Šta je novo?

SOMA

Ja sam na Theti isto tumarao mnogo sinoć do 2am :p.

I opet se zaglavio...?
Našao sam čip i pretražio sobu od onog Kineza i sada ima Alice u ispitivanju ali treba da mu ubacim enviroment u ispitivanje. Onaj komp u sobi preko puta kaže da nema na šta da iskopira a preko networka ne može???
u toj sobi kod drugog monitora na stolu imaš kao kutiju za diskove, moraš da je otvoriš i u njoj je disk na koji možeš da iskopiraš fajlove sa kompa u drugoj sobi.

I ja sam tu bio zaglavio, sve živo sam bio prevrnuo a ispade maltene ispred nosa. Već sam bio pomislio da ću morati opet u podrum.

Zavrsio.

Blago tebi. Ja se sinoć zaključao u nekoj kontrolnoj sobi na Theti, uopšte mi se ne izlazi.
probaću nekako da namamim ovu spodobu u neku od prostorija i da je zaključam, ambulanta mi je najbliža... nadam se da je samo jedna.

hahahaha
na istom smo mestu i ja sam tu isto. Istrčala spodoba ja se zaključao na kompu i reko save & quit. Dosta za danas.

Koliko tacno prostora zauzima instalacija? Slab sam sa Gb..

Bice ovo izgleda prva igra koju cu instalirati posle skoro 12 meseci i FC4 :d Igra mi se nesto da proradi adrenalin i da se cimam malo.. posebno nocu sa slusalicama :)

11gb da skineš i 20.6gb instalacija. Iskuliraj Update meni pravio bagove. Inače igra je skroz dobra, kao i priča koja te vuče da vidiš šta će se desiti dalje.

Hvala, ipak cu morati da oslobodim malo prostora.. brine me samo ova 5850 i drajver podrska, padovi fps.. valjda ce izgurati na medium ali uz stabilan rad.

Hvala, ipak cu morati da oslobodim malo prostora.. brine me samo ova 5850 i drajver podrska, padovi fps.. valjda ce izgurati na medium ali uz stabilan rad.

OpenGl je igra, trazi dosta video rama, igraj se podesavanjima namestices da ti radi lepo...obavezno sa slusalicama, atmosfera je odlicna :D jedino su mogli mnogo bolji voiceact/glas da nadju za Simon-a, strasno je iritantan:S:

nekako mi je cudno da u horor igrama vidjam robote :(

.obavezno sa slusalicama, atmosfera je odlicna jedino su mogli mnogo bolji voiceact/glas da nadju za Simon-a, strasno je iritantan

Jel iritantniji lik od onog djilkosa iz Mafia 3 trailera? :d

Sluske se podrazumevaju, imam i 2.1 zvucnike ali nista ne moze da prenese jezu tih zvucnih efekata i semplova kao dobre sluske u nocnim satima :D

nekako mi je cudno da u horor igrama vidjam robote

I meni je to malo cudno ali se vidi da je atmosfera dobra :)

Poslednja izmena:
Sorry za double post.

Pogled u ogledalu. Ko neće da se vidi nek iskulira spojler.

[YOUTUBE]5Mb6HgjpjgE[/YOUTUBE]

Poslednja izmena:
Postavio si ultimativni spojler, hvala bogu pa si ga sakrio...

mene je igra opasno smorila.ja ne vidim sta je u njoj tako dobro.u jednom trenutku zamalo nisam zaspao.

Zavrsio i bas mi je legla igra. Dovoljno je kratka da ne smara previse, prica je super, atmosfera isto. Nemam neke posebne zamerke i za mene daleko bolje iskustvo nego Outlast i Amnesia jer mi daleko vise lezi scifi nego klasican horor. Ovakav koncept igre ima dobru perspektivu (story driven survivial). Samo jos da su puzzle malo kompleksnije uz dobru pricu i atmosferu - dobitna kombinacija. Najbolje sto ovakvi projekti ne kostaju puno a donose mnogo svima i igracima i izdavacima.

Ja se jos mucim sa igrom... Inace glasovna gluma je profi!

