Šta je novo?

Software za podesavanje AP-a?

BRAT

Čuven
Učlanjen(a)
11.11.2001
Poena
609
Uzeo sam AP. Phenet 011.
Na CDu uz njega sam dobio samo uputstvo i nikakav software.
Nisam uspostavio vezu sa provajderom.
Koje SVE programe treba da nabavim da bih mogao da ga podesavam.
Koji program za pregled koji se sve AP-ovi nalaze u blizini?
Koji za fino podesavanje antene?

Mrezna kartica je instalirana.

Interesuje me kompletan postupak instalacije APa i podesavanja internet konekcije.
Hvala!

Pa BRAT-e sta pise u uputstvu ???

Pheenet 011

BRAT je napisao(la):
Uzeo sam AP. Phenet 011.
Na CDu uz njega sam dobio samo uputstvo i nikakav software.
Nisam uspostavio vezu sa provajderom.
Koje SVE programe treba da nabavim da bih mogao da ga podesavam.
Koji program za pregled koji se sve AP-ovi nalaze u blizini?
Koji za fino podesavanje antene?

Mrezna kartica je instalirana.

Interesuje me kompletan postupak instalacije APa i podesavanja internet konekcije.
Hvala!

Juče sam radio instalaciju baš tog AP-a.

Elem, za početak pročitaj pdf koji si dobio na CD-u. Ako ti i dalje baš ništa nije jasno, moraćeš da potražiš pomoć sa strane, sigurno nećeš uspeti sam.

Za sada samo kratke crte:

1. Podesiš IP tvoje mašine na 192.168.1.10/subnet:255.255.255.0
2. Povežeš AP preko patch kabla na računar. Mislim da mora da bude ukršteni ako ide direktno u računar, pa ako ti računar ne pokaže da je LAN connected moraćeš da menjaš kabl.
3. Ukucaš u browser http://192.168.1.100 i dobićeš WebConfig stranicu.
4. Sa leve strane imaš glavne opcije i tu izaberi Wireless, i na strani Basic Settings podesi da je Mode: Client.
5. Pređi na stranicu Site Survey (to je ono gde vidiš koji AP-ovi su u dometu) i tu izaberi AP provejdera na koga hoćeš da se zakačiš.
6. Ostalo je još da podesiš TCP/IP parametre prema onome što ti je dao provajder i to je u principu to.

Magnuse, hvala!
Trebalo bi da ima vise ljudi kao ti na forumu.
Interesantno je to kad covek nesto NE ZNA.

Elem,
1. da li se ova stavka podesava u network connections, pa internet protokol (TCP/IP)?
Ako jeste, probao sam to i kada ukucam u browser adresu pise jedno 10-15 sekundi opening page X.x.x.x i na kraju kaze cannot find server.

EDIT: ako sam pogresio - Gde se podesava IP moje masine?

Uz ap sam dobio obican mrezni kabl, pa sam sada isao do centra i kupio 2 metra krosover kabla. I kada sam povezao - zasvetlela je lampica na mreznoj karti.
Malo sam nesto cackao, i dobio to da imam non-stop ikonicu, kod sata, kao kada sam konektovan na net. Cak i pise da je slao neke pakete. Tako da trenutno imam 2 iste ikonice. :)
Elem, AP mislim da trenutno ne hvala ni jedan signal, posto mi je u sobi, povezan samo sa kompom, bez dodatnih antena. Da li je to mozda problem sto ne mogu da otvorim taj web konfig?

Poslednja izmena:
Odmah da javim da je sada, posle restartovanja sistema, posle promene IP adrese sa xxx.xxx.xxx.1 na xxx.xxx.xxx.10 sve u redu. Pristupio sam tom web konfigu. Samo mi ostaje da sutra izbacim na krov.

Pozdrav Borise!!!

BRAT je napisao(la):
Magnuse, hvala!
Trebalo bi da ima vise ljudi kao ti na forumu.
Interesantno je to kad covek nesto NE ZNA.
I ne zeli da procita uputstvo.

Joker, daj prekini da pricas gluposti ako ne mozes konkretno da pomognes. Molim te nemoj vise da postujes ovde.
Plus - ne znam engleski. Ajde sad - ...

BTW...
Imam nove probleme
Danas sam sve to izbacio na tavan. Montirao bikvad. Uzeo sam i ruter. Ista marka, model big 01/4c.
Problem je:
Sada nikako ne mogu da pristupim web konfigu AP-a. Bez problema na adresi x.x.x.1 otvara web konfig rutera sa dosta podesavanja, ali nikako da vidim ona ista podesavanja za ap da bih izabrao mrezu i to. Ako pokusam da otvorim x.x.x.100 - nece - canot find server.
Procitao sam uputstvo za ruter, i kada sam podesio po uputstvu (mada je to samo 1 strana za winXP) u network konections mi se pojavilo nesto 'gateway' ali ipak nisam mogao da otvorim AP-ov konfig.
Sta nisam uradio kako treba. Kakva je procedura podesavanja pri dodavanju rutera na klijent AP?
Pozdrav i hvala !!!

Poslednja izmena:
BRAT je napisao(la):
Joker, daj prekini da pricas gluposti ako ne mozes konkretno da pomognes. Molim te nemoj vise da postujes ovde.

On ne prica gluposti, vec ti na zalost pitas gluposti. Da si samo procitao to parce papira sto si dobio uz uredjaj sve bi ti bilo jasno.

BRAT je napisao(la):

Problem je:
Sada nikako ne mogu da pristupim web konfigu AP-a. Bez problema na adresi x.x.x.1 otvara web konfig rutera sa dosta podesavanja, ali nikako da vidim ona ista podesavanja za ap da bih izabrao mrezu i to. Ako pokusam da otvorim x.x.x.100 - nece - canot find server.

1) Moras staviti IP uredjaja na rutabilan subnet
2) Moras staviti racunare svoje lokalne mreze na drugi subnet
3) Moras napraviti staticku rutu ili NAT. Ako ces praviti nat (100%) onda moras staviti IP APa na isti subnet sa subnetom WAN porta da bi mogao da mu pristupas.

Hvala! (***, ja jesam malo priglup) ali ovo sto si napisao mi ne znaci skoro nista.
1) sta je rutabilan subnet? kog uredjaja?
2) koji? koji brojevi?
3) ne znam sta je nat 100%, a trenutno je na ruter (koji je povezan na AP) povezan samo moj kompjuter

Ako bi moglo malo detaljnije....ja bih stvarno bio zahvalan!

Poslednja izmena:
Pa bre brate, kad si poceo bar dovrsi. Ili kazi necu.

Ovaj vise nije potreban.

@ nIce Cream:
Hvala!
1)neutralno
2)pomoglo
3)nije pomoglo ni bilo potrebno uopste.
Pozdrav!

BRAT je napisao(la):
Mislim da bi trebao malo da obratis paznju na recnik, a to sto bi ti volio da ti to neko nacrta kako se podesava ap jer ti neznas engleski to je vec tvoj problem i zbog toga nemoj da vredjas nego upisi neki kurs engleskog. Ja bi ti preporucio NLO pro group.

U pravu si za recnik.

Zato i jesam ovde, jer ne znam engleski, hocu da mi neko na nasem objasni. Zato smo svi mi ovde. A te neljubazne postove 'pogledaj search ili uputstvo' (koji je jos na stranom jeziku) svi mogu da zadrze za sebe.

Nazad
Vrh Dno