Šta je novo?

Software za Video In?

Majstor

Čuven
Učlanjen(a)
25.12.2001
Poena
620
Da li postoji neki program osim Virtual Duba i Win Codera
za gledanje i grebovanje signala sa video ulaza?

Majka Mara

Avi_io program za grebovanje ti je majka mara... Daje ti mogucnost grebovanja sa svim standardnim opcijama. A mozes i da grebujes 3xpo 2gb neprekidno sto mnogo znaci. 6 gb je 6gb

ima li neko punu veriju wincodera ili krek za 1.8??

Re: Majka Mara

jazza je napisao(la):
Avi_io program za grebovanje ti je majka mara... Daje ti mogucnost grebovanja sa svim standardnim opcijama. A mozes i da grebujes 3xpo 2gb neprekidno sto mnogo znaci. 6 gb je 6gb

postoji li link odakle mogu da skinem full verziju, posto samo nailazim
na trial version ili ok radi i sa njom i crackom? koja verzija je zadnja?

D-KEE je napisao(la):
ima li neko punu veriju wincodera ili krek za 1.8??

prevrnuo sam net naopacke ali nisam nasao. Aktuelna verzija koju drzim je 1.5. Na sajtu intervideo.com ima ceo WinProducer3 ali je oko 45mb
Zanima me u kojoj rezoluciji i formatu grebujes i sa kojom kartom?
Meni sa MSI mx400 izvlaci 352x288 u mpeg2 bez dropova (duron 1.2). U visim rezolucijama secka mada ne gubi sinhr.

Majstor je napisao(la):
prevrnuo sam net naopacke ali nisam nasao. Aktuelna verzija koju drzim je 1.5. Na sajtu intervideo.com ima ceo WinProducer3 ali je oko 45mb
Zanima me u kojoj rezoluciji i formatu grebujes i sa kojom kartom?
Meni sa MSI mx400 izvlaci 352x288 u mpeg2 bez dropova (duron 1.2). U visim rezolucijama secka mada ne gubi sinhr.
imam asus 6800 deluxe gf256 - on ima samo za win 98 svoj programcic koji se zove asus live video pa preko njega mogu da gledam tv (preko skarta receivera) wincoder mi se svidja za razliku od ovih drugih pomenutih... retko kada sam nesto grebovao - uglavnom mi sluzi za gledanje tv programa kao sto sam napomenuo...

Ne nisam uspeo

Pazi ja taj program koristim otprilike bar 2 god. I nikada nisam uspeo da nadjem crack za njega... Sta znaci crack za taj program. Tipa da mozes da skidas 400 gb sve od po 2 gb ili 18 sati video materijala pa ste pre istekne od toga...

PS: Mislim da ces biti prezadovoljan i sa 6 gb, a sve sto je potrebno da uradis da udjes u premiere i da poslazes ta tri fajla od po 2 gb. Znaci ni jedan frejm ti nece faliti samo ubaci i krece kompresija, seckanje, ludilo...

PS2: Ako ti program ne radi i napise ti da ti je isteklo vreme samo vrati mesec ili godinu dana unazad i sve sljaka.

Re: Ne nisam uspeo

Microsoft movie maker2.Imas ga za download.

Re: Re: Ne nisam uspeo

borab je napisao(la):
Microsoft movie maker2.Imas ga za download.

9MB. Nije los, medjutim *****ava sto ne moze fino da se podesava kvalitet, vec ima samo gruba presetovana podesavanja. Naravno, iskljucivo asf format.

VIVO

Imam Ge force Ti 4200 MSI VIVO uz nju sam dobio Win Producer u kome je coder. Njega samo koristim za instalaciju. Avi-io je zakon on nema ogranicenja od 2 GB. Ladno nastavi drugi fajl a rez je besprekoran. Ogranicenje ti je 99 fajlova od 2 GB. Ako imas NTFS onda je 99 fajlova po 4 GB. Ako ne koristim kompresor onda je capture u full PAL-u 20MB/s dok za 352x288 je oko 5MB/sec. Kao kompresor koristim PIC Video(to je MJPEG). Pri max kvalitetu -20 - 8MB/s za full PAL 720x576 dok kod VCD 352x288 je 2,5 MB/sec. Vec na kvalitetu 19, je 3,5-4MB/sec i tu je kvalitet mrak. Ladno sav capture radi na maxtoru od 80 GB na 7200. Mozes cak da capture radis iz Premiera ili Virtual DUb-a. Jedino uvek moram kad dignem racunar, prethodno povezani svi kablovi, poteram producer namestim kao da cu da radim capture 352x288 PAL jer on ne prepoznaje full pall samo NTSC, ugasim ga, pa onda poteram AVI_io, Virtual Dub ili Premier. Tako pravim VCD i SVCD, a vala kad mi stigne rezac DVD i DVD-ove.

