Šta je novo?

Sonic Tower vs BT VX

• Začetnik teme Začetnik teme Fidel
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Fidel

Slavan
Učlanjen(a)
26.09.2006
Poena
330
O TT Big Typhon VX-u napisano je dosta, uvek pohvalno. A da li i kako se mogu porediti BT VX i Sonic Tower ali kad se stave 2 x 120 na njega? BT je tezak 820g a S.Tower + 2 x 120 izmedju 950g i 1kg, zavisi od ventilatora. S.Tower hladi i bez ventilatora, moze li to i BT? A tu je uvek i pitanje overclock-a.

Oba kulera su sigurno dobra. Negde na testu prodje malo bolje BT negde ST. Prednost ST-a je sto je predvidjen da radi i bez ventilatora, sto BT ipak ne moze, a onda nemas buke od kulera. Stim da ako namontiras 1 ili cak 2 (ako prostor dozvoljava) 120mm ventilatora onda se jos dobija na performansama/hladjenju. Potrazi na net-u testove pomenutih kulera pa ces lakse odabrati ono sto odgovara tvojim potrebama. Kod Sonic Towera treba obratiti paznju na to da mu treba vise prostora i da je za pojedine procesore komplikovanija montaza.
Ja sebi uzimam Sonic-a.
Pozdrav!

Sa TT ST je moguce napraviti sendvic (push-pull) sa vent-ima a sa TT BT VX je to nemoguce.Ako se gledaju oba kulera fabricki,TT BT VX ima za nijansu prednost (aktivan,OC).
TT BT VX nije predvidjen za pasivno hladjenje pa verujem da slabije hladi kao pasivac.

Poslednja izmena:
Evo (mojih) prvih utisaka o Sonic Toweru. Juce ga ugradio na C2D E4300 (koji je za sadaj jos uvek na defaultu) i idle temp. 31-32 a u radu nije presla 45 stepeni. I to kao pasivna varijanta (znaci bez ventilatora na kuleru) sa 2 usporene 80ice nazad na kucistu i dve napred! ,)
Montirao sam i nosace za dodatni fan na kuleru pa ako zatreba...😛
Pozdrav!

Poslednja izmena:
Ja drzim jednu 12-icu na Sonicu i odlicno radi posao...Temp mi je 45-6 stepeni u idle-u,ali imaj u vidu da radi na 3.2 GHZ umesto na fabrickih 1.86...
Za BT ne bih da pricam nemam iskustva sa istim,ali na Sonic zakacis 2x12...ili da kao ja drzis jednu izmedju...recimo ovako:

Prilozi

• 82028.webp
    82028.webp
    52.2 KB · Pregleda: 82
Jel si izmedju postavio fan zbog nedostatka prostora ili...? Na koliko obrtaja drzis fan?
Pozdrav!

Zavisi kako kad...danju ga odvrnem na 1200 obrtaja,a nocu smanjim na 800 da mogu lepo da spavam k`o covek🙂
a sonic mi je tako postavljen da kada bih zakacio sa donje strane vruc vazduh bi duvao na graficku,sto bas nije preporucljivo buduci da ona na sebi ima samo pasivni kuler,i temperatue inace znaju da budu dosta visoke......
a planiram da u skorije vreme postavim sa gornje strane jos jednu 12-icu...
tu gore ima jos mesta trebalo bi da stane...
a sto se tice prostora frka je bila samo da li ce moci da se zatvori stranica🙂

Zavisi kako kad...danju ga odvrnem na 1200 obrtaja,a nocu smanjim na 800 da mogu lepo da spavam k`o covek🙂
a sonic mi je tako postavljen da kada bih zakacio sa donje strane vruc vazduh bi duvao na graficku,sto bas nije preporucljivo buduci da ona na sebi ima samo pasivni kuler,i temperatue inace znaju da budu dosta visoke......
a planiram da u skorije vreme postavim sa gornje strane jos jednu 12-icu...
tu gore ima jos mesta trebalo bi da stane...
a sto se tice prostora frka je bila samo da li ce moci da se zatvori stranica🙂

Ako sam te dobro razumeo nisi ga montirao tako da kada gledas u kuciste njegova dva reda "peraja" stoje uspravno vec paralelno sa grafickom i jos duva odgore na dole?
To bas i nije optimalno resenje. Bolje je montirati ga tako da dodatna 12ica "kroz" ventilator (horizontalno) duva u pravcu ventilatora nazad na kucistu koji izduvava/ju topao vazduh iz kucista.
Evo linka ka slikama ako se nisam bas najjasnije izrazio:
Kod:
http://www.thermaltake.com/product/Cooler/Retail/CL-P0323/cl-p0323.asp

Pozdrav!

Ako sam te dobro razumeo nisi ga montirao tako da kada gledas u kuciste njegova dva reda "peraja" stoje uspravno vec paralelno sa grafickom i jos duva odgore na dole?
To bas i nije optimalno resenje. Bolje je montirati ga tako da dodatna 12ica "kroz" ventilator (horizontalno) duva u pravcu ventilatora nazad na kucistu koji izduvava/ju topao vazduh iz kucista.
Evo linka ka slikama ako se nisam bas najjasnije izrazio:
Kod:
http://www.thermaltake.com/product/Cooler/Retail/CL-P0323/cl-p0323.asp

Pozdrav!

tako je...sta cu,nije moglo drugacije da se namontira na ovaj moj soket...a gledao sam ja bas sa ovog linka slike,pre nego sto cu da kupim sonic...

ok, vadjenje ploce uopste mi nie problem,... jedino taj prostor oko socketa... koje su dimenzije tog coolera pri dnu, tj. pretpostavljam da je tu problematicna visina ?

Nazad
Vrh Dno