Šta je novo?

Solid Capacitors

Night Hawk

Slavan
Učlanjen(a)
24.01.2007
Poena
310
Ovi kondezatori imaju dosta bolje karakteristike od standardnih elektrolitskih kondezatora, sve više su zastupljeni na matičnim pločama, grafičkim karticama ali imaju u i mana kao recimo da se izuzetno teško nabavljaju u Srbiji. Ako ih je neko kupovao u Srbiji zanima me gde ima da se kupe ?

Srbiji ne možeš naći ni obične elektrolite a da budu kvalitetni, pogotovo polimer kondezatore koje pominjes. Moraš naći nekog trgovca koji po porudžbini donosi robu od velikih distributera komponenti kao što su Farnell, DigiKey ili Mouser (u BG ima se Comet koji radi sa Farnellom i fizičkim licima).

Upravo tako, jedva sam našao u Beogradu i LOW ESR obične elektrolite kada su mi trebali. Morao sam da obidjem uPrinc, Kelco, Beli Elektronik & Silken Elektronik kako bi u jednom danu kupio sve potrebne komponente :) Mislio sam da možda ima neke radnje u Srbiji koje ih imaju uvek na stanju a da ja za njih nisam čuo, ali kako stvari stoje moraću sa Ebay-a da poručim brdo kondenzatora koji se najčešće koriste.

Bolje više puta po brežuljak, da te carina ne zafrkava, ako nemaš firmu.

Jel zna neko gde bih kod nas mogao da nabavim male SMD osigurače? Treba mi 0603 fast acting SMD fuse 250mA 32V, za popravku GBA SP (AGS-101) konzole, kojoj je krep'o jedan osigurač. Takođe, dobro bi mi došla i preporuka nekog servisa u BG-u, koji bi mi to zalemio na MoBo. Hvala. ;)

Sent from Nexus 5X

u Nishu ima dosta tih elektro radnji. Kupio sam jedan SMD osigurac pre par nedelja. Bio je mnogo veci ali sam ga nekako zalemio. vidi "Interhit" ili "M&G"

Nazad
Vrh Dno