Deki imam win coder i win producer or`ginal dobio sam uz karticu a imam i MMM betu najnoviji i dobar je...

Re: Re: Re: Ne nisam uspeo

nemanjas je napisao(la):
9MB. Nije los, medjutim *****ava sto ne moze fino da se podesava kvalitet, vec ima samo gruba presetovana podesavanja. Naravno, iskljucivo asf format.

ima samo download za xp, radi li to na 98ici? sta je taj asf format.
moze li iz njega u avi ili mpg?

Re: VIVO

zoki je napisao(la):
Imam Ge force Ti 4200 MSI VIVO uz nju sam dobio Win Producer u kome je coder. Njega samo koristim za instalaciju. Avi-io je zakon on nema ogranicenja od 2 GB. Ladno nastavi drugi fajl a rez je besprekoran. Ogranicenje ti je 99 fajlova od 2 GB. Ako imas NTFS onda je 99 fajlova po 4 GB. Ako ne koristim kompresor onda je capture u full PAL-u 20MB/s dok za 352x288 je oko 5MB/sec. Kao kompresor koristim PIC Video(to je MJPEG). Pri max kvalitetu -20 - 8MB/s za full PAL 720x576 dok kod VCD 352x288 je 2,5 MB/sec. Vec na kvalitetu 19, je 3,5-4MB/sec i tu je kvalitet mrak. Ladno sav capture radi na maxtoru od 80 GB na 7200. Mozes cak da capture radis iz Premiera ili Virtual DUb-a. Jedino uvek moram kad dignem racunar, prethodno povezani svi kablovi, poteram producer namestim kao da cu da radim capture 352x288 PAL jer on ne prepoznaje full pall samo NTSC, ugasim ga, pa onda poteram AVI_io, Virtual Dub ili Premier. Tako pravim VCD i SVCD, a vala kad mi stigne rezac DVD i DVD-ove.

nesto mi tu nije jasno. ako grebujes u 352x288 2,5mb po sekundi, to onda znaci da minut zauzima oko 150 mb??! zar to nije malo previse pa i za mpeg?? meni sa starijim MSI, minut u mpeg2 smesti u oko 15mb pa mi je i to previse

Josipe, moze li taj wincoder da se okaci negde na netu pa da nam posaljes link? Mi smo oduvek postovali bratstvo i jedinstvo na netu pa bi bio red da nam se oduzis;)
Zoki mogao bi isto malo da pripomognes :)

Re: Re: VIVO

Majstor je napisao(la):
nesto mi tu nije jasno. ako grebujes u 352x288 2,5mb po sekundi, to onda znaci da minut zauzima oko 150 mb??! zar to nije malo previse pa i za mpeg?? meni sa starijim MSI, minut u mpeg2 smesti u oko 15mb pa mi je i to previse

Ne radi capture u MPEG, vec u AVI, a onda dati fajl kompresujem u MPEG1 ili MPEG2 sa TMPEGEnc. Moze iz Premijera sa tajm lajna preko servera, tako da je ogranicenje 3 sata i 15 minuta. Capture u MPEG moze samo iz Win Producera, ali samo u NTSC 720x480 ili 352x240.

Majstor je napisao(la):
Josipe, moze li taj wincoder da se okaci negde na netu pa da nam posaljes link? Mi smo oduvek postovali bratstvo i jedinstvo na netu pa bi bio red da nam se oduzis;)
Zoki mogao bi isto malo da pripomognes :)

Pa naravno da moze:) Trenutno je kod D-KEEa pa ce on da recne i da prepise S/N i onda moze da se kaci gde oces, moze i iso fajl da se okaci, kako god vama odgovara...

