Šta je novo?

Software za pregled fontova?

• Začetnik teme Začetnik teme HAL
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

HAL

Čuven
Učlanjen(a)
13.04.2002
Poena
649
Koji software preporucujete za pregled fontova.
Da bude sto jednostavniji za koriscenje.

ACDsee?

Pa zavisi čime se bavi. Ja koristim Corel-ov Font navigator. Možda nije najbolji na svetu ali je navika čudo, zar ne?

ACDsee sasvim ok pregleda fontove - probaj. A ja licno vise volim da imam pet dobrih utility programa sa kojima mogu sve da uradim, nego da instaliram tusta i tma malih programa i programcica za ovaj ili onaj poslic. A acdsee covek verovatno vec ima instaliran.

Odlican je Bitstream font navigator koji dolazi uz corel, mozes da promenis recenicu kojom pregledas fontove sto je prilicno korisno, mozes iz njega da instaliras fontove i sl.
ACDsee je takodje dobar za brz pregled

Pa font viewer jeste za to da vidis "kako font izgleda" (ne znam sta bi jos taj program trebalo da radi?). Ako vec radis nesto vise sa fontovima, onda ti i treba nesto vise od prostog viewera.

Ja jednostavno odem u cp>fonts, klik na font i vidim kako izgleda...Nisam ni znao da postoje sad tamo neki extra programi za pregledavanje fontova.

silverglider je napisao(la):
da vidis "kako font izgleda" (ne znam sta bi jos taj program trebalo da radi?)
ma, ok... ako npr. hoces da vidis kako bi neki konkretan naslov izgledao nekim fontom napisan, upises TAJ naslov i odmah vidis sa svakim fontom...

ali, eto, moze i ACDSee za osnovne potrebe... neki drugi za neke druge potrebe, a treci za trece 😉

Upravo je onako kak ZoNI kaze - ako hoces da na brzinu vidis kako to otprilike izgleda, gledaj u ACDSee-u: ako radis nesto ozbiljno pa hoces da vidis kakoizgleda cela recenica, parola, naslov ili sta vec (nije ti dovoljna rec FONT), trazi dalje od gore ponudjenog.

Da slazem se, mislim da ce X-Fonter posluziti

OK, meni treba uglavnom preview na sta font lici, a to kako parola ili neki tekst izgleda u tom fontu volim vise da isprobam potom direktno u tom programu u kojem radim zbog ostatka dokumenta (recimo fotke u backgroundu ili u odnosu na druge blokove teksta) - ako mi font odgovara. Meni licno takav izolovani preview napisane recenice bez konteksta i ne pomaze nista vise od previewa koji daje acdsee (ili neki drugi plain viewer).

Da, i ja fontove (instalirane), pregledam u Corelu. Međutim kada fontove treba instalirati/deinstalirati, ili pre toga odabrati, e tu je Beatstream font navigator (probao sam i Font viewer, dobar je, ali navika je navika).

:wall:
ZoNi je napisao(la):
alo, bre... sta, bre, pitala? *ebote, ja sam musko :smash:
E pa... ili sam stvarno napravio gadnu grešku u koracima i moram da tražim oproštaj jer ti nisi Zorica Nikolić na čiju si prezentaciju stavio link i čije su slike ko Bog, ili je Zorica Nikolić ti, a ti si muško, i ja ništa ne razumem! ZoNi - ZOrica NIkolić - link...
A i ono ...Ah...uvek u pravu... Dizvineš, ali skroz ko moja druga polovina.

Program Font Page, besplatan, ima preview, kucate što hoćete da vidite kako bi to sve izgledalo, ima opciju za pregled fontova koji nijesu instalirani. Adresa je http://bluefive.pair.com/

freehand je napisao(la):
ako hoces da na brzinu vidis kako to otprilike izgleda, gledaj u ACDSee-u: ako radis nesto ozbiljno pa hoces da vidis kakoizgleda cela recenica, parola, naslov ili sta vec (nije ti dovoljna rec FONT), trazi dalje od gore ponudjenog.
Zar u AcdSee-u ne moze da se probni tekst promeni preko plugin podesavanja?

Ima još jedan program, zove se fontastic, novije verzije su shareware i ne sviđaju mi se ali je zato ver. 1.05 je bomba. "Težak" je samo 80k i, čini mi se da je freeware pa ako se moderatori slažu mogu da ga okačim

Nazad
Vrh Dno