Šta je novo?

Software za sumulaciju proizvodnje

nikola2004mkd

Čuven
Učlanjen(a)
08.07.2004
Poena
620
Ljudi jer ima neki freeware ili trial software koji moze da radi osnovnu simulaciju i optimizuje proizvodnje. Kako treba da ide proizvodnja za da traje najkrace, dali imace zastoje u liniji proizvodnje i sl.
Primer masina 1 i 2 za proizvodnje a 3,4 i 5 za pakovanje. Kako da se optimizuje proizvodnja ako masina ima kapacitet od 1000 edinica a masinu 2 od 300 pa onda proizvodnja ide u medju skad pa na pakovanje pa u sklad koji moze da sabere 1500 edinica.

Ne, ne

Project bar koliko ja znam nema mogucnost da radi optimizaciju odnosno ispitava razne varijacije na proizvodnju te da odredi najkrace vreme a da pri tom uzme u obzir i tesna grla koje mogu da se jave.

Ne, ne

Project bar koliko ja znam nema mogucnost da radi optimizaciju odnosno ispitava razne varijacije na proizvodnju te da odredi najkrace vreme a da pri tom uzme u obzir i tesna grla koje mogu da se jave.

Naravno da može, ali za to ti treba malo teorijskog znanja iz menadžmenta. To se zove kritični put.

Nije to na sta sam milsio
U Project moze da zadas set na aktivnoste, ali ti zadajes taj redosled na aktivnoste. Naravno za to project moze da presmeta tesna grla moze da ti kaze dali da zgolemis workload ili vreme ali nije to ono sto sam trazio.
Zamisli da workload je fixed, da moze da produjlujes vreme na aktivost. Sada mene mi treba program koji moze da presmeta sve varijacije u redosled proizvodlju. Dali prvo da zapocne pozvodnja na proizvod A, B, ili C. Koji proizvod na koja masina da se proizvodi? A da pri tom ima u predvid da proizvod A moze dase proizvdi samo na masine 1 ili 2, C moze da se proizvodi na masine 1, dok B na sve masine.

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_discrete_event_simulation_software
Ovi komercijalni su preskupi, ovi besplatni ili nemaju dovoljno opcija, ili nemaš dovoljno dobro upustvo/tutoriale, pa traže dosta vremena da uđeš u fazon. Možeš besplatno da preuzmeš edukacionu verziju Anylogic-a, koja ima neka ograničenja (biblioteke, veličina modela...) ali mislim da će biti dovoljno za tvoj problem

Nazad
Vrh Dno