Šta je novo?

Software za video-zapis lekcije pisane po whiteboard-u

mironiko

Slavan
Učlanjen(a)
18.01.2011
Poena
270
Pozdrav svima!

Pokusavam da uradim sledece: drzim casove iz matematike u jednom nastavnom centru za srednjoskolce, i postoji mnogo njih koji ne mogu da dodju na casove usled udaljenosti (nisu iz NS). Zbog njih, voleli bismo da snimamo video materijal casova, koji bi upload-ovali na YT, da mogu da ga prate i oni koji ne mogu da prisustvuju.

Zamislili smo da to budu videi sa zvukom, tako da se tekst predavanja (matematickog) ispisuje po beloj pozadini (dakle, kao da se koristi whiteboard), a prati ga odgovarajuci zvuk, moj. Ukratko, komplet simulacija predavanja.

Da li bi se ruka videla ili ne, nije bitno; da li ce formule biti u kucanom formatu ili bas treba da ih pisem, isto nije bitno (jedino ne zelimo da se pojavljuju odjednom, bup cela formula iskoci na ekran, nego postepeno, kako bih ih i inace pisao po tabli); da li ce nam trebati jos neki hardver uz software za koji vas ovde pitam - isto nije bitno.

Za sad samo zelim da vidim koje su nam opcije dostupne, pa cemo dalje razmatrati sta mozemo da uradimo.

Hvala svima koji uspeju da me obraduju nekom zrelom idejom! :)

P.S. Ako je tema mogla na neko bolje mesto, admini neka delaju.

Poslednja izmena:
Da! Apsolutno savrseno! Zahvaljujem. :)

Sent from my XT1072 using Tapatalk

Prosledjen predlog "board"-u, pa valjda ce se sloziti. :)

Ako neko ima jos neki predlog, naravno, nije na odmet. Cudi me da nikakva tema ni blizu slicna ovoj ne postoji... Ili nisam znao da je nadjem. :D

Ja sam "prisustvovao" nekim časovima preko neta na Wiziq virtual classroom, nemam pojma dal je bolji od tog prvog predloga, slično je.

Послато са D6503 уз помоћ Тапатока

Vrh Dno