nikon objektive.
Predlog uzmi Fuji S100 ili S200 ako nadjes dobar polovan S6500 ili 9600 vidi dali je to sto te zadovoljava ako posle izvesnog vremena vidis da te isti koce (ne mozes da postignes vecu kreativnost, nedostatci aparata itd itd - mada sumljam) predji na neki DSLR, i dobrodosao u klub i nadam se da ce zena (ako si ozenjen) imati razumevanje za tvoj "hobi" 🙂)) moja je profesionalni fotograf pa smo se nasli 🙂))) samo ona drzi Nikon a ja Canon stranu 🙂))

Poslednja izmena:
Ma kakav Nikon 🙂

Jeste me zabolela glava od chitanja posta iznad 🙂, ali to je otprilike sushtina. Bilo bi dobro da jon_doe kaze chemu ce mu sluziti fotoaparat, jer mozda stvarno moze da prodje sa prosumerom koji ce ga ispasti jeftinije i da ne misli dalje. DSLR i prosumeri se drastichno razlikuju u nachinu na koji se koriste, kupovinom prosumera ti si zavrshio prichu, kupovinom DSLRa tek si pocheo, i to pochetno ulaganje je manji deo ukupnog ulaganja koje cesh napraviti za fotoaparat. Onaj ko kupi neki DSLR sa kit objektivom i na tome ostane zauvek, napravio je greshku, jer on ne bi provalio razliku izmedju toga i prosumera, tako da je samo bacio pare..

Igrom sluchaja sam bash pre neki dan video fotke sa A200 iz nekog kluba, koje je napravio chovek koji ne zna nishta osim da stisne dugme, i one se uopshte ne razlikuju od nekog Ixusa koji je mogao da stane u dzep i koshta duplo manje 🙂

Poslednja izmena:
....

😀
Au... Ala sam otvorio debatu.....
Imam ja 2 prosumer aparata Panasonic Lumix i Olimpus..
Ali hocu da kupim DSLR totalno amaterski polako pa da ulazim u stos....
Uzecu Nikon D3000 99% on je onako best buy entry level... Ovo za sonya sam samo cisto pitao da se ne zeznem....
Gledao sam i objektive koji su dosta jeftinij za nikona (sony je uvek drao za sve) pa cak i baterije i sva dodatna oprema je bar 50-80% skuplja kod sondze

Uzecu kazem tog nikona + da nedjem neku lepu torbicu za njega.
Hvala vam ljudi na odgovorima

i ako volim vise nove stvari... Da li je pametno da kupim neki polovan dslr.. i koliko je opasno po njega da oslika ono 10k slika?! vidjao sam da za 400e dobijem od polovnog svasta 😀
Hvala puno jos jednom

Ali prvi pik mi je D3000 😀

i ako volim vise nove stvari... Da li je pametno da kupim neki polovan dslr.. i koliko je opasno po njega da oslika ono 10k slika?! vidjao sam da za 400e dobijem od polovnog svasta 😀
Ako nisi gadljiv na polovno, definitivno treba pogledati sta ima da se uzme. 10k nikako ne treba da te plasi jer je vecina boljih modela deklarisana na 50k+. Ovo nije egzektan broj, ali vazna stvar kod SLRa je sto se oni popravljaju i to je standardna praksa.

Ja sam licno pre godinu ipo uzeo polovan 20D i u ni jednom trenutku nisam zazalio. Kada sam ga uzeo bio je presao oko 23k (po recim proslog vlasnika), a sada je na nekih 50k i i dalje skljoca bez problema.

I naravno, ako kupujes polovno povedi sa sobom nekoga ko je imao prilike da barata sa necim slicnim sa onim sto uzimas.

Nazad
Vrh Dno