Šta je novo?

Something about 3dMark testa...

• Začetnik teme Začetnik teme Dzida
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
D

Dzida

Guest
Da li u testovima 3D Mark01 ili 03 da bi dobio sto vise poena, glavnu ulogu ima graficka kartica ili CPU??? Tj da li je moguce da sam sa GF4 MX440 64DDR i Athlonom 1700(1,47Ghz) imao 4314 poena? A posle sa istom grafickom i istim Athlonom samo sada overclockovanim na 1,9Ghz imam 4496 poena? (podesavanja memorije najjacha u oba sluchaja CAS 2,5 2T 6T 2T)

pazi jos jednu stvar!
za GF4MX440 znam iz iskustva, jer sam probao na tone drajvera, da najbolje rezultate daje sa drajverima 45.23 🙂
sto se tice krajnjeg rezultata probaj i sam da experimentises!
ja sam najvece rezultate dobijao kada o/c-ujem memoriju na grafickoj!!!
tada sam dobijao i po 1500 bodova vece rezultate! 🙂

Hvala... 🙂)) woow al' sam pametan, uspeo sam i sam nesto da zakljucim... 🙂))
Pozdrav...

3D mark 2001 je bio slicno zahtevan i za procesor i za grafiku,dok kod 3D mark 2003 uticaj graficke karte je skocio na 70% a procesora smanjio na 30%

^apsolutno tacno!
ko neveruje neka proba prvo sa o/c procesora pa ondak grafike! 🙂

GF MX440(SE) na jednoj finoj, osrednje OC makini Tbred 10x200 moze da izvuce preko 8500 markova u marku'01... Kada se i sama klokne malcice 😉

Sa SE varijantom nema teoretske sanse!

@darko
ajde mi reci kako bi ti to uradio !!! SE ima 64-bitnu mem.magistralu 🙂

Nema svaka SE 64-bitnu magistralu. Samo one SE LE su osugane. MX440SE po definiciji i po specifikaciji NVIDIE ima 128 bitnu. To sto neki kinezi kradu, njihov problem.

Pretrazite malo ovaj forum, pre jedno godinu dana sam okacio rezultate ABIT Siluro MX440SE V1.0 i V2.0
V1.0 se klokovao nenormalno i imao je aktivno hladnjenje, dok se V2.0 sa pasivnim hladnjakom klokovao tek nesto slabije (mozda 50 Mhz manje) ako me secanje sluzi.
Dakle, konkretno ABITov model radi sjajno. A cini mi se da se u raspravu bio ukljucio i Sale, koji je bio upucen u neki MSI-ev model, koji je opet bio MAX-ovo vlasnistvo, koji se jos bolje klokovao od mojih Abita...

Eh taj Search... 😉

Nazad
Vrh Dno