Šta je novo?

SOHO gigabitni switch do 8 portova - Mikrotik ili HP ?

Ace Rimmer

Slavan
VIP član
Učlanjen(a)
31.12.2005
Poena
390
Kupujem neki mali solidni gigabitni switch, al' da nije baš igračka. 5 ili 8 portova.
Dvojim između HP v1410-8G i Mikrotik RB260GS. Mikrotik mi se čini ozbiljniji proizvod ... osim što je jeftiniji ;).
Šta kažu iskusni mrežaši ... možda nešto treće?
Upotreba: nekoliko kompova (home servera) u "gigabitnoj" mreži.

Poslednja izmena:
Jel tebi treba upravljiv switch ili obican? Ako ides sa obicnim onda uzmi TP LINK SG1008D gigabitni. Ako ces upravljivi onda idi sa TP-Link TL-SL2210WEB jer stvarno je jeftin a pruza mnogo toga i jednostavan je u podesavanju. I nemoj misliti ako su tp linkovi da nece raditi kako treba. Bas naprotiv, rade odlicno!!

Taj mirkrotik sto si naveo je upravljivi switch, a plus ima SWOS od mikrotika, i nije bas lagan za podesavanje ako si pocetnik.

Sve u svemu ako neces koristiti upravljive sviceve sg1008D je tvoj pravi izbor! Cena ~25e a dobijes gigabitan switch koji radi ko svajcarac.

Poslednja izmena:
Taj mirkrotik sto si naveo je upravljivi switch, a plus ima SWOS od mikrotika, i nije bas lagan za podesavanje ako si pocetnik.

Sve u svemu ako neces koristiti upravljive sviceve sg1008D je tvoj pravi izbor! Cena ~25e a dobijes gigabitan switch koji radi ko svajcarac.

Upravo to :). Kačim gore Ubiquiti NanoBridge M5 i nekoliko home servera i super je ako mogu postaviti IP, pogledati na kojoj je brzini šta spojeno isl.

Jel tebi treba upravljiv switch ili obican? Ako ides sa obicnim onda uzmi TP LINK SG1008D gigabitni. Ako ces upravljivi onda idi sa TP-Link TL-SL2210WEB jer stvarno je jeftin a pruza mnogo toga i jednostavan je u podesavanju. I nemoj misliti ako su tp linkovi da nece raditi kako treba. Bas naprotiv, rade odlicno!!

Upravo, eventualno za malo vise para imas TL-SG1008 koji ima metalno kuciste, interno napajanje i portove sa prednje strane.
TL-SG1008-01.jpg

Ja sam baš merkao ovaj 1008, metalni, rack varijanta. Svuda po netu ga hvale u nebesa, ali tek sam sada provalio za ovu 1008d verziju (kojih ima izgleda tri, samo je drugačiji dizajn kućišta).

Da li je 1008d identičan svič, samo sa različitim kućištima namenjenim consumer tržištu?

Da li se možda ti plastikaneri više greju itd, tj da li se isplati rack metalna varijanta ili može da završi posao i desktop plastikaner varijanta, pošto je solidno jeftiniji?

Ostavi telefon ako si zainteresovan za tp-link tl-sf1008p. 60 % od cene na trzistu, nov.

Eee, gde si bio sve ovo vreme... :d

Uzeo sam ga već pre nekih mesec-dva (rack metalnu verziju - nekoliko dana nakon poslednjeg posta) i radi ko' zmaj!

Nazad
Vrh Dno