Šta je novo?

Solidna kartica sa hardverskom mpeg2 kompresijom

svileni1982

Čuven
Učlanjen(a)
09.07.2003
Poena
604
Da li neko moze da mi kaze koja kartica ima sasvim solidnu hardversku mpeg2 kompresiju i po kojoj ceni i gde moze da se nabavi?

Irac

Matrox RT 2500 - oko 650 eura
Matrox X100 - oko 1100 eura

za druge ne znam ali ove sigurno rade, ako mislis na Capture opcije

real Mpeg2 kompresija ti ne treba osim ako nemash neki slab komp...bilo koji AMD 1700/Intel 1.7 (pravi:)) moze to da odradi bez problema...ove karte koje je irac pomenuo, rade neshto shto ne moze komp, a to su real time efekti u punoj pal rezoluciji....to ti za kuccnu upotrebu sigurno ne treba...

Driver

ti si rekao da to moze da odradi komp, ali si zaboravio bitnu stvar, covek pita koja kartica, znaci i da ima jaci komp, nista nemoze da uradi bez kartice koja radi MPEG 2 real time encoding, e sad, postoje softweri koji rade real time MPEG 2 encoding-softwerski, pod opet uslovom da imas karticu koja ce da omoguci 720x576 format za capture, a to opet nije sto covek trazi-hardverski,

ove dve kartice istina su daleko mnogo skupe za kucnu upotrebu, ali stvarno , koliko platis toliko i dobijes, jer mozda kriterijumi za kvalitet, nisu isti recimo za njega i mene, , ja pod tim smatram da jedino hardverske MPEG 2 kartice, koje grebuju u 720x576 i daju ISTI kvaliotet kao original, su OK. Jer MPEG 2 je i 352x576 a u full screen to vec nije kvalitetno.

IRAC

Ja sam naravio i mislio na full PAL rezoluciju 720x576 mpeg2, i to komp na 2+Ghz moze da radi u realtime-u...bitno je samo da je hard prazan/prazna particija na koju se grebuje...i to je taj isti kvalitet...

ATI 9000Pro VIVO sa XP2000+ , radi punu PAL rezpluciju u MPEG2 formatu , ali 25 frejmova u sekundi moze i 28, ali 30 nemoze,

a moze i MJPEG 640*480 u 25 frejmova.

GB 7VAXP
60gb IBM
512mb DDR266

sve ovo sam probao i radi

.

irac,
posto vidim da si preporuciu Matrox kartice tu se apsolutno slazem sa tobom, ali interesuje me dali si upucen za Canapus MPEG Pro, ona bi trebalo takodje da redi MPEG 2 reel time ali neznam dali sa njom moze da se rade i efekti u reel time-u.

Canopus ima najbolji hardware real time mpeg2 medju budzetskim kartama i moze da radi (naravno) efekte u real - time - u.

Nazad
Vrh Dno