:wave;

Re: VIVO

zoki je napisao(la):

ZA DVD ti treba MPEG-2 u 720x576 real time capture card- ja se mucim da pronadjerm karticu koja ce to da mi radi-imas li savet koju da kupim a imam DVD rezac. Hvala

" Originally posted by zoki
Imam Ge force Ti 4200 MSI VIVO uz nju sam dobio Win Producer u kome je coder. Njega samo koristim za instalaciju. Avi-io je zakon on nema ogranicenja od 2 GB. Ladno nastavi drugi fajl a rez je besprekoran. Ogranicenje ti je 99 fajlova od 2 GB. Ako imas NTFS onda je 99 fajlova po 4 GB. Ako ne koristim kompresor onda je capture u full PAL-u 20MB/s dok za 352x288 je oko 5MB/sec. Kao kompresor koristim PIC Video(to je MJPEG). Pri max kvalitetu -20 - 8MB/s za full PAL 720x576 dok kod VCD 352x288 je 2,5 MB/sec. Vec na kvalitetu 19, je 3,5-4MB/sec i tu je kvalitet mrak. Ladno sav capture radi na maxtoru od 80 GB na 7200. Mozes cak da capture radis iz Premiera ili Virtual DUb-a. Jedino uvek moram kad dignem racunar, prethodno povezani svi kablovi, poteram producer namestim kao da cu da radim capture 352x288 PAL jer on ne prepoznaje full pall samo NTSC, ugasim ga, pa onda poteram AVI_io, Virtual Dub ili Premier. Tako pravim VCD i SVCD, a vala kad mi stigne rezac DVD i DVD-ove. "

Rezolucija od 720x576 je Pal DVD ili DV. A 720x480 NTSC DV to jest DVD. Jedino resenje je da nadjes karticu koja grebuje avi u 720x576, pa onda da to kompresujes u nekom programu koji moze da odradi avi u DVD ili Mpeg2 format. Opet moze Ati All in Wonder ili Miro DC 10+ ili DV500 DVD. Ali su mnogo skupe znam.

Broz je napisao(la):
Pa naravno da moze:) Trenutno je kod D-KEEa pa ce on da recne i da prepise S/N i onda moze da se kaci gde oces, moze i iso fajl da se okaci, kako god vama odgovara...

:wave;

ejj Dekii aj kontaktiraj me na mail pa da se dogovorimo za ovaj
WinCoder
[email protected]
tnx

irac je napisao(la):
ZA DVD ti treba MPEG-2 u 720x576 real time capture card- ja se mucim da pronadjerm karticu koja ce to da mi radi-imas li savet koju da kupim a imam DVD rezac. Hvala

Capture vrsim u avi format sa MJPEG kompresijom, moze i raw ali mi onda treba 500 GB diska. Kad izkepcurujem fajl ubacim ga u premijer, kao sto sam i napisao, avi_io sam deli na 2 GB i rezovi su savrseni u frejm. Poredjam fajlove na tajm lajn i eksportujem preko video servera do TMPEGEnc gde komprimujem u MPEG 1 za video cd ili MPEG 2 za SVCD ili drugi setings za DVD. Tako napravljen fajl ubacujem u program za DVD authoring (ako je DVD u pitanju, dok svcd i vcd odmah narezujem u neru). Kartica sa kojom radim je MSI GeForce 4 Ti 4200 sa 64 MB DDR, VIVO, kupljena u PC Centru za 179 evrica. Ako nekom treba neki softver mogu da mu narezem, ali ovo je u vecini slucajeva preveliko za mail (naravno za dzabe, samo neka ponese CD).

irac je napisao(la):
Ako ti treba kartica za RT MPEG2 capture, I-frame editing i DVD authoring, toplo preporučujem Matrox RT2000 ili RT2500.

Inače, DVD koristi posebnu vrstu skript jezika za kreiranje svojih VOB fajlova, tako da nije dosta zapis komprimovati u MPEG2 i narezati ga na DVD da bi bio čitljiv za stand-alone plejere.

Drugo, ako je izvorni signal analogan to zezanje sa DVD-ovima može biti mlaćenje prazne slame, ukoliko nemaš vrhunsku ( profesionalnu ) opremu za digitalizaciju. Prostonarodski rečeno, kepčeruj video iz etra ( TV-tuner ) ili sa video rekordera ( VHS ), preko kompozitnog konektora :0 ( činč ), koristeći PCTV ili neku ViVo karticu, :0 i straćio si novac i vreme na DVD authoring. :p

Ako imaš neku DV kameru, obična Firewire kartica će biti sasvim dovoljna. A ako želiš da kopiraš DVD-ove ne treba ti ni to. S obzirom na cenu praznih DVD medija ja bih dobro razmislio šta ću da snimam na njih. ,)

Vrh Dno