Upravo sam presao igru, bukvalno sam je odigrao u jednom dahu. Nije uopste teska koliko sam ocekivao, a to mi se i svidjelo jer sam mogao da je predjem za vikend. Prica je ludilo i mnogo istripovana, nisam ni gledao trejlere ni recenzije tako da sam se prijatno iznenadio. Zvuk i glasnovna gluma su pokidali! Pravo uzivanje je bilo igrati sa slusalicama.

Preporuka svima koji vole dobar horor (SS2 fanovi ce uzivati a bogme i BS). ;)

ps.
Jeste li spasili kopiju svoje svijesti ili ste je ubili i da li ima to uticaja na dalji tok price?

Poslednja izmena:
Jel se moze smanjiti DoF ?

Prodali su 90000 kopija za nedelju dana, zadovoljni su za sada. Da bi vratili ulozeno moraju prodati triput toliko. PC prodaja vise od pola, ostalo PS4 (toliko o konzolama kao Meki za developere). Da se neko ne zaboravi, ovo je i dalje isti onaj studio od petoro ljudi kao ranije. Igru su pravili pet godina.

Stvarno steta sto su rezultati prodaje ovako mrsavi, kojekakve gluposti se prodaju u milionskim tirazima (ARK na primer). Cenim da imaju veci budzet i jedno cetiri puta vise ljudi na raspolaganju, komotno bi mogli da naprave nesto van ovog zanra. Nesto bas kao SS2, da zadrze horor a uvedu pucacke i RPG elemente. Takva igra bi pokidala.

Nesto ne vjerujem da je samo pet ljudi railo na igri?! Nisu samo direktor i producent radili valjda?! Sta je sa glumcima, koncept artistima, dizajner zvuka, kompozitor, programeri, ljudi zaduzeni za marketing...?! Sve se to racuna u tim.

Pogresio sam, nije pet ljudi vec 14. Oni nisu klasicna kompanija tj. nemaju radne prostorije nego svako radi od kuce preko neta...

Frictional Games is a small games developer located in the south of Sweden, more specifically in the town of Helsingborg. We develop our own technology to power our games, so far we have released four titles - Penumbra Series and Amnesia: The Dark Descent.

Frictional Games isn't really located in Helsingborg, one of us live here and the company is registered here, other than that it is very much a virtual company. Currently we are 14 people working full-time, all from our own homes, with the Internet as our "office". In addition we hire contractors to help out with specific tasks during production, such as audio, writing and graphics.

Our own game engine goes under the name HPL and uses industry standard technologies such as OpenGL, OpenAL/FMOD and Newton Game Dynamics. HPL1 has been released as open source and HPL2 was used in Amnesia: The Dark Descent. The engine has undergone an extensive update and the new version is cleverly named HPL3. HPL3 is used in our latest game SOMA, released on the 22nd of September 2015.

Kada je tim ovako mali nema tu direktora i producenata. Jedan ili dvojica vodja tima koji rade zajedno sa ostalima. Nema tu vertikalne hijerarhije.

Jutros su na Sky News pričali o ovoj igri. Ne sećam se da su tamo do sada pričali o igrama.

ps.
Jeste li spasili kopiju svoje svijesti ili ste je ubili i da li ima to uticaja na dalji tok price?

Ja sam brisao na sve koje sam naleteo, samo svoje. Nisam još završio pa ne znam da li će biti neke razlike, ali kad se bolje razmisli, mogli su da naprave puno takvih kopija, i ove dve što sam obrisao ne moraju ništa da znače.

Poslednja izmena:
Kakva fenomenalna igra! Ne mgou da vjerujem da ovako mali tim stoji iza svega ovoga, svaka im cast zaista! Prica i ugodjaj su na vrhunskom nivou, takodje sam i grafikom prilicno odusevljen. Trenutno sam na Theta-i i polako cackam, sve citam, prevrcem i ne zurim :) Mislim da cak ni potrcao nisam do sada, jednostavno je toliko dobra igra da ne zelim da se zavrsi, kao kad sam GTA V Story mode igrao :) Sve pohvale! U moru PC s*anja u zadnje vrijeme, ova igra svijetli kao zvijezda Sjevernjaca :)

Sad si ga za*ro komentarom sa Gta V.

Nazad
Vrh Dno