Šta je novo?

Software za overclock

Stefan1

Čuven
Učlanjen(a)
05.09.2003
Poena
649
Znam da se overcloking vrsi u biosu,ali me interesuje postoji li neki consumer software sa :user friendly" interfejsom koji sluzi za overclockovanje procesora

ako imas nForce2 chipset onda skini 8rdavcore programcic. Za ostalo ne znam.

Oni koji npr. koriste MSI ploce, dobijaju na cd-u aplikaciju Fuzzy Logic, koja je prilicno user friendly. Druga je prica koliko sa njom moze (manje) da se dostigne u odnosu na "pravi" oc.

P9GURU je napisao(la):
Postoji i ClockGen (http://www.cpuid.com/clockgen.php).Dole imas listu maticnih ploca koje "prepoznaje" ClockGen, samo nemoj preterivati FSB-om , sprzices nesto !

:smash: eh ,imam jedno pitanje za tebe...verovatno glupo ali sta da se radi kada sam pocetnik !!!
skinuo sam taj program ali me strah da pritisnem dugme set new value (sta biva posle toga?)ali u sustini interesuje me dali sempron 2500+ koji je verovatno zakljucan moze na ovaj nacin da se overklokuje....maticna je naravno abit nf7-s i 256 ddr kingston pc 3200.....i ukoliko moze sta preporucujes koju vrednost FSB-a da postavim? :smash:

U zavisnosti od ploce neki od ovih: SpeedFan, CPUCool, CPUFSB, ClockGen, 8RDAVCore, NF7VCore, NVTweak, nVidia System Utility, Soft-FSB, gomila fabrickih programcica koji su pisani za specificnu plocu i isporucuju se uz nju...

Clockgen je zakon!

a jel nije ipak sigurnije sve to lepo u bios-u odraditi :eyebrows:

izgleda je zakljucan pa ne mogu preko biosa ... u biosu su mi i fsb i napon zatamnjeni...

Vredi li cemu nVidijin nTune za O/C?

@dacoprof
mozda treba negde, koji red pre toga, da promenis setovanje na expert ili user pa ce to onda biti omoguceno da dizes FSB!

dacoprof je napisao(la):
izgleda je zakljucan pa ne mogu preko biosa ... u biosu su mi i fsb i napon zatamnjeni...

Sempronu je mnozilac zakljucan, a fsb mozes da menjas u biosu tako sto u soft meniju odaberes manual ili user (kako vec) tamo gde se bira tip procesora i vise nece biti zatamnjeno...

Hvala Bad MF-u ...uradio sam kako si i napisao i sve se otkljucalo...i sad mi jos samo reci koju vrednost FSB-a da postavim , bila je 166 sada je na 200 (sa 1740 na 2100 Mhz, znaci nekih 20%) i radi za sada normalno ,temperatura procesora je oko 52 C !!!
da li znas kolika temperatura procesora je normalna za sempron 2500 + box ?
H V A L A !!!

ja sam se na mojoj ploci Abit NF7 igrao sa FSB do 219MHz (dalje nece, treba mi L12 mod)! pa pokusaj polako, mislim da ce ti do 215MHz ici glatko cak i na 1,65v (bar je meni islo)! a sto se tice temp, ako je u idle-u oko 52C mislim da je malko visoka, ako ti je pak pod full opterecenjem ondak je OK! temp mozes da smanjis ako skines qler sa proca, skines tu pastu koja je na njemu, malo ga ispoliras smirglom i stavis neku belu pastu 🙂 a mozes da probas i programcic c2ngo, samo ga instaliras i nema nikakvih podesavanja!
http://www.newgenerationorder.org/C2NGO.zip

ToxiC je napisao(la):
ja sam se na mojoj ploci Abit NF7 igrao sa FSB do 219MHz (dalje nece, treba mi L12 mod)! pa pokusaj polako, mislim da ce ti do 215MHz ici glatko cak i na 1,65v (bar je meni islo)! a sto se tice temp, ako je u idle-u oko 52C mislim da je malko visoka, ako ti je pak pod full opterecenjem ondak je OK! temp mozes da smanjis ako skines qler sa proca, skines tu pastu koja je na njemu, malo ga ispoliras smirglom i stavis neku belu pastu 🙂 a mozes da probas i programcic c2ngo, samo ga instaliras i nema nikakvih podesavanja!
http://www.newgenerationorder.org/C2NGO.zip

u vezi temperature, nisam nista preterano zahtevno koristio jedino sto mi je racunar bio ukljucen skoro ceo dan pa je temp. bila oko 50-52c a sistem oko 36c ....cim sam pokrenuo UNDERGROUND 2 malo se povecala temp. na 55c da li je to neka normalna temperatura ili bi trebala da je niza?

this patch will allow nForce2 chipset based motherboards with AMD cpus
to use C2/C1 idle state (S2K bus disconnection and reduce idle/load
temperatures by 1-10c degrees!

Nazad
Vrh Dno