Šta je novo?

Software za landscape generisanje

Stevs

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
20.08.2000
Poena
649
Potreban mi je software koji može na osnovu zadatih visinskih razlika da generise reljef ili nešto slično tome. Zadnji put sam se sretao sa time na Amigi i čuvenim scenary generatorima. Ima li neko neki predlog?

Poslednja izmena:
Imas ArchiSITE koji funkcionise kao dodatak za ArchiCAD, a njegova verzija koja funkcionise nezavisno je ProSITE.
Moze da generise teren na osnovu zadatih tacaka ili izohipsi.
Vrlo lep i koristan program, ali cini mi se da vec duze vreme nije izdata nova verzija.
Mislim da im je ovo sajt pa ti pogledaj: http://www.pracsys.hu

Mozda bi bilo od pomoci da napises i za cega ti treba.

Oni koji se bave geoezijom i realnim 3D modelom terena koriste Autodesk® Land Desktop. Ako Autocad imas u malom prstu snacices se i sa Landom, a ako ne onda bolje da se ne upustas u rad s njim. inace ranije verzije ovog programa poznate su pod imenom Softdesk 8, 7 i sl.

Hvala na informacijama, konkretno mene zanima da li postoji program koji na osnovu izohipsi sa karte moze da generiše konfiguraciju terena? Dakle da balaizujem ubaciš mu kartu sa detaljno obeleženim izohispama i nadmorsakim visinama i on generiše taj teren.

moze upravo autodeskov land, ali ne sa kartom nego sa trace-ovanom kartom tj kartom prevedenom u vektorski, cad-ov oblik ili ako ti je lakse ucitas u cad (land)rastersku sliku pa preko nje iscrtas izohipse (za manje karte :) ). e sad dok sam pre 5-6 godina radio u birou i ganjao ing. geodezije da mi to odrade znao sam i sam ceo postupak u landu ali ,stari se, pa se zaboravilo a land vec par godina nemam na svom racunaru. Dobar ing geodezije ( a ja sam upoznao samo 2-3 do sada tj veoma su retke zverke :( ) bi trebalo da ovo mogu da odrade ili ako nekoga znas u Republickom ili nekom drugom geodetskom zavodu koji su se malo osavremenili :)))))

Sigurno je da moze, vise puta je radjeno i uradjeno ;)

Nazad
Vrh